Τεθωρακισμένα σαπάκια μάς στέλνουν οι Γερμανοί – Έχει σταματήσει προ πολλού η γραμμή παραγωγής!

Κανένα σχόλιο

Του Δήμου Βερύκιου

Τα marder έχουν πυροβόλο 20mm αλλά τα πυρομαχικά του δεν είναι συμβατά με τα συνήθη πυρομαχικά των 20mm!

Ενώ τα συνήθη πυρομαχικά είναι 30Χ202mm, αυτά για τα Marder είναι 20x139mm και τα κατασκευάζουν μόνο οι Γερμανικές εταιρείες Nexter και Reinmentall. Δηλαδή, για να αξιοποιηθούν τα προσφερόμενα marder θα πρέπει υποχρεωτικά η Ελλάδα να παρακάμψει την ΠΥΡΚΑΛ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) και να γίνει πελάτης των εν λόγω γερμανικών εταιριών! Αλλά, σύμφωνα, με έρευνα αγοράς και οι δυο γερμανικές κατασκευάστριες εταιρίες έχουν διακόψει προ πολλού την γραμμή παραγωγής των βλημάτων 29χ139mm που φέρουν τα Marder και άρα δεν υπάρχει επαρκή διαθεσιμότητα!

"Sponsored links"

– Δηλαδή, με βάση την πάγια αξίωση των ΗΠΑ, ο Ελληνικός Στρατός -όπως και κάθε άλλος Δυτικός Στρατός- να αποσύρει τα όπλα ρωσικής κατασκευής και η Γερμανία ως ευρωπαϊκός παραστάτης στην αντιρωσική υστερία, να αδράξει την ευκαιρία!

Δηλαδή, η Ελλάδα να στείλει στο Ουκρανικό μέτωπο οπλισμένα ΤΟΜΑ και η Γερμανία, ως «καλός σύμμαχος», να της προσφέρει -«ανταποδοτικά»- …κούφια τεθωρακισμένα και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν και επισήμως οι συνομιλίες με τις γερμανικές εταιρίες για την αχρείαστη προμήθεια εκσυγχρονισμού των αρμάτων LEO υψους 2 δισ.

Στον Ελληνικό Στρατό και την Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών επικρατεί σήμερα έντονος προβληματισμός με την χθεσινοβραδυνή αποκάλυψη του Καγκελαρίου Σόλτς, καθ´ ότι, γι άλλη μια φορά, δεν ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τον Νόμο, περί αμυντικών προμηθειών. Εάν είχαν τηρηθεί, έστω και στοιχειωδώς, το παραπάνω πρόβλημα, με τη μη διάθεση πυρομαχικών για τα marder, θα προέκυπτε μέσα από την επιτελική επεξεργασία της πρότασης από τους αρμόδιους φορείς (Γενικά Επιτελεία).

Έτσι, επιπόλαια και παράνομα, η Ελλάδα ανταλλάσσει τα ρωσικής κατασκευής BMP-1 με σχεδόν της ίδιας ηλικίας άοπλα γερμανικα marder, ενώ, εδώ και χρόνια, η ΝΔ ως αντιπολίτευση, αλλά και ως κυβέρνηση, απέρριπτε και εναντιώνονταν σε προτάσεις χωρών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής για εξαγορά τους και μάλιστα σε τιμή που η Ελλάδα θα καθόριζε, ενώ, παράλληλα, θα μπορούσε να γίνει ο μερικός εκσυγχρονισμός τους με εμπλοκή ελληνικών εταιρειών και το κόστος να επιβαρύνει την αγοράστρια χώρα. Ένα τέτοιο πρόγραμμα θα μπορούσε να καταστήσει βιώσιμη την ΕΛΒΟ, που χαρίστηκε σε εβραϊκή εταιρία ως υποτιμημένο οικόπεδο, καθ´ όσον πουλήθηκε σε τιμή μικρού κλάσματος έναντι της αξίας του.

Αδιευκρίνιστο παραμένει ποια θα είναι η τύχη των υλικών υποστήριξης των BMP-1. Υπάρχουν τέτοια υλικά (ενδεχομένως και κινητήρες όχι βίδες) που παραμένουν εγκιβωτισμένα σε αποθήκες του ΕΣ χωρίς να είναι απόλυτα σαφές τι περιέχουν. Για το υλικό αυτό υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τις προαναφερθείσες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, αλλά, μέχρι εχθές, το μεσημέρι η θέση του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων ήταν ότι και τα άρματα και το υλικό υποστήριξης ήταν όλως απαραίτητο για τη χώρα μας.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live