23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τα πρώτα λόγια του αστυνομικού μετά την επίθεση: “Εψαχναν να βρουν τρόπο να βγάλουν το κράνος”

Ημερομηνία:

«Έκαναν μανιώδεις κινήσεις να μου βγάλουν το κράνος», δήλωσε ο αστυνομικός που βρίσκεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Επίσης, δέκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

«Την ώρα που είμαι πάνω στο μηχανάκι, καταλαβαίνω κάποιος να μου επιτίθεται και να με ρίχνει κάτω από το μηχανάκι. Επρεπε να σκεφτώ αν έχω ασφαλίσει το κράνος. Εψαχναν να βρουν τρόπο να βγάλουν το κράνος». Αυτά είναι τα πρώτα λόγια που είπε ο αστυνομικός στους συναδέλφους του, ειδικούς φρουρούς που έσπευσαν στο νοσοκομείο να τον δουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN TV.

Ο αστυνομικός περιέγραψε στους συναδέλφους του πώς οι χούλιγκαν κατάφεραν να του βγάλουν το κράνος και να τον χτυπούν για δυόμιση λεπτά. Ο 27χρονος ειδικός φρουρός περιέγραψε στους αστυνομικούς πώς ενώ δεχόταν άγρια επίθεση από εκατοντάδες άτομα, κατάφερε να μην του πάρουν το όπλο.

Ομοσπονδία Αστυνομικών: Απόπειρα ανθρωποκτονίας στη Νέα Σμύρνη – Η υπομονή μας εξαντλήθηκε 

Την οργισμένη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων προκάλεσαν τα γεγονότα της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη και ειδικότερα ο άγριος ξυλοδαρμός 24χρονου ειδικού φρουρού της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «απόπειρα δολοφονίας» και τονίζουν ότι «η υπομονή μας εξαντλήθηκε».

Πιο αναλυτικά:

«Έντονη οργή και αγανάκτηση μας προκαλεί η άνανδρη και με ανθρωποκτόνο πρόθεση επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας, με συνέπεια τον βαρύτατο τραυματισμό ενός εξ αυτών κατά τη διάρκεια των αποψινών μέτρων τάξης και ασφάλειας στη Νέα Σμύρνη.
Ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωσή του, είμαστε δίπλα του και τον στηρίζουμε προσωπικά σε ό,τι χρειαστεί το επόμενο διάστημα.

Είναι αδιάψευστη πραγματικότητα ότι, ενώ ο Έλληνας αστυνομικός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας καθημερινή μάχη με την εγκληματικότητα, το μεταναστευτικό, την υγειονομική κρίση κ.λπ., για άλλη μια φορά, δυστυχώς, καθίσταται και πάλι το εξιλαστήριο θύμα, ο αδύναμος κρίκος και το σώμα εκτόνωσης κάθε είδους «μπαχαλάκηδων».

Εξαιτίας των μικροπολιτικών συμπεριφορών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, η Ελληνική Αστυνομία από Σώμα, φίλο και συμπαραστάτη του πολίτη που είναι, στοχοποιείται και κινδυνεύει να απαξιωθεί με άμεσο τίμημα την ανθρώπινη ζωή κάθε αστυνομικού. Αποτέλεσμα, οι συνάδελφοί μας σε όλη τη χώρα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα να δέχονται απρόκλητες επιθέσεις με κίνδυνο της ζωής τους και των οικογενειών τους, μόνο και μόνο γιατί φοράνε μια στολή που την τιμούν καθημερινά και με κάθε τρόπο.

Μέσα σε αυτήν την τραγική κατάσταση, καλούμε όλα τα Πολιτικά Κόμματα να επιδείξουν επιτέλους σοβαρότητα και να λάβουν ουσιαστικές αποφάσεις, ώστε να μπει ένα τέλος στην πολιτική εκμετάλλευση του αστυνομικού θεσμού.

Η εποχή της ανέξοδης φραστικής καταδίκης της βίας πρέπει να αποτελέσει παρελθόν. Όχι άλλα “κροκοδείλια δάκρυα”, SMS και “ευχαριστώ”.

Η υπομονή μας εξαντλήθηκε».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...