24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Τέμπη, ένας χρόνος μετά: Ρίγη συγκίνησης στα αποκαλυπτήρια του μνημείου στη Λάρισα για τα 57 θύματα

Ημερομηνία:

Μια πορεία την οποία οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν κατάλληλα λόγω των ανάμεικτων συναισθημάτων που αναδύονται από τις εικόνες που μεταφέρουν τα τοπικά Μέσα πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα για την επέτειο της τραγωδίας των Τεμπών. Η πορεία κατέληξε στην πλατεία του ΟΣΕ.

Χιλιάδες κόσμου, φοιτητές, μαθητές, συλλογικότητες, απλοί πολίτες, συμμετείχαν στην πορεία. Εκεί, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, έγιναν και τα αποκαλυπτήρια από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας του μνημείου που είναι αφιερωμένο στις 57 ψυχές, οι οποίες χάθηκαν στην τραγωδία, αναφέρει το larissanet. που μας μεταφέρει το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην περιοχή.

Οι στίχοι που τραγούδησε ο Παύλος Σιδηρόπουλος «Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα» αναγράφονται στην πλάκα του μνημείου, ενώ μετά τα αποκαλυπτήρια ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και μουσικό δρώμενο.

Φοιτητές και αγρότες ζητούν μαζί δικαίωση μέσα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας

Επίσης, σγρότες με τα τρακτέρ τους και φοιτητές βρέθηκαν μέσα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας για να στείλουν τα δικά τους μηνύματα έναν χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών…

Με αυτήν την συμβολική διαμαρτυρία ήθελαν να δηλώσουν πως όσα έγιναν την μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 δεν πρόκειται να ξεχαστούν, ενώ ζήτησαν δικαίωση για τις ψυχές των 57 αδικοχαμένων.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ