20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τήνος: Αναβρασμός μετά το ξύλο σε κατοίκους από τα ΜΑΤ για τις ανεμογεννήτριες – Εννέα τραυματίες | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Τις σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων της Τήνου προκαλεί ο τραυματισμός πολιτών από δυνάμεις των ΜΑΤ, που βρίσκονται στο νησί για να περιφρουρήσουν τις εργασίες τοποθέτησης ανεμογεννητριών.

Όλα άρχισαν όταν η αστυνομία απέκλεισε το λιμάνι για τρεις ώρες ώστε να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από την ιδιωτική εταιρεία, ώστε να μεταφερθούν οι ανεμογεννήτριες.

«Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών»
«Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών»
«Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών»

Σε άλλο σημείο του νησιού, στο χωρίο Τριπόταμος, είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι οι οποίοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την μεταφορά.

Όπως καταγγέλλει στο facebook η ομάδα «Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών», οι συγκεντρωμένοι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό συνολικά εννέα ατόμων, εκ των οποίων 2 διανυκτέρευσαν στο κέντρο υγείας λόγω τραυμάτων στο κεφάλι.

«Εκδορές, μώλωπες, ράμματα στο μάτι είναι μερικά από τα τραύματα που καταγράφονται από το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας.

Οργή γιατί σε ένα νησί υπάρχει ένα εν λειτουργία ασθενοφόρο, αλλά πέντε (!) μόνιμα περιπολικά. Για «την δική μας ασφάλεια» Οργή για την χρήση βίας στους συνανθρώπους μας με σκοπό την προστασία μιας επένδυσης. Οργή για την χρήση παράνομου εξοπλισμού και συγκεκριμένα πτυσσόμενου γκλοπ, που σύμφωνα με μαρτυρίες, χρησιμοποιήθηκε προς συνετισμό. Οργή για την επιλεκτική όραση και την απαξιωτική συμπεριφορά της τοπικής αστυνομίας στις καταγγελίες των πολιτών σε ό,τι αφορά τις παρανομίες της εταιρείας».

Επιστολή Δημάρχου στον Θεοδωρικάκο

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος, έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό ΠΡΟΠΟ Τάκη Θεοδωρικάκο κάνοντας λόγο για  «πρωτοφανείς αγριότητες και απρόκλητη βία από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπου συντοπίτες μας, μεταξύ αυτών και ο πρώην Δήμαρχος Εξωμβούργου κ. Ν. Δελασούδας, τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ. Τήνου».

Η τοποθέτηση τεράστιων ανεμογεννητριών σε σημείο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, ‘έχει προκαλέσει πρωτοφανείς για επαρχεία κινητοποιήσεις, με γενικές συνελεύσεις των νησιωτών, διαδηλώσεις και δυναμικές διαμαρτυρίες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλειστό την ερχόμενη Δευτέρα το ΚΕΠ στο Βαμβακόπουλο

Από τη Διεύθυνση ΚΕΠ του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται ότι...

Μαθήματα ναυαγοσωστικής στο ΝΟΧ για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων

Το κολυμβητήριο Χανίων επισκέφτηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου 27 μαθητές ...

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Χανίων – Ομιλητής στο 1ο Hellenic Water Forum

Στην Αθήνα μεταβαίνει σήμερα Παρασκευή 19/04/2024, ο Δήμαρχος Χανίων,...

«Δεν είμαστε σαν τους Ναζί» – «Θερμό επεισόδιο» Νετανιάχου – Μπέρμποκ για τον λιμό στη Γάζα

Μια συνομιλία μεταξύ του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και...