Τα νέα κρούσματα στην Κρήτη, τα “μεταλλαγμένα”, τα εύσημα Τσιόδρα, και ο κίνδυνος δημιουργίας μεταλλάξεων διαφυγής του ιού

Κανένα σχόλιο

Σύγχυση προκλήθηκε σε πολλούς πολίτες με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ το απόγευμα της Πέμπτης αναφορικά με τα 69 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη και τα 128 “μεταλλαγμένα” κρούσματα στο νησί.

Όπως ξεκαθαρίζεται και από τους ειδικούς, στην καθημερινή επίσημη ενημέρωση, περιλαμβάνονται τα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου, ενώ οι ανακοινώσεις για τις μεταλλάξεις αφορούν σε επιβεβαιωμένες μολύνσεις προηγούμενων ημερών, οι οποίες μετά και από περαιτέρω  γονιδιωματική ανάλυση, διαπιστώνεται πως προέρχονται από τον τροποποιημένο ιό.

Όπως εξάλλου επισημαίνεται και από τον ΕΟΔΥ, τα 128 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, αφορούν σε επιβεβαιωμένες μολύνσεις της περιόδου 22 Ιανουαρίου έως 1 Μαρτίου! 

"Sponsored links"

Αυτό που πάντως εξακολουθεί να προβληματίζει τους επιστήμονες είναι η κυριαρχία της βρετανικής μετάλλαξης στην Κρήτη.

Υπενθυμίζεται ότι το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο οποίο προΐσταται ο καθηγητής Γιώργος Σουρβίνος,  ήταν από τα πρώτα που εντόπισαν τα μεταλλαγμένα στελέχη και “χτύπησε” το καμπανάκι του κινδύνου

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε σύσκεψη την Πέμπτη ο Σωτήρης Τσιόδρας, έδωσε δημόσια συγχαρητήρια στο Εργαστήριο ως το πιο αξιόπιστο εργαστήριο καταγραφής αποτελεσμάτων και ως πρώτο στην ανίχνευση των μεταλλάξεων. Η Κρήτη, τονίστηκε, θα αποτελέσει εξαιρετικό παράδειγμα προς παρατήρηση καθώς η επικράτηση της βρετανικής σε συνδυασμό με το χαμηλό ρυθμό εμβολιασμού λόγω έλλειψης εμβολίων, μπορεί να δημιουργήσει νέες μεταλλάξεις διαφυγής τους ιού (escape variants).

Cretalive 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις