25.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Τα αυτονόητα για τον αγρότη της Κρήτης παραμένουν ζητούμενα μέχρι πότε ;

Ημερομηνία:

Πρίν από δυο χρόνια, εν μέσω αγροτικών κινητοποιήσεων, οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης, τοποθετήθηκαν αποφεύγοντας τις απλοϊκές προσεγγίσεις, καταδικάζοντας πρακτικές που δεν αρμόζουν στην αγωνία του αγροτικού κόσμου. Πρίν από δυο χρόνια, και ενώ οι «συμβιβασμένοι» με την επιδοματική γεωργία ηγήτορες του αγροτοπατερισμού παραπλανούσαν συνειδητά τους αγρότες, εκφυλίζοντας την έννοια της διεκδίκησης, καλέσαμε την Πολιτεία, τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις και τους θεσμικούς εκπροσώπους της αγροτικής κοινωνίας σε τοπικό επίπεδο, τον αγροτικό κόσμο , όλες τις παραγωγικές τάξεις , να λειτουργήσουν με γνώμονα μόνο την εμπεριστατωμένη διεκδίκηση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για τα αγροτικά προϊόντα.

Δυο χρόνια μετά, και ενώ οι διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής βρίσκονται σε ένα κρίσιμο στάδιο , τα όσα επισημαίναμε τότε παραμένουν ζητούμενο.

Δυο χρόνια μετά, και ενώ κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις περιφερειακές εκλογές ακούσαμε βαρύγδουπα για περιφερειακό σχεδιασμό για την ανάδειξη της γεωργίας-κτηνοτροφίας, για Κέντρα Προβολής, για προστασία & στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, δεν γίνεται κατανοητό ότι το πρόβλημα του πρωτογενούς τομέα δεν επιλύεται με εκδόσεις ανακοινώσεων, με ανούσιες συμπαραστάσεις, με ανούσιους τακτικισμούς ολιγόωρων καταλήψεων , που εκφυλίζουν την διαρκή αγωνία ιδιαίτερα των νέων αγροτών της Κρήτης.

Τα διαρθρωτικά προβλήματα της γεωργίας δεν επιλύονται με φωνές, δεν επιλύονται με όσους οραματίζονται επανεθνικοποίηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, με στασιμότητα , αλλά με υπευθυνότητα λόγων & πράξεων, σοβαρή δημόσια συζήτηση, προετοιμασία του αγροτικού κόσμου στην μετάβαση από τις άμεσες αγροτικές εισοδηματικές ενισχύσεις σε αναπτυξιακά προγράμματα της υπαίθρου, σε παραγωγικές επενδύσεις, σε έργα υποδομών και προγράμματα προστασίας του αγροτικού περιβάλλοντος, στα πλαίσια της στρατηγικής της Λισαβόνας ως προς την ανταγωνιστικότητα και την βιώσιμη ανάπτυξη, με τελικό στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής δομής της κοινοτικής πολιτικής για την γεωργία.

Το αύριο της αγροτικής οικονομίας, απαιτεί υπεύθυνη στάση, διεκδικώντας σε περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για μια άλλη γεωργία, ενισχύοντας τα εισοδήματα των αγροτών, βελτιώνοντας την παραγωγική εικόνα των αγροτικών προϊόντων, προχωρώντας παράλληλα στον θεσμικό και διαρθρωτικό εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωργίας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή για το τραγικό δυστύχημα στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Γαλατά

Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας...

Νέο αίτημα Μαλανδράκη για δημιουργία Λιμενικού Σταθμού στο λιμάνι Κολυμπαρίου

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, επανέρχεται με νεότερο...

Γνωριμία με τον Κρητικό Λαβύρινθο

Προβολή και συζήτηση αφιερωμένη στον κρητικό Λαβύρινθο, μυθολογικό και...