15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σ. Βαρδάκης: Εφιαλτικές προοπτικές στην αγορά εργασίας

Ημερομηνία:

Για “εφιαλτικές προοπτικές στην αγορά εργασίας” κάνει λόγο σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η ανεργία θα εκτοξευθεί στο 23% στο τέλος του έτους.

Πιο συγκεκριμένα, στη γραπτή του δήλωση ο κ. Βαρδάκης αναφέρει:

“Η ανικανότητα της κυβέρνησης είναι πλέον εμφανής σε όλα τα επίπεδα. 1,7 εκατομμύρια εργαζόμενοι απειλούνται με μειώσεις μισθών, ενώ εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις για 390.000 νέους ανέργους. Στο έλεος του Θεού οι εργαζόμενοι.

Ισοπέδωση των επιχειρήσεων προβλέπει ειδική μελέτη του Οικονομικού επιμελητηρίου, ενώ μία στις τρεις επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού, βλέποντας τον τζίρο τους να υποχωρεί κατά 95%.

Η ελαστικοποίηση και η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας ήδη είναι ορατή. Σε συνδυασμό με την προβλεπόμενη ύφεση 12-15%, η ανεργία στο τέλος του χρόνου προβλέπεται να εκτοξευθεί στο 23%, που σημαίνει απώλεια πάνω από 340.000 θέσεων εργασίας.

Το επόμενο διάστημα, η βίαιη φτωχοποίηση των πολιτών είναι δυστυχώς προ των πυλών και η επιστροφή στη μνημονιακή εποχή 2010-2014 φαίνεται να είναι το αναπόφευκτο επακόλουθο της πολιτικής αναλγησίας της κυβέρνησης”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...