Τα έγγραφα που «αδειάζουν» τον ΕΟΔΥ: Από τον Απρίλιο τηρεί διπλά αρχεία κρουσμάτων

Κανένα σχόλιο

Μπορεί ο Παναγιώτης Αρκουμανέας να υποστήριξε ότι είναι ένα και μοναδικό το σύστημα καταγραφής ασθενών Covid 19, όμως, στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μαρτυρούν ότι ήδη τα διπλά αρχεία τηρούνται από τον Απρίλιο του 2020.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ,  το ένα και μοναδικό σύστημα είναι το  Εθνικό Μητρώο Ασθενών Covid 19 που λειτουργεί βάσει νόμου από τον Μάρτιο του 2020.

Μόνο που ένα μήνα μετά, τον Απρίλιο του 2020 ο ΕΟΔΥ με επιστολή του προς τα εργαστήρια ζητά να του αποστέλλουν τα στοιχεία των κρουσμάτων ανεξάρτητα από την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.

"Sponsored links"

Όπως αναφέρει το iatropedia, το έγγραφο που απεστάλη προς τα εργαστήρια στις 3 Απριλίου 2020 και ζητούσε:

«Τα εργαστήρια θα πρέπει να αποστέλλουν στον ΕΟΔΥ τα αποτελέσματα των δειγμάτων που εξετάζουν στο πλαίσιο της εργαστηριακής επιτήρησης της νόσου, χρησιμοποιώντας το ειδικό τυποποιημένο αρχείο excel (διαθέσιμο εδώ) το οποίο θα αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση».

ΕΟΔΥ ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΡΧΕΙΟ
Η επιστολή του ΕΟΔΥ προς τα εργαστήρια στις 3 Απριλίου 2020, με την οποία ζητά να του στέλνονται τα αποτελέσματα

Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει η efsyn, ο ΕΟΔΥ έστειλε και νέα επιστολή προς τα εργαστήρια στις 3 Νοεμβρίου, ζητώντας, μάλιστα να του αποσταλούν αναδρομικά τα στοιχεία από τον Μάϊο.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΟΔΥ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Η δεύτερη επιστολή του ΕΟΔΥ προς τα εργαστήρια στάλθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2020 και ζητά την αποστολή και αναδρομικών στοιχείων

Ως αιτιολογία προβάλλεται στην επιστολή η εξαγωγή σημαντικών επιδημιολογικών δεικτών καθώς και η σύνταξη συγκεντρωτικών αναφορών.

Τα τρία αναπάντητα ερωτήματα 

Στις εξηγήσεις που προσπάθησαν να δώσουν, πάντως, τόσο ο κ. Αρκουμανέας όσο και οι Χαρδαλιάς, Μαγιορκίνης, δεν έχουν δοθεί απαντήσεις σε τρία ερωτήματα που θέτουν κυρίως οι επιστήμονες που μελετούν τον κορωνοϊό. Και συγκεκριμένα:

-Γιατί ο ΕΟΔΥ ζήτησε από τα διαγνωστικά κέντρα ενώ είναι υποχρεωμένα να ενημερώνουν με τα ημερήσια αποτελέσματα των τεστ την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, να στέλνουν ξεχωριστή ενημέρωση στον ΕΟΔΥ;

-Γιατί οι επιστήμονες δεν ενημερώνονται για το πόσα τεστ έγιναν ανά Περιφέρεια και ενημερώνονται μόνο για τα κρούσματα;

– Γιατί δεν ανακοινώνονται αναλυτικά στην ημερήσια έκθεση για το πόσα είναι τα μοριακά τεστ που έχουν γίνει και πόσα τα rapid test;

"Sponsored links"

Πολλοί επιστήμονες, υπογραμμίζουν ότι έστω και τώρα το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ, οφείλουν να αναθεωρήσουν τον τρόπο που διεξάγονται τα τεστ καθώς και το περιεχόμενο των επιδημιολογικών στοιχείων που δίνονται στη δημοσιότητα.

Αυγή

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις