Σύστημα διαχείρισης βιοαποβλήτων προμηθεύεται ο Δήμος Πλατανιά

Κανένα σχόλιο

Ειδικά απορριμματοφόρα και οικιακούς κομποστοποιητές προμηθεύεται ο Δήμος Πλατανιά, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη”, στην Πράξη “Δράσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση βιοαποβλήτων του Δήμου Πλατανιά”. Ο σχετικός διαγωνισμός αφορούσε προμήθεια εξοπλισμού κομποστοποίησης και ολοκληρώθηκε εν μέρει, καθώς ήδη υπάρχουν ανάδοχοι για τμήμα του εξοπλισμού, ενώ σε άλλα τμήματα η διαδικασία θα επαναληφθεί.

Ο Δήμος Πλατανιά θα αγοράσει ένα ειδικό απορριμματοφόρο όχημα βιοαποβλήτων, χωρητικότητας 14 κυβικών μέτρων, με σύστημα πλύσης κάδων.

Ακόμα, ένα ανατρεπόμενο φορτηγό μικτού φορτίου 19 τόνων με γερανό και αρπάγη, αλλά και 200 οικιακούς κομποστοποιητές 350 λίτρων.

"Sponsored links"

Οι ανάδοχοι για τα παραπάνω μηχανήματα έχουν αναδειχθεί και αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να προχωρήσει η προμήθεια.

Από την άλλη, η διαγωνιστική διαδικασία θα επαναληφθεί για τα άγονα τμήματα διότι δεν κατατέθηκαν προσφορές για την προμήθεια κλαδοθρυμματιστή και συνολικά 600 κάδων συλλογής βιοαποβλήτων διάφορων διαστάσεων.

Βιοαπόβλητα θεωρούνται τα πάσης φύσεως ζωικά και φυτικά απόβλητα, όπως τα υπολείμματα τροφής από ταβέρνες και καταστήματα εστίασης, οικιακά υπολείμματα, κλαδιά και διάφορα οργανικά υλικά φυτικής προέλευσης και συναφή υλικά.

Ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής θέλει τα απόβλητα αυτά να πετιούνται στους καφέ κάδους, να συγκεντρώνονται με τη χρήση του νέου εξοπλισμού και στη συνέχεια να μεταφέρονται στη ΔΕΔΙΣΑ, εφόσον η επιχείρηση θα έχει διαμορφώσει τις απαραίτητες υποδομές.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live