20.8 C
Chania
Tuesday, May 21, 2024

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων για τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια – Π. Σημανδηράκης: «Θα εξαντλήσουμε κάθε ενδεχόμενο για να μη χαθεί η δουλειά που έχει γίνει»

Ημερομηνία:

Σύσκεψη με τη συμμετοχή πολιτικών και υπηρεσιακών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, 8/5/2024, στο Δημαρχείο Χανίων, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων, σχετικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάρτισης των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων, που η προθεσμία του έληξε στις 31 Μαρτίου 2024, χωρίς να δίνεται δυνατότητα παράτασης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από μεριάς του Δήμου, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χανίων, Μανώλης Καραγιαννάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Δημοτικής Περιουσίας, Νίκος Χαζιράκης και στελέχη των Υπηρεσιών Δόμησης και Τεχνικών Έργων, ενώ παρευρέθηκαν και οι βουλευτές Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη, Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Ν. Καλογερής, ο Δήμαρχος Κισάμου, Γ. Μυλωνάκης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Κισάμου, Π. Καπετανάκη, ο πρ. Πρόεδρος του Δ.Σ. Χανίων και σύμβουλος του Δημάρχου, Ε. Δαμιανάκης και εκ μέρους του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ-ΤΔΚ), ο Φ. Καζάσης.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν, ο Δήμαρχος Χανίων έκανε αναφορά στη σημαντική δουλειά που έχουν επιτελέσει οι υπηρεσίες του Δήμου και οι μελετητές για να ολοκληρωθεί η σύνταξη του Γενικού Πολεδομικού Σχεδιασμού που προβλέπει όλες τις χρήσης γης, για τους πολίτες και το κράτος.

«Είναι μια διαδικασία που ξεκίνησε από το 2011 και από το 2019 και έπειτα έχει ολοκληρωθεί σε απόλυτο βαθμό όσον αφορά τις ενέργειες και τις διεργασίες που όφειλε να κάνει ο Δήμος Χανίων», σημείωσε ο κ. Σημανδηράκης και συμπλήρωσε: «Οι όποιες καθυστερήσεις παρατηρούνται αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν σε άλλα επίπεδα διοίκησης και αυτές οι καθυστερήσεις έχουν οδηγήσει το Υπουργείο στην άδικη, -κατά τη γνώμη μας απόφαση- να μην δοθεί μια τελευταία παράταση, η οποία θα μας οδηγούσε στην ολοκλήρωση του Γενικού Χωροταξικού Σχεδιασμού».

Ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι τόσο ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός όσο και ο Γενικός Χωροταξικός Σχεδιασμός εξασφαλίζει σε όλους τους πολίτες τη χρήση γης και επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να αξιοποιούν τη γη τους καθώς επίσης βάζει σε μια τάξη τον Δήμο Χανίων.

«Πρόκειται για μια εκκρεμότητα δεκαετιών που ελπίζαμε να μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε το επόμενο διάστημα. Δυστυχώς, το Υπουργείο εμμένει στην απόφασή του να μη δώσει παράταση και γι’ αυτόν το λόγο τονίσαμε και στους βουλευτές που παρευρέθηκαν, ότι θα πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε το συντομότερο δυνατό στην έγκριση και ολοκλήρωση του Γενικού Χωροταξικού Σχεδιασμού», υπογράμμισε τέλος ο κ. Σημανδηράκης.

 

Όπως αναφέρθηκε θα ακολουθήσει συνάντηση για εξειδικευμένη συζήτηση επί των ζητημάτων που αφορούν στον Δήμο Χανίων, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τον Υπουργό κ. Θ. Σκυλακάκη και τους αρμόδιους.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ