Σ. Ρίζος: Ο Δήμαρχος Σημανδηράκης δήλωσε το σεβασμό του στη σύμβαση με την Belvedere και κρύφτηκε πίσω από αυτή

Κανένα σχόλιο

Δήλωση Σεραφείμ Ρίζου Δημοτικού Συμβούλοου εκλεγμένου με την «Ανταρσία στα Χανιά»:

Σε μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που επικροτούσε ανοιχτά την απεργοσπασία καθώς γίνεται σε μέρα που έχει προκηρυχθεί απεργία της ΑΔΕΔΥ και αφού η Ανταρσία στα Χανιά και η Λαϊκή Συσπείρωση είχαμε αποχωρήσει ο Δήμαρχος Σημανδηράκης έκανε για μια ακόμη φορά μια απαράδεκτη δήλωση.

Καταδίκασε την ανακατάληψη του λόφου Καστέλι κλείνοντας ολοφάνερα το μάτι στην ιδιωτικοποίηση και την ξενοδοχοποίηση. Επικαλέστηκε την “ατομική ιδιοκτησία” λες και ο λόφος Καστέλι είναι το χωράφι που κληρονόμησε ο κ. Διγαλάκης από τον πατέρα του.

"Sponsored links"

Δήλωσε το σεβασμό του στη σύμβαση με την Belvedere και κρύφτηκε πίσω από αυτή. Δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Οι χειρισμοί και η πρόταση της δημοτικής αρχής στο ΓΠΣ φανέρωσαν τις προθέσεις τους. Εκεί για πρώτη φορά έκλεισαν το μάτι στην Belvedere κάνοντας πρόταση που θα επέτρεπε την λειτουργία ξενοδοχείου στα κτίρια του Πολυτεχνείου. Αναγκάστηκαν όμως να κάνουν πίσω λόγω των αντιστάσεων. Τα ίδια έκαναν και στην περίπτωση της ΑΒΕΑ. Ενώ στην αρχή ο δήμαρχος έλεγε ότι “έτσι κι αλλιώς ο δρόμος πίσω από τα σχολεία δεν είναι πεζόδρομος” τώρα παριστάνει τον ευαίσθητο και προσπαθεί να δρέψει δάφνες από την ομόθυμη αντίδραση της σχολικής κοινότητας και τη νίκη που αυτή πέτυχε.

Με τη σημερινή του δήλωση αποδεικνύει πόσο κάλπικο είναι το ενδιαφέρον του για τον δημόσιο χώρο. Ενδιαφέρεται γι’ αυτόν μόνο στο βαθμό που ο δημόσιος χώρος υποτάσσεται στην κερδοφορία του κεφαλαίου. Δίνει εκατομμύρια για την πλακόστρωση του λιμανιού, για mall στην πλατεία 1866 και για αναπλάσεις την ώρα που για μια ακόμη χρονιά τα μισά βρέφη και προνήπια της πόλης θα βρεθούν εκτός παιδικών σταθμών. Φτάνει πια με την υποκρισία του δημάρχου.

Η μόνη εγγύηση για την περιφρούρηση του δημόσιου χώρου αλλά και για το σύνολο των δικαιωμάτων μας είναι οι αγώνες και οι αντιστάσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Όπως ο δήμαρχος αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών στο θέμα της ΑΒΕΑ και του πεζόδρομου πίσω από τα σχολεία έτσι θα αναγκαστεί να πράξει και στα υπόλοιπα.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live