Σύλλογος Κτηνοτρόφων ν.Χανίων: Όχι στο ξεκλήρισμα των κτηνοτρόφων από το νέο φορολογικό

Κανένα σχόλιο

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 7 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 11 το πρωί στην ΕΦΟΡΙΑ ΧΑΝΙΩΝ (με τα αγροτικά μας αυτοκίνητα)

Συντονιζόμαστε πανελλαδικά με τους υπόλοιπους κτηνοτρόφους και παλεύουμε ενάντια στον οικονομικό στραγγαλισμό και το ξεκλήρισμα που οδηγούνται χιλιάδες μικρομεσαίοι παραγωγοί, λόγω της κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων στην παραγωγή και εμπορία των κτηνοτροφικών προϊόντων, στον κλάδο της κτηνοτροφίας.

Η κινητοποίηση γίνεται σε μια περίοδο, όπου οι χαμηλές τιμές παραγωγού στο γάλα και στο κρέας από τη μια και το αυξημένο κόστος παραγωγής από την άλλη σφίγγουν τη θηλιά για όλο και περισσότερους κτηνοτρόφους.

"Sponsored links"

Μια σειρά άλλοι παράγοντες όπως η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ, η ηλεκτρονική σήμανση των ζώων, η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, η μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ από 11% στο 6% για τα αγροτικά προϊόντα. Παράγοντες όπως το νέο φορολογικό, που με την απόφαση για τήρηση λογιστικών βιβλίων και την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ εξαθλιώνει τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, ενώ θα σημάνει και την κατάργηση της επιστροφής του ΦΠΑ.

Οι αρνητικές εξελίξεις από την εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική και στον κλάδο της κτηνοτροφίας αφορούν και τη διατροφή του λαού, την υπονόμευση της δυνατότητάς του να έχει πρόσβαση σε φτηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα με υψηλή μάλιστα θρεπτική αξία όπως είναι το γάλα και το κρέας.

Ο Πρόεδρος: Σταυριανουδάκης Μανούσος

Ο Γραμματέας: Αλεξανδράκης Κώστας

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις