Τακτική συνάντηση των εταίρων του Ευρωπαϊκού έργου ROBINSON με την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη Σαβόνα της Ιταλίας

Κανένα σχόλιο

Η τακτική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Έργου ROBINSON- -« Smart integRation Of local energy sources and innovative storage for flexiBle, secure and costefficIent eNergy Supply ON industrialized islands – Ευφυής ολοκλήρωση τοπικών ενεργειακών πηγών και καινοτόμων πρακτικών αποθήκευσης για ευέλικτη, ασφαλή και οικονομική παροχή ενέργειας σε βιομηχανοποιημένα νησιά»του χρηματοδοτικού πλαισίου HORIZON 2020, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των εταίρων του έργου και μέλοςτης  ομάδας εργασίας της Περιφέρειας Κρήτης στη Σαβόνα της Ιταλίας.

Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη ενός αποκεντρωμένου αρθρωτούσυστήματος παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας  (ROBINSONsystem)προσαρμοσμένου σε νησιά με βιομηχανικές δραστηριότητες, με την εκμετάλλευση όλων των τοπικά διαθέσιμων πηγών ενέργειας, συμβάλλοντας στην απανθρακοποίησητων ευρωπαϊκών νησιών μέσω της σταδιακής απεξάρτησης του από τα ορυκτά καύσιμα. Με τη βοήθεια ενός καινοτόμου Συστήματος Διαχείρισης Ενέργειας (ΕΜS) , το ROBINSON συνδυάζει υπάρχουσες και νέες τεχνολογίες ΑΠΕ, προωθώντας ταυτόχρονα τις πρακτικές κυκλικής οικονομίας όπως η βιομηχανική συμβίωση.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, παρουσιάστηκαν  τεχνικά προβλήματα στο χώρο τηςπιλοτικής εγκατάστασηςστο νησί Eigerøy (Νορβηγία), συζητήθηκε η ανάπτυξη στρατηγικής για τηνκοινωνική αποδοχή εγκατάστασης μικρών ανεμογεννητριών καθώς και η αξιολόγηση  του κύκλου ζωής (Life Cycle Assessment) όλου του  συστήματος παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας ROBINSON από τον εταίρο του έργουΙνστιντούτο Paul Scherrer (Ελβετία).Τέλος αποφασίστηκενα γίνει διερεύνηση της δυνατότητας του συστήματος ROBINSONγια επιχειρηματική αξιοποίηση  από τον εταίρο  του έργου STRATAGEM ENERGY LTD(Κύπρος)

"Sponsored links"

Το έργο υλοποιείται για την Περιφέρεια Κρήτης από την Διεύθυνση Ανάπτυξης  Περιφερειακής Οικονομίας και Εξωστρέφειας(συντονίστρια για την Π.Κ:Δαφνομήλη Δήμητρα)

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο στην ιστοσελίδα: https://www.robinson-h2020.eu/

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live