21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σύψας: Ο κορωνοϊός επιβιώνει πολύ λιγότερο σε θερμοκρασίες πάνω από 25 βαθμούς

Ημερομηνία:

Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής εμπειρογνώμων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως οι υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρήθηκαν στην χώρα τις τελευταίες ημέρες, μειώνουν μεν την επιβίωση του κορωνοϊού, αλλά δεν τον εξαφανίζουν.

«Ο ιος επιβιώνει πολύ λιγότερο όταν οι θερμοκρασίες είναι πάνω από 25 βαθμούς, αλλά δεν σκοτώνεται συνεχίζει να μεταδίδεται» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σύψας σημείωσε πως δύο βδομάδες μετά την κάθε άρση μέτρων θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα, καθώς και πως όλες οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να εμβολιαστούν τον Οκτώβριο για την γρίπη.

Τι είπε ο Σύψας για γυμναστήρια και δημοτικά σχολεία

Σχετικά με τις μετακινήσεις, ο λοιμωξιολόγος τόνισε στον ΣΚΑΪ πως δεν αποκλείεται να αλλάξουν οι οδηγίες, ενώ για τα γυμναστήρια που θα ανοίξουν στις 29 Ιουνίου, σημείωσε πως ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι μεγαλύτερος λόγω του συνωστισμού που παρατηρείται σε αυτούς τους χώρους.

Τέλος, ερωτώμενος για το αν θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, απάντησε πως αν συνεχίζουν τα πράγματα να πηγαίνουν καλά ο ίδιος θα εισηγηθεί να ανοίξουν.

iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...