“Σώθηκε” Χανιώτης ναυαγοσώστης – “100% κούρεμα” χρέους

Κανένα σχόλιο

Δεν θα πληρώσει τίποτα, δηλαδή θα γίνει “100% κούρεμα στο χρέος, οικογενειάρχης δανειολήπτης από τα Χανιά ο οποίος εργάζεται εποχιακά ως “ναυαγοσώστης”. Έτσι έκρινε το Ειρηνοδικείο Χανίων με την υπαρ.811/2014 απόφασή του έπειτα από την εκδίκαση της υποβληθείσας κυρίας αίτησης. Ο εν λόγω δανειολήπτης είχε χρεωθεί σε μία Τράπεζα για καταναλωτικό δάνειο το ποσό των 25.431,88 ευρώ.

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης της οποίας ο ο εν λόγω δανειολήπτης είναι μέλος της και με την συμβουλευτική και καθοδήγηση της οποίας, πέτυχε την ένταξή του στο νόμο 3869/2010, πρόκειται για δανειολήπτη 28 χρονών, έγγαμο, με δύο ανήλικα τέκνα (βρέφη και τα δύο) πρώην άνεργο σήμερα εποχιακά εργαζόμενο ως ναυαγοσώστη, με σύζυγο άνεργο, η οποία ως εισόδημα έχει το επίδομα μητρότητος ποσού 293,04 ευρώ (150 ημέρες μητρότητας).

Ο ίδιος ο δανειολήπτης για το έτος 2014 έχει δηλώσει 298,40 ευρώ μέσο όρο εισοδήματος και φιλοξενείται και ο ίδιος αλλά και τα μέλη της οικογένειας του στο σπίτι των γονιών της συζύγου του. Το βιοτικό μηνιαίο κόστος της οικογένειας του, όπως αποδεικνύεται απο τα κατατειθέμενα, φθάνει στα 1200 ευρώ.

"Sponsored links"

Ουδείς διαθέτει ακίνητο περιουσιακό στοιχείο.

Μοναδικό κινητό περιουσιακό στοιχείο, που έχει στην κυριότητα ο σύζυγος, είναι ένα Ι.Χ και αυτό ευρισκόμενο σε δηλωμένη ακινησία.

Το Ειρηνοδικείο Χανίων έχοντας υπόψη του τα δικαιολογητικά που συνόδευαν την αίτηση του δανειολήπτη και όσα ειπώθηκαν και στηρίχτηκαν προφορικά τόσο από τον ίδιο όσο και από την δικηγόρο αυτού απέρριψε τις ενστάσεις και τις αιτιάσεις της Τράπεζας, η οποία αρνήθηκε την αίτηση ισχυριζόμενη και προβάλλοντας ενστάσεις , περί δόλου, απαράδεκτη, καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος του αιτούντος κ.λ.π.

Όμως το Δικαστήριο των Χανίων αποφάσισε υπέρ του δανειολήπτη, καθώς δεν αποδείχτηκε δόλος.

“Κούρεμα” του συνολικού χρέους κατά 100% και επανεξέταση το έτος 2016, για την τυχόν βελτιωμένη αλλαγή του οικονομικού “προφίλ” του δανειολήπτη.

Συμπερασματικά: Για την Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης η απόφαση θεωρείται θετικότατη, βάσει της οικονομικής συγκυρίας, της κρίσης και της ύφεσης, που βρίσκεται σήμερα ο κάθε πολίτης αυτής της Χώρας, και στην συγκεκριμένη περίπτωση έδωσε την δυνατότητα στον δανειολήπτη που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, (τετραμελής οικογένεια με δύο βρέφη) να προσπαθήσει να ξαναρχίσει μια νέα κοινωνική και οικονομική ζωή απαλλαγμένη από τον “βραχνά” της υπερχρέωσης.

Για ενημέρωση, ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live