Σ. Βαρδάκης: “Ακόμα περιμένουν οι αλιείς τη στήριξη της Κυβέρνησης”

Κανένα σχόλιο

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση, ώστε να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις λόγω πανδημίας στους αλιείς δικαιούχους του μέτρου 3.1.9 «Προσωρινή παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης της Covid-19», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020, προχώρησαν 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σε ερώτηση που κατετέθηκε στη Βουλή με τη συνυπογραφή του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, επισημαίνεται πως η πρόσκληση για κατάθεση των αιτήσεων έληξε στις 30/9/21 και μέχρι σήμερα έχουν αξιολογηθεί και ενταχθεί μόλις 470 αλιείς επί συνόλου 6.500. Ενώ αλιείς του Ηρακλείου δεν έχουν λάβει κανένα ποσό ενίσχυσης.

Οι βουλευτές σημειώνουν πως αν συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς η αξιολόγηση των αιτήσεων και καθυστερήσει η καταβολή των αποζημιώσεων είναι βέβαιο πως οι πληγέντες αλιείς θα βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

"Sponsored links"

Καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει μέτρα για να επιταχυνθεί η αξιολόγηση των αιτήσεων ώστε να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις, λόγω πανδημίας, στους αλιείς.

«Δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας και το τεράστιο οικονομικό πλήγμα που έχουν υποστεί οι περισσότεροι κλάδοι της οικονομίας, οι αλιείς, ακόμα περιμένουν τη στήριξη της Κυβέρνησης. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μας για την αποκατάσταση των αδικιών και την στήριξη κάθε κλάδου που βάλλεται από την Κυβερνητική αμέλεια», δήλωσε ο κ. Βαρδάκης.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live