17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

“Σ’ αυτό εδώ το μετόχι, σκοτώθηκαν από τους γερμανούς”: Η Ρ. Μακρή καλεί τον Γ. Βαρουφάκη να έχει μαζί του αναμνηστικό από το πέρασμα των Ναζί στη Βιάννο

Ημερομηνία:

Φωτογραφία επιτύμβιας μαρμάρινης πλάκας από τη μαρτυρική Βιάννο, ανήρτησε στο facebook η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, ζητώντας από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη να την τυπώσει για να την έχει μαζί του στο αυριανό Eurogroup.«Σ’αυτό εδώ το μετόχι στις 14-9-1943 σκοτώθηκαν από τους Γερμανούς, αφού βασανίστηκαν απάνθρωπα, τα παιδιά του Γεωργίου Βερβελάκη από το Κεφαλοβρύσι Βιάννου, Ευαγγελία 8 ετών, Μαρία 12 ετών, Στυλιανός 13 ετών, γιατί αρνήθηκαν να δείξουν πού είχε κρυφτεί ο πατέρας τους», αναγράφεται στην επιτύμβια πλάκα.

Υπενθυμίζεται ότι τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής δολοφόνησαν το Σεπτέμβριο του 1943 περίπου 500 άτομα από κατοίκους των χωριών Κάτω Σύμη, Αμιρά, Πεύκος, Άγιος Βασίλειος, Άνω Βιάννος, Κρεββατάς, Καλάμι, Ρίζα, Μουρνιές, Μύθοι, Μάλλες και άλλα.

222221423493646

Για τα γεγονότα πίσω από τη συγκεκριμένη επιγραφή είχε γράψει παλιότερα και ο “Αγώνας της Κρήτης”. Όπως ανέφερε και ο Νίκος Καζαντζάκης στην Έκθεση της Κεντρικής Επιτροπής Διαπιστώσεως Ωμοτήτων στην Κρήτη τα γεγονότα έλαβαν χώρα στο αγροκτημα του Αργουλίδα στη Βιάννο.

Θυμηθείτε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες του εγκλήματος.

 topontiki.gr 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...