24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Τα «πάνω-κάτω» στη Γερμανία: Άλλαξε γνώμη η πλειοψηφία – «Όχι» στην ισραηλινή επίθεση στη Γάζα

Ημερομηνία:

Μία τεράστια ανατροπή καταγράψει νέα δημοσκόπηση στη Γερμανία, σύμφωνα με την οποία η στήριξη της κοινής γνώμης στη στρατιωτική δράση του Ισραήλ στη Γάζα έχει περιοριστεί σχεδόν στο μισό.

Αναλυτικότερα, στην έρευνα του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern, το 61% καταδικάζει τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού, ενώ τις υποστηρίζει μόνο το 33%.

Τον Νοέμβριο του 2023, στην αντίστοιχη δημοσκόπηση, η εικόνα ήταν ακριβώς αντίστροφη: το 62% των ερωτηθέντων τασσόταν υπέρ της στρατιωτικής δράσης του Ισραήλ και το 31% εξέφρασε την αντίθετη άποψη.

Σύμφωνα με το Forsa, πιθανοί λόγοι για την αλλαγή στάσης είναι ο μεγάλος αριθμός των θυμάτων και τα προβλήματα στον εφοδιασμό του παλαιστινιακού πληθυσμού στη Γάζα.

Στη δημοσκόπηση αναδεικνύεται επίσης ότι η αρνητική στάση έναντι των επιχειρήσεων του στρατού συγκεντρώνει σαφή πλειοψηφία σε όλες τις ηλικιακές ομάδες στο SPD, τους Πράσινους, τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και την AfD. Μοιρασμένοι είναι οι ψηφοφόροι των Φιλελευθέρων (FDP), ενώ το υψηλότερο ποσοστό αρνητικής άποψης διαπιστώνεται στο BSW της Ζάρα Βάγκενκνεχτ, με 85%.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ