12.8 C
Chania
Thursday, December 18, 2025

«Τα μαζεύει» ο Άδωνις Γεωργιάδης για τους 180 βουλευτές και το Σύνταγμα

Ημερομηνία:

Για παρερμηνεία των δηλώσεών του για τον στόχο της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, που είναι η εκλογή 180 βουλευτών προκειμένου να αλλάξει το Σύνταγμα, κάνει λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον REAL FM 97.8, ο κ. Γεωργιάδης φάνηκε επίσης να συμφωνεί με τον Νίκο Δένδια, ο οποίος δίχως να κατονομάσει τον Άδωνι Γεωργιάδη τον «άδειασε» λέγοντας «υπάρχει μια αντίληψη που λέει να φτάσουμε στο 180 και από εκεί και πέρα να μπορούμε να αλλάξουμε και το σύνταγμα, να αλλάξουμε συνολικά το γίγνεσθαι στη χώρα. Εγώ θα προσυπέγραφα μια πολύ πιο σεμνή αντίληψη».

«Συμφωνώ απολύτως με τη δήλωση του κυρίου Δένδια, εγώ ποτέ δεν υπονόησα αυτό που μου χρεώνουν. Μα και να είχαμε 180, το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο, είναι απίθανο σενάριο. Και να είχαμε 180, η συνταγματική αναθεώρηση θέλει και επόμενες εκλογές. Δεν σημαίνει ότι ψηφίζουμε 180 και αλλάζει το Σύνταγμα», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Σημειώνεται ότι η Βουλή που θα προκυψει από τις νέες εκλογές είναι προτείνουσα, δηλαδή μπορεί να προτείνει προς αναθεώρηση κάποια άρθρα του Συντάγματος. Αναθεωρητική θα είναι η Βουλή που θα προκύψει από μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση.

Ο κ. Γεωργιάδης διέψευσε ακόμη ότι η ΝΔ σχεδιάζει με μία νέα συνταγματική αναθεώρηση να φέρει τα πάνω κάτω, πχ με αλλαγή του άρθρου 16 ώστε να επιτραπεί η ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ.

«Η διαδικασία της συνταγματικής αναθεωρήσεως πρέπει να είναι συναινετική καμία συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να γίνει χωρίς ευρύτερες συναινέσεις. Τελεία. Το ζήτημα είναι αν μπορούμε, στα πλαίσια αυτής της προεκλογικής περιόδου, να μιλήσουμε όλα τα κόμματα για τις θέσεις μας επί συγκεκριμένων θεμάτων, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να δημιουργηθούν αυτές οι συναινέσεις. Μη χάσουμε πάλι μία ευκαιρία, όπως χάσαμε το 2008. Αυτή ήταν η θέση μου και αυτή ήταν και η δήλωσή μου. Άρα, όλη η συζήτηση είναι «περί όνου σκιάς». Το πρόταγμα είναι να έχουμε σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης.

«Μακριά από εμένα η αλαζονεία, το αποτέλεσμα ήταν πράγματι συγκλονιστικό αλλά θέλω να πω και κάτι: αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη έναντι των ανθρώπων κυρίως από την κεντροαριστερά, οι οποίοι από ότι φαίνεται μαζικά ψήφισαν Νέα Δημοκρατία σε αυτές τις εκλογές. Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη όλων μας με τη συμπεριφορά μας να τους αποδείξουμε ότι έχουν κάνει τη σωστή επιλογή, ότι καλώς μας εμπιστεύθηκαν και ότι θα σκιστούμε για να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη».

«Οι εκλογές ξεκινάνε από την αρχή. Κανένας συμπολίτης μου δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο αποκλειστικής ψήφου με τη Νέα Δημοκρατία. Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση δεν έχει λήξει. Θα ήταν θανάσιμο λάθος να πιστέψουμε ότι πάμε για μπάνιο τώρα και οι εκλογές τελείωσαν. Οι εκλογές είναι μπροστά μας στις 25 Ιουνίου. Και επαναλαμβάνω, εμείς ως Νέα Δημοκρατία έχουμε την απόλυτη υποχρέωση να εξηγήσουμε στον κάθε συμπολίτη μας ότι την ψήφο που μας έδωσε στις 21 Μαΐου δεν την θεωρούμε δεδομένη και θα κοπιάσουμε πολύ για να την εξασφαλίσουμε και στις 25 Ιουνίου», είπε στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης.

topontiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Μύρωνας διώκεται για τις ιδέες του – Η μεγάλη αχαριστία του Κυριάκου

Του Λευτέρη Τζουανάκη Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ένα ανήκουστο δράμα...

Κρήτη: Χιλιάδες οι κενές θέσεις στα ξενοδοχεία και το 2026 – Αρχίζει το «κυνήγι» του προσωπικού

Το ζήτημα των ελλείψεων προσωπικού στα ξενοδοχεία έχει εξελιχθεί...