11 C
Chania
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου, 2026

Σύλληψη 53χρονου στο Ρέθυμνο για υποκίνηση βίας μέσω διαδικτύου – Καλούσε σε βασανιστήρια και θανατική ποινή για εμπρηστές

Ημερομηνία:

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί η υπόθεση ενός 53χρονου από το Ρέθυμνο, ο οποίος συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές της Κρήτης μετά από βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο, καλώντας ανοιχτά τους πολίτες σε αυτοδικία και βίαιες πράξεις κατά υπόπτων εμπρηστών.

Στο βίντεο, ο 53χρονος ανέφερε πως είχε συγκροτήσει ομάδα πολιτών που πραγματοποιούσε περιπολίες στην περιοχή με σκοπό τον εντοπισμό εμπρηστών.

Με προκλητική ρητορική, καλούσε τους συμπολίτες του να συμμετάσχουν σε τέτοιες δράσεις, φτάνοντας στο σημείο να προτρέπει σε βασανιστήρια όποιον συνελαμβανόταν ως ύποπτος εμπρησμού, προκειμένου – όπως έλεγε – να αποκαλύψει ποιος τον πλήρωσε.

Δεν δίστασε, μάλιστα, να ζητήσει την επαναφορά της θανατικής ποινής για τέτοιες περιπτώσεις.

Άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας

Η ανάρτηση προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρεθύμνου.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον άνδρα και προχώρησαν στη σύλληψή του, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, καθώς και διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Κατά τη σύλληψη, στην κατοχή του 53χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, το οποίο συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία.

Η υπόθεση αναδεικνύει τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία σε περιόδους έντονης ανησυχίας για τα περιστατικά εμπρησμών και φυσικών καταστροφών.

Οι αρχές υπογραμμίζουν ότι η αυτοδικία, η υποκίνηση σε βίαιες ενέργειες και η διασπορά επικίνδυνων ιδεών μέσω διαδικτύου συνιστούν σοβαρή απειλή για το κράτος δικαίου και τη δημόσια ασφάλεια.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνελήφθη 42χρονος στα Χανιά με σχεδόν 100 γραμμάρια κοκαΐνης, όπλα και χρήματα από εγκληματική δραστηριότητα

Συνελήφθη 42χρονος στα Χανιά με 97 γραμμάρια κοκαΐνης, κάνναβη, πιστόλι και περίστροφο κρότου. Κατασχέθηκαν 350 ευρώ από εγκληματική δραστηριότητα.

Πτέρυγα «Αλέξης Πολίτης»: Το Πανεπιστήμιο Κρήτης τιμά τον σπουδαίο διανοούμενο στο Ρέθυμνο

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ονομάζει τη νέα πτέρυγα της Βιβλιοθήκης στο Ρέθυμνο «Αλέξης Πολίτης». Η τελετή πραγματοποιείται στις 6 Μαρτίου 2026 με ομιλητές συναδέλφους και μαθητές του.

Ενεργοποίηση Πεδίου Βολής «Καραβιά» στα Χανιά: Περιορισμοί στη ναυσιπλοΐα Μαρτίου-Απριλίου 2026

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ανακοινώνει περιορισμούς στη ναυσιπλοΐα στο Πεδίο Βολής «Καραβιά» για Μάρτιο-Απρίλιο 2026 λόγω ασκήσεων πυρών της Πολεμικής Αεροπορίας.