30.8 C
Chania
Tuesday, July 16, 2024

Σύλλογος Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης: “Στερούν από Παλαιστίνιο φοιτητή το δικαίωμα στις σπουδές!”

Ημερομηνία:

“Το δικαίωμα στις σπουδές στερείτε παλαιστίνιος φοιτητής” που σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Φοιτητών Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης “τον πετάνε από τις εστίες στο πολυτεχνείο Κρήτης”.

Μάλιστα ο Σύλλογος προχωρά σε κινητοποίηση στην Φοιτητική Μέριμνα του ιδρύματος με συγκέντρωση στο κυλικείο του ΜΠΔ την Πέμπτη 11/07 στη 13:00. ‘Όλοι εκεί στη θέση του συμφοιτητή μας θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς!”τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου:

“Όλο το προηγούμενο διάστημα οι φοιτητές με τον Σύλλογο Εστίας κάνουν απέλπιδες προσπάθειες να βρεθούν με την πρυτανεία για τα φλέγοντα ζητήματα φοιτητικής μέριμνας που έχουν προκύψει. Από την μεριά της η πρυτανεία για λόγους που δεν αφορούν το φοιτητικό κίνημα και με αστείες αφορμές αποφεύγει να δώσει απαντήσεις στα αιτήματα μας.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση όπου εργαζόμενος εστιακός συμφοιτητής μας με καταγωγή από την Παλαιστίνη, που δεν έχει οικονομική στήριξη από την οικογένεια του η οποία βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη, αναγκάζεται να εργάζεται για να μπορέσει να τελειώσει τις σπουδές του και στερείται από το αυτονόητο δικαίωμα των σπουδών αφού η μέριμνα τον πετάει εκτός εστιών με το πρόσχημα ότι υπερβαίνει το χρονικό όριο διαμονής στην εστία χωρίς στην ουσία να δίνουν εναλλακτική λύση.

Δηλαδή η πρυτανεία εναρμονίζεται πλήρως με το σχέδιο της κυβέρνησης για περαιτέρω εμπορευματοποίηση της φοιτητικής μέριμνας και συνολικότερα της παιδείας.

Ως εστιακοί φοιτητές γνωρίζουμε πολύ καλά τι γίνεται πανελλαδικά με την φοιτητική στέγαση. Δεν είναι μακριά τα παραδείγματα του Παν. Αιγαίου που πετάει τους φοιτητές του εκτός εστιών το καλοκαίρι για να τις κάνει Airbnb, των εστιών Ιωαννίνων πετάνε φοιτητές εκτός των δωματίων τους αφού αρνούνται να συμμορφωθούν με τα απαράδεκτα κριτήρια των 30 ects τον χρόνο σε περασμένα μαθήματα και να πληρώσουν χαράτσι της τάξεως των 40€!

Αντίστοιχα στις εστίες του Παν. Πατρών ζητάνε από φοιτητές 200€ το χρόνο για να μένουν σε δωμάτια με σκορπιούς και κατσαρίδες! Οι κανονισμοί τους και οι νομοί τους είναι τα εμπόδιά μας για αποκλειστικά δημοσιές και δωρεάν σπουδές. Αντί η κυβέρνηση να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα των φοιτητών για την κάλυψη των αναγκών της μέριμνας προτάσσει διαχειριστικές λύσεις, κάνει «τυράκι» τη στέγαση θέλοντας να στρέψει τον έναν φοιτητή απέναντι στον άλλο ενώ δίνουμε από κοινού τον ίδιο αγώνα!

Εμείς τονίζουμε σε κάθε ύφος ότι θα μας βρίσκουν απέναντι τους στο απαράδεκτο σχέδιο τους , στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων των φοιτητών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·       Κανένας φοιτητής να μην πεταχτεί από την εστία από τα απαράδεκτα κριτήρια και τις δικλείδες που βάζει η πρυτανεία. Κατάργηση των ακαδημαϊκών κριτήριων

·       Άμεση ανέγερση της Δ φάσης εστιών

·       Ούτε σκέψη για μείωση των θέσεων της εστίας λόγο της ανακαίνισης των παλιών εστιών. Να βρεθεί λύση είτε αξιοποιώντας ξενοδοχειακές μονάδες είτε με επίδομα ενοικίου σε όσους κάνουν αίτηση στέγασης και δεν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια

·       Έγκαιρη ενημέρωση των Φοιτητών για της αναγκαίες μετακομίσεις εξαιτίας της ανακαίνισης των παλιών εστιών

·       Να καλυφθούν όλα τα δωμάτια, καμία κενή θέση στις εστίες.

Προχωράμε σε κινητοποίηση στην Φοιτητική Μέριμνα του ιδρύματος με συγκέντρωση στο κυλικείο του ΜΠΔ την Πέμπτη 11/07 στη 13:00! Όλοι εκεί στη θέση του συμφοιτητή μας θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς!”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απόψε η συναυλία με τον Κωστή Μαραβέγια στα Χανιά

Ο Κωστής Μαραβέγιας έρχεται και φέτος το καλοκαίρι με τα ωραιότερα...

Δήμος Χανίων: Τα βιβλία αλλάζουν χέρια και χαιρόμαστε!

Εκατοντάδες βιβλία θα χαρίσει ξανά, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης...

Βραδιές Μουσικής στον Δήμο Πλατανιά

Δυο βραδιές γεμάτες μουσική, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό ,...