18.8 C
Chania
Friday, October 18, 2024

Τα πανέμορφα χιονισμένα βουνά της Κρήτης από ψηλά!

Ημερομηνία:

Δορυφορικά δεδομένα πολύ υψηλής ανάλυσης του αμερικανικού δορυφόρου Landsat-8, που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το πρωί της 2ας Φεβρουαρίου 2024, τα οποία ανέλυσε και επεξεργάστηκε το meteo.gr σε τρισδιάστατη μορφή  παρουσιάζουν την εκτεταμένη χιονοκάλυψη στα βουνά της Κρήτης, στον Ψηλορείτη και στο όρος Δίκτη, όπως αναφέρει ο Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου, μετεωρολόγος, Κώστας Λαγουβάρδος.

Η Κρήτη, όπως φαίνεται, δέχτηκε μεγάλες ποσότητες βροχής από την κακοκαιρία “Αυγή”, όπου σε μεγάλα υψόμετρα “μεταφράστηκαν” σε πολλά εκατοστά φρέσκου χιονιού.

Εικόνα 1. Δορυφορική τρισδιάστατη εικόνα του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη όπως αποτυπώθηκε από τον δορυφόρο Landsat-8

Εικόνα 2. Δορυφορική τρισδιάστατη εικόνα του όρους Δίκτη (Λασιθιώτικά Όρη) όπως αποτυπώθηκε από τον δορυφόρο Landsat-8 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ