15.8 C
Chania
Wednesday, February 28, 2024

Τα μυστήρια με τα ελληνικά τανκς και η αποκάλυψη της Γερμανίδας Υπουργού

Ημερομηνία:

Θολώνει ακόμα περισσότερο το τοπίο σχετικά με την αποστολή ελληνικών αρμάτων μάχης στο μέτωπο της Ουκρανίας, μετά τη χθεσινή δήλωση της υπουργού της Γερμανίας, Κριστίν Λάμπρεχτ από την Οδησσό.

Μετά την αρχική σιωπή της κυβέρνησης για την κυκλική ανταλλαγή αρμάτων μάχης μεταξύ Ελλάδας, Γερμανίας και Ουκρανίας, η οποία αποκαλύφθηκε από γερμανικά ΜΜΕ, το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται πως επιμένει στην απόκρυψη καίριων θεμάτων από τον ελληνικό λαό.

Συγκεκριμένα, η Κριστίν Λάμπρεχτ τόνισε ότι «η Ουκρανία θα εφοδιαστεί γρήγορα με άρματα μάχης από την Ελλάδα και τη Σλοβακία για τον αγώνα της εναντίον της Ρωσίας» συμπληρώνοντας πως «η Γερμανία από την πλευρά της βοηθά να κλείσουν τα κενά σε Ελλάδα και Σλοβακία».

Στον απόηχο των δηλώσεων Λάμπρεχτ, εγείρονται ερωτήματα σχετικά με το πού βρίσκονται σήμερα τα ελληνικά τανκς. Είναι ήδη στην Ουκρανία ή καθ’ οδόν; Και αν ναι, ποια είναι η τύχη των γερμανικών αρμάτων που θα τα αντικαθιστούσαν.

Εδώ, θα πρέπει να τονιστεί πως μετά την αποκάλυψη της ανταλλαγής η ελληνική κυβέρνηση τόνιζε πως τα άρματα BMP – 1 θα φύγουν από την Ελλάδα, μόνο αφότου φτάσουν στη χώρα μας από τη Γερμανία τα 40, τύπου Marder.

Τις τελευταίες ώρες, όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατία, τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν βίντεο, τα οποία φέρεται να δείχνουν τα ελληνικά άρματα στην Ουκρανία. Η γνησιότητά τους, ωστόσο, είναι αμφίβολη.

Σε περίπτωση, όμως, που τα τανκς κατευθύνονται πως την Ουκρανία, είναι επιτακτική ανάγκη για την ασφάλεια της χώρας, το υπ. Άμυνας να απαντήσει άμεσα πόσα τανκς έχουν αποχωρήσει, από ποια σημεία και φυσικά πόσα έχουμε παραλάβει ήδη από τη Γερμανία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως διανύουμε μία περίοδο κρίσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, και κάθε αποδυνάμωση της αμυντικής ικανότητας της χώρας είναι το λιγότερη επικίνδυνη.

Δεν ειναι η πρώτη φορά που επικρατεί σιωπή

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που μαθαίνουμε από ξένους πολιτικούς και διεθνή μέσα ότι στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία και όπως φαίνεται δεν θα είναι και η τελευταία.

Στις 25 Μαΐου ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Οστιν, δήλωσε ότι «αρκετές χώρες ανακοίνωσαν νέες δωρεές κρίσιμων συστημάτων πυροβολικού και πυρομαχικών, μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Ελλάδα, η Νορβηγία και η Πολωνία», ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος δεν διέψευσε αλλά αντιθέτως επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του Αμερικανού ομολόγου του σε ομιλία του στη Βουλή.

Το κρυφτό πάντως της κυβέρνησης με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία είχε ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο.

Από την προτελευταία μέρα του Φεβρουαρίου, όταν η Ελλάδα έστειλε για πρώτη φορά «αμυντικό υλικό», αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι στείλαμε καλάσνικοφ στην Ουκρανία, καθώς επίσης: 2.100 ρουκέτες RM-70, 3,2 εκατομμύρια φυσίγγια 7,62 χιλιοστών, 60 αντιαεροπορικούς πυραύλους, 17.000 βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών, 1.100 φορητούς αντιαρματικούς πυραύλους RPG.

Φθάνοντας στο σήμερα μάθαμε ότι στέλνουμε και τανκς με τον Δήμο Βερύκιο να έχει γράψει από τις αρχές του καλοκαιριού στο iEidiseis.

"google ad"

«Μέσω ελεγχόμενων διαρροών, το ΓΕΕΘΑ επιβεβαιώνει ότι το ΓΕΣ με άνωθεν εντολή προχώρησε στην απόσυρση συγκεκριμένου αριθμού σοβιετικής κατασκευής τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού BMP-1 από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με τελικό προορισμό το Ουκρανικό μέτωπο!

Ωστόσο, το ΓΕΕΘΑ για να δικαιολογήσει την ενέργεια του αυτή που στερείται στοιχειώδους επιχειρησιακής σκοπιμότητας, διοχετεύει σαθρές δικαιολογίες τις οποίες βεβαίως προβάλλουν αμάσητες διάφορα συστημικά ΜΜΕ που έχουν μετατραπεί σε «ντουντούκα» των Δυτικών Συμμάχων, κυρίως μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Υποστηρίζουν λοιπόν οι συστημικές «ντουντούκες»:

1ον: Η μεταφορά των συγκεκριμένων BMP-1 έγινε από τα νησιά προς στην ηπειρωτική Ελλάδα προκειμένου να συντηρηθούν, καθώς τα περισσότερα δεν είναι σε επιχειρησιακή κατάσταση.

Υπήρχαν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τεθωρακισμένα οχήματα BMP-1 που ήταν σε μακρά ακινησία; Εάν όντως συνέβη πρόκειται για Εθνικό Έγκλημα για το οποίο θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες!
Και μετά τη συντήρηση τους (BMP-1) θα επιστρέψουν στα ελληνικά νησιά; Φυσικά και όχι! Θα προωθηθούν στην Ουκρανία; Γιατί το αποκρύπτετε κύριοι με τα «λιλιά» του ΓΕΕΘΑ;

2ον: Τα BMP-1 αντικαταστάθηκαν από Μ-1113 και Μ-1117, τα οποία όπως υποστηρίζουν οι διαρροείς του ΓΕΕΘΑ είναι «πολύ πιο κατάλληλα για το νησιωτικό έδαφος». Ok, ας το δεχτούμε! Εάν είναι έτσι γιατί δεν είχατε κάνει αυτή τη μετακίνηση τόσα χρόνια;

Γιατί δεν λέτε πόσων ετών είναι τα Μ-1113 και τα Μ-1117;

Και αν όντως είναι τόσο αξιόμαχα τα Μ-1113 και τα Μ-1117, από πού τα αποσύρατε για να τα πάτε στα νησιά; Από τον Έβρο; Δηλαδή αποδυναμώνεται και ο Έβρος για να ενισχυθεί το Ουκρανικό μέτωπο! Αυτό και μόνο συνιστά εθνικό έγκλημα!

3ον: Ισχυρίζεστε ότι θα στείλετε στον Έβρο τα Marder όταν έρθουν στην Ελλάδα και όταν καταστούν επιχειρησιακά ικανά; Γνωρίζετε πόσος χρόνος απαιτείται για να φτάσουν τα ετοιμοπόλεμα Marder στον Έβρο; ΟΧΙ δεν το γνωρίζετε! Και μέχρι τότε ο Έβρος θα παραμείνει αποδυναμωμένος από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού; Αυτό δεν είναι εθνικό έγκλημα;

Κύριοι του ΓΕΕΘΑ με τα «λιλιά»: Από τις πρώτες μέρες φοίτησης σας στη Σχολή Ευελπίδων ένα πράγμα ακούγατε συνεχώς από τους δασκάλους σας: Ο Έβρος και τα νησιά, ολόκληρο το Ανατολικό μέτωπο της χώρας δεν μπορεί να παραμείνει αποδυναμωμένο ούτε στιγμή για χάρη κανενός εξωτερικού παράγοντα! Εσείς σήμερα γιατί το κάνετε αυτό που -όπως λέτε οι ίδιοι οι στρατιωτικοί- συνιστά εθνικό έγκλημα;
Κύριοι του ΓΕΕΘΑ με τις χρυσοποίκιλτες στολές και τίγκα τα παράσημα στο στήθος, η άσκηση δεν σας βγαίνει και οποιαδήποτε μανούβρα και εάν κάνετε συνιστά εθνική προδοσία. Δεν το λέμε εμείς οι απέξω. Οι δικοί σας συνάδελφοι το λένε, οι εα στρατιωτικοί!

Και όπως οι ίδιοι παρατηρούν η νεότερη ιστορία του τόπου βαρύνεται αφενός με την ολέθρια απόφαση της χούντας να αποσύρει την ελληνική Μεραρχία από την Κύπρο και αφετέρου με τη φράση Καραμανλή : «Η Κύπρος κείται μακράν» που στοιχειώνει ακόμη και σήμερα την κυβερνώσα παράταξη».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελαιόλαδο: Καλπάζουν οι τιμές στην Ελλάδα

Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθούν να κινούνται οι τιμές στο...

Νέα δραματική προειδοποίηση ΟΗΕ για τη Γάζα: «Σχεδόν αναπόφευκτος ο γενικευμένος λιμός»

Τον κώδωνα του κινδύνου για την δραματική κατάσταση στη Γάζα και...