13.8 C
Chania
Saturday, January 17, 2026

Τα καταραμένα ποιήματα

Ημερομηνία:

Παλιά στη Γαλλία – δημοκρατικότερη ανέκαθεν από την Ελλάδα- ο ποιητής Μπωντλαίρ κυκλοφόρησε μια ποιητική συλλογή με τον τίτλο «Καταραμένα ποιήματα».

Κυκλοφόρησαν βεβαίως ελεύθερα στη Γαλλία. Στις μέρες μας (δυστυχώς για κάποιους, που «διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο»), υπάρχει στην πόλη μας κι άλλος… καταραμένος ποιητής, η αφεντιά μου δηλαδή! Τα ποιητικά μου προϊόντα , δυστυχώς ενοχλούν τα μάλα κάποιους, με αποτέλεσμα να.. τα τρώει το σκοτάδι! Αυτό θα πει ελευθεροτυπία!!! Που θα πει πως … το άλογο που τραβάει το αστικό κάρο (μα τι κάρο αλήθεια!!!) μυγιάζεται από τα καταραμένα ακάρεα – μυγοειδή μιας ποίησης όπως του εν λόγω….

Δια του λόγου το αληθές, επισυνάπτω το … καταραμένο  αυτό ποίημα.

Δεν περίμενα  να  ενοχλεί τόσο τα ώτα των κυρίων αυτών, το φτερούγισμα της φτωχής μούσας μου..

Θαυμάστε.. επιληψιμότητα:

«Γην και ύδωρ»

-Οι Δανειστές κι εταίροι (μας)
«Γην και ύδωρ» απαιτούνε
μια που όλοι τους διψούνε
για τα εξαίσια μέρη μας!

-Οι… σερβιτόροι τρέχουνε
σα να ‘ναι αλαφιασμένοι,
να ξεδιψάσουνε οι Ξένοι
που σε μεγάλη υπόληψη τους έχουνε!!

-Σ’ αυτό το ύδωρ περιέχονται
άλατα, πίκρες και φαρμάκια
που μαζευτήκαν για χρονάκια
στα στήθια αυτών που θίγονται..

-Όμως σ’ αυτούς που θίγονται,
τι μένει; Η ενοχή τους,
που την υπαιτιότητα τους
ξένοι στον τόπο γίνονται!

-Και των πατέρων τα οστά
που πέσαν για τη χώρα,
τελείως τα’ αγνοούνε τώρα
τα τέκνα τους τα… εκλεκτά

-«Φάγωμεν πίωμεν»  φροντίζουν
μονάχα να ικανοποιούν
κι έτσι το χθες το ξαστοχούν
και την πατρώα Γη… κοπρίζουν

Αντώνης Χαρχαλάκης

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι χίπις, ο Αζωγυρές και η Παλαιόχωρα: Ένα κομμάτι ζωντανής ιστορίας

Πριν η Παλαιόχωρα γίνει γνωστός τουριστικός προορισμός, πριν οι...

Γιάνης Βαρουφάκης: Κι όμως, αστυνομία στο σπίτι του – Κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις μετά τις δηλώσεις για το ecstasy

Κλήση για προκαταρκτική εξέταση ενώπιον της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών έλαβε ο Γιάνης...