20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τα σοβαρά ερωτηματικά για τα αιματηρά γεγονότα στο Πέραμα – Στα δυο η ΝΔ: Κεντροδεξιοί εναντίον Ακροδεξιών

Ημερομηνία:

Τα αιματηρά γεγονότα στο Πέραμα, όπου ένας άοπλος 20χρονος Ρομά έχασε την ζωή του από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, έχουν φέρει προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου και εκνευρισμό στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς προκύπτουν πολλά και σοβαρά ερωτηματικά για το τι ακριβώς συνέβη κατά την διάρκεια της συμπλοκής την Παρασκευή το βράδυ.

Την ίδια ώρα ωστόσο, ο κόσμος της ΝΔ εμφανίζεται διχασμένος να παρακολουθεί από τη μία τον πρωθυπουργό να αναπτύσσει το αφήγημα του για τον κεντρώο χώρο, λέγοντας ότι η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα της Ευρώπης και από την άλλη. να βλέπουν στελέχη της ΝΔ να επικροτούν τους αστυνομικούς -οι οποίοι έδρασαν χωρίς εντολή- με ακραίες απόψεις.

Τα γεγονότα στο Πέραμα, αλλά και η στάση των στελεχών της ΝΔ ωστόσο, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις μέσα στο κυβερνών κόμμα, καθώς το θέμα ακουμπάει τον μέσο δεξιό ψηφοφόρο ο οποίος επιθυμεί να υπάρχει ασφάλεια στην χώρα, αλλά από την άλλη είναι αρνητικός στην αστυνομική βία ιδιαίτερα όταν υπάρχει ένα άοπλο θύμα.

ΟΙ δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη και της πολιτικού με την ΝΔ, Αφροδίτης Λατινοπούλου, όπως ήταν φυσικό πυροδότησαν το κλίμα μέσα στο κυβερνών κόμμα.

«Είναι απολύτως προφανές ότι οι αστυνομικοί έκαναν καλά την δουλειά τους και ότι προστάτευσαν αμυνόμενοι και την ζωή τους και το Κοινωνικό Σύνολο. Μπράβο τους», σχολίασε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο twitter o κ. Γεωργιάδης, αναδημοσιεύοντας το δελτίο τύπου της Αστυνομίας για το συμβάν στο Πέραμα, ενώ η κα. Λατινοπούλου ανέφερε ότι: «Όταν σου κάνει νόημα η αστυνομία να σταματήσεις για έλεγχο, σταματάς. Δεν πας να διεμβολίσεις τις μηχανές τους, για να διαφύγεις. Εύγε στους αστυνομικούς στο #Περαμα που έπραξαν τα αυτονόητα απέναντι στους τσιγγάνους και γρήγορη ανάρρωση στους 6 αστυνομικούς που τραυματίστηκαν», σχολίασε η κα Λατινοπούλου και κάτω από την ανάρτησή της έχει γίνει «χαμός» από σχόλια!

Όλα αυτά την στιγμή που σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της «Καθημερινής» υπήρξε στη καλύτερη περίπτωση ασυνεννοησία ανάμεσα στο κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης και τους δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που παρουσίασε η «Καθημερινή», κατά τη διάρκεια του περιστατικού ο εκφωνητής από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ζήτησε από τον ασύρματο -μετά από εντολή που είχε πάρει- να μην συνεχιστεί η καταδίωξη, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τους διερχόμενους πολίτες.

Το σημαντικό στην ιστορία είναι ότι ο επικεφαλής της ομάδας που μετείχε στην καταδίωξη υπάκουσε στις εντολές. Όμως δέκα λεπτά αργότερα δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ -μέχρι στιγμής είναι άγνωστο εάν πρόκειται για την ίδια ομάδα ή για κάποια άλλη- συνέχισαν την καταδίωξη και ενημέρωσαν μέσω ασυρμάτου το Κέντρο Επιχειρήσεων, όχι μόνο ότι είχαν εμπλακεί στην ένοπλη καταδίωξη, αλλά ότι οι ύποπτοι είχαν εμβολίσει τις μοτοσικλέτες τους, καθώς και ότι υπήρχαν τραυματίες, στην οδό Ελπίδος στο Πέραμα.

Στο βίντεο που πρόβαλε από το Πέραμα η «Καθημερινή», ακούγονται ωστόσο οι αστυνομικοί που πήραν μέρος στα γεγονότα να λένε, πως κανείς από αυτούς δεν τραυματίστηκε και πως είναι όλοι καλά.

Και εδώ προκύπτουν μια σειρά από ερωτήματα:

Γιατί αρχικά ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ ότι υπάρχουν τραυματίες;

Υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών γεγονότων και από ποιους;

Γιατί δεν γίνεται γνωστό για ποια ομάδα επενέβη στο περιστατικό. Αυτή που αρχικά είχε επιληφθεί του θέματος ή κάποια άλλη;

Εάν πρόκειται για άλλους αστυνομικούς ποιος τους έδωσε την εντολή να παρέμβουν, αφού στον ασύρματο ακούγεται ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν;

"google ad"

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...