Τέλος το lockdown για τους ανεμβολίαστους στην Αυστρία

Κανένα σχόλιο

Τέλος στο lockdown για τους ανεμβολίαστους αποφάσισε να βάλει η κυβέρνηση της Αυστρίας από την ερχόμενη Δευτέρα, μία μέρα πριν τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τον ενήλικο πληθυσμό της χώρας.

Σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, τόσο ο Αυστριακός Καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ, όσο και ο υπουργός Υγείας Γολφγκανγκ Μούκσταιν δήλωσαν ότι το lockdown που επιβλήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο δεν είναι πλέον αναγκαίο καθώς δεν υπάρχει πλέον σοβαρή πίεση στα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας.

Ο Καγκελάριος εξήγησε ότι το lockdown για τους ανεμβολίαστους ήταν «ένα μέτρο για το οποίο παραπονιούνταν πολλοί άνθρωποι, παρόλο που ήταν απαραίτητο για την προστασία της δημόσιας υγείας».

"Sponsored links"

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Φεβρουαρίου τίθεται σε ισχύ το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού, καθώς η κυβέρνηση έκρινε ότι η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού απέχει αρκετά από την επίτευξη του στόχου της ανοσίας αγέλης. Πρόκειται για την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που εφαρμόζει αυτό το μέτρο, κάτι που έχει αναπόφευκτα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι με εργαλείο την υποχρεωτικότητα το ποσοστό του 75,4% των πλήρως εμβολιασμένων θα εκτοξευθεί στα επιθυμητά επίπεδα, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα νοσοκομεία από τον κίνδυνο της κατάρρευσης.

Σύμφωνα με το νέο νόμο οι αρχές θα στέλνουν ειδοποίηση σε κάθε νοικοκυριό προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για το τί προβλέπεται. Έπειτα, από τα μέσα Μάρτη θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι πολιτών στο δρόμο και σε σπίτια για να διαπιστωθεί η εμβολιαστική τους κατάσταση, και αν αδυνατούν να προσκομίσουν κάποιο επίσημο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι έχουν εμβολιασθεί θα τους επιβάλλεται τσουχτερό πρόστιμο 600 ευρώ.

Βέβαια, η κυβέρνηση έχει εφεδρεία αυστηρών διατάξεων για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε περίπτωση που δεν είναι αποτελεσματική η πρώτη δέσμη μέτρων.

Συγκεκριμένα, όσοι εξακολουθούν να μην εμβολιάζονται θα πρέπει να παραβρεθούν σε ραντεβού εμβολιασμού που θα ορίζει η κυβέρνηση για αυτούς, διαφορετικά θα τους επιβάλλεται υπέρ-πρόστιμο έως και 3.600 ευρώ.

thepressproject.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live