21.8 C
Chania
Saturday, December 2, 2023

Τα ερωτήματα της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων προς τους υποψήφιους Δήμαρχους

Ημερομηνία:

2+1 ερωτήματα προς του υποψηφίους των τοπικών εκλογών θέτει η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων καλώντας τους να πάρουν θέση μέχρι την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, 1 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα:

  1. Θέατρο στη δημόσια έκταση των Αγίων Αποστόλων ð Ποια είναι η θέση σας για τη δημιουργία θεάτρου 1.600 θέσεων στη δημόσια έκταση των Αγίων Αποστόλων, με δεδομένο ότι μια τέτοια κατασκευή θα μειώσει τους χώρους πρασίνου της πόλης, θα προσθέσει τσιμέντο και κυκλοφοριακή συμφόρηση καθώς και πάνω από 1.000 επιπλέον θέσεις στάθμευσης σε ένα χώρο που ήδη αντιμετωπίζει κυκλοφοριακό πρόβλημα το καλοκαίρι. Θα δεχτείτε να εξετάσετε άλλες εναλλακτικές λύσεις που δε θα επιβαρύνουν το μοναδικό αυτό πνεύμονα πρασίνου, οξυγόνου και αναψυχής της πόλης μας;
  2. Διαχείριση των απορριμμάτων:ðΕίναι δεδομένο ότι η καύση σκουπιδιών παράγει καρκινογόνες διοξίνες στον αέρα και αφήνει για ειδική προσεκτική διαχείριση τοξική τέφρα, ενώ οι εταιρείες που την προωθούν προβάλλουν την παραγωγή ενέργειας από σκουπίδια και φίλτρα για την ατμοσφαιρική ρύπανση. Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που υπάρχει πλήρης απουσία ελεγκτικών μηχανισμών και η τήρηση περιβαλλοντικών κανονισμών είναι η εξαίρεση κι όχι ο κανόνας, η μόλυνση αέρα, νερού κι εδάφους θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, όταν ακόμη και προηγμένες χώρες όπως η Ελβετία βρίσκουν μολυσμένα εδάφη από εργοστάσια καύσης πχ στη Λωζάννη και σε πολλές άλλες περιοχές τους.

Είστε διατεθειμένοι να απορρίψετε τις πιέσεις κυβέρνησης και ιδιωτικών εταιρειών για προώθηση μιας τέτοιας «λύσης» στα Χανιά και την Κρήτη, ενώ υπάρχει η εναλλακτική πραγματική λύση της μείωσης, επαναχρησιμοποίησης, κομποστοποίησης και ανακύκλωσης στην πηγή με συμμετοχή των πολιτών;

Κι ακόμη, από την Πρωτοβουλία κατά των Εξορύξεων Υδρογονανθράκων τίθεται το παρακάτω ερώτημα:

Πρόσκληση προς τους υποψήφιους συνδυασμούς να λάβουν θέση για την κλιματική κρίση και τις εξορύξεις υδρογονανθράκων:

«Επιστήμονες και ΟΗΕ επισημαίνουν ότι βρισκόμαστε πλέον σε κατάσταση βίαιης κλιματικής κατάρρευσης, γεγονός που επικαλείται διαρκώς και η κυβέρνηση για δικαιολογήσει τις καταστροφικές συνέπειες από τα ακραία κλιματικά φαινόμενα και στη χώρα μας.

Εφόσον η καύση των ορυκτών καυσίμων είναι από τις σημαντικότερες αιτίες για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, πως αυτό συνάδει με την παραχώρηση των πιο ευαίσθητων και προστατευόμενων περιοχών σε Ήπειρο, Ιόνιο, Πελοπόννησο και Κρήτη για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων, σε βάρος του τουρισμού και της αλιείας και μάλιστα σε πρωτόγνωρα βάθη, που καθιστούν μη βιώσιμη την εκμετάλλευση;

Ποια είναι η θέση σας για ένα τόσο κεντρικής σημασίας ζήτημα; Συμφωνείτε ότι πρέπει να επανεξεταστούν όσες θετικές γνωμοδοτήσεις έγιναν στο παρελθόν από τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων και να επικαιροποιηθούν σύμφωνα με τα νέα δεδομένα;»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Guardian «αδειάζει» τον Σούνακ – Το παρασκήνιο της ακύρωσης της συνάντησης με Μητσοτάκη

Σε αποκαλύψεις αναφορικά με τα όσα προηγήθηκαν της αιφνιδιαστικής...

Κρήτη: Με τηλεφωνήματα και sms αποσπούν χρήματα οι απατεώνες

Δύο υποθέσεις εξαπάτησης καταγγέλθηκαν, χθες, στις διωκτικές Αρχές. Και οι δύο...

Κρήτη: Ο φετινός Νοέμβριος ήταν ο θερμότερος των τελευταίων 15 ετών

Σε ακραία επίπεδα σχεδόν σε όλη τη χώρα κυμάνθηκε η...