Τα τοπωνύμια της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, τόσο για εμένα προσωπικά, όσο και για το χωριό μου γενικότερα, τον Άγιο Ιωάννη Αμαρίου Ρεθύμνου το γεγονός ότι, στο Επιστημονικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 8, 9 και 10 Αυγούστου του 2022 με θέμα : «Τα τοπωνύμια της Κρήτης», επιλέχτηκε από την Επιστημονική Επιτροπή, να παρουσιαστεί σχετική εισήγησή μου, που αφορά τα τοπωνύμια του οικισμού καταγωγής μου τον Αγίου Ιωάννη.

Το Επιστημονικό  αυτό Συνέδριο οργανώνεται από το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας και τον Δήμο Ανωγείων και πραγματοποιείται μετά από αρκετές αναβολές, λόγω της πανδημίας. Οι εισηγήσεις που έχουνε επιλεγεί να παρουσιαστούνε στο 3ήμερο, είναι πάρα πολλές, από όλες τις περιοχές της Κρήτης, εργασίες αξιολογότατων επιστημόνων ερευνητών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η καθεμιά.

Η παρουσίαση της εισήγησής μου έχει προγραμματιστεί να γίνει,την Τρίτη 9Αυγούστου στις 19.30΄, στον εκθεσιακό χώρο της Αγροτικής Τράπεζας Ανωγείων Ρεθύμνου, όπως αναγράφεται στο σχετικό πρόγραμμα.

"Sponsored links"

19.30  Σταύρος Φωτάκης, υποστράτηγος ε. α., ερευνητής, «Το τοπωνυμικό της περιφέρειας του χωριού Άγιος  Ιωάννης Χλιαρός της Επαρχίας Αμαρίου Ρεθύμνης»

Χαίρομαι ιδιαίτερα, που για άλλη μια φορά, η έκτη κατά σειρά, συμμετέχω ενεργά σε Επιστημονικό Συνέδριο, αφού επιλέχτηκε και τούτη η επιστημονική εργασία μου. Ευχαριστώ θερμά, όλα τα εκλεχτά μέλη της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής, για την επιλογή αυτή.

Ιούλιος του 2022   Σταύρος Φωτάκης

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live