Τελετή Αναγόρευσης του κ. Δημητρίου Αρ. Αντωνακάκη σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:00, στο Αμφιθέατρο «Μανούσος Μανουσάκης» στην Πολυτεχνειούπολη, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Αναγόρευσης του Αρχιτέκτονα κ. Δημητρίου Αρ. Αντωνακάκη σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης σε αναγνώριση του σημαντικού αρχιτεκτονικού του έργου και της προσφοράς του στην επιστήμη και την τέχνη, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της 611ης/15.12.2022 Συνεδρίασης της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Πρόγραμμα ΤελετήςΑναγόρευσης

 • Έναρξη ΤελετήςAναγόρευσης
 • Προσφώνηση του Πρύτανη, Καθηγητή Μιχαήλ Ζερβάκη
 • Χαιρετισμός του Κοσμήτορα της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Αναπληρωτή Καθηγητή Αλέξανδρου-Θεοχάρη Βαζάκα
 • Χαιρετισμός και σύντομη παρουσίαση του έργου και της προσφοράς του τιμώμενου από τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας, Καθηγητή Κωνσταντίνο-Αλκέτα Ουγγρίνη
 • Αναγόρευση του κ. Δημητρίου Αρ. Αντωνακάκησε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών
  • Ανάγνωση του Ψηφίσματος της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών από τον Κοσμήτορα της Σχολής, Αναπληρωτή Καθηγητή Αλέξανδρο-Θεοχάρη Βαζάκα
  • Ανάγνωση του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρύτανη, Καθηγητή Μιχαήλ Ζερβάκη
  • Περιένδυση του τιμώμενου με την τήβεννο και το επιτηβέννιο του Ιδρύματος και επίδοση των τίτλων
 • Αντιφώνηση και ομιλία του τιμώμενου κ. Δημητρίου Αρ. Αντωνακάκη με θέμα «Αρχιτεκτονικής εγκώμιο: Πολυτεχνείο και Πόλη»
 • ΛήξηTελετήςAναγόρευσης

Δείτε την Πρόσκληση για την Τελετή Αναγόρευσης του κ. Δημητρίου Αρ. Αντωνακάκη.

"Sponsored links"

Δείτε το Πρόγραμμα της Τελετής Αναγόρευσης του κ. Δημητρίου Αρ. Αντωνακάκη.

Σύντομο βιογραφικό τιμώμενου

Ο κ. Δημήτριος Αρ. Αντωνακάκης είναι αρχιτέκτονας με διεθνή αναγνώριση για το έργο που ασκεί με δημιουργική συνέπεια από το 1959, σε συνεργασία με την αρχιτέκτονα Σουζάνα Αντωνακάκη (1935-2020). Γεννήθηκε το 1933 στα Χανιά και έχει συνδέσει σημαντικό μέρος της δράσης του με την πόλη των Χανίων ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) από το 1997 έως το 2011, αλλά και με τις αρχιτεκτονικές προτάσεις που υλοποίησε στα κτίρια της Πολυτεχνειούπολης του Πολυτεχνείου Κρήτης στο Ακρωτήρι Χανίων. Για το έργο του ευρύτερα στην Κρήτη (Φιλοσοφική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Πολυτεχνείο Κρήτης κλπ.) ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κρήτης (ΣΑΧ) το 1998.

Από το 1995 είναι αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αρχιτεκτονικής του Παρισιού (Academied’ Architecture), ενώ παράλληλα έχει ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ των αρχιτεκτονικών σχολών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2007), του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (2016) και του Πανεπιστημίου Πατρών (2022). Πρόσφατα επίσης, του επιδόθηκε η διάκριση OPERAOMNIA από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής (ΕΙΑ) και τη διεθνή οργάνωση Share Αrchitects.

Ο Δημήτριος Αρ. Αντωνακάκης αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) το 1958 και το 1965 ίδρυσε με τη Σουζάνα Αντωνακάκη το Εργαστήριο 66 – αργότερα Α66 ή Atelier66, στο οποίο προστέθηκαν τα επόμενα χρόνια συνάδελφοί τους αρχιτέκτονες ως ισότιμοι συνεργάτες. Στη δράση του Atelier66 συγκαταλέγονται εξαιρετικά σημαντικά κτίρια, εκδόσεις, συμμετοχές σε βραβευμένους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και συμμετοχές σε εκθέσεις (όπως στην εκπροσώπηση της Ελλάδας στην 5η Biennale Αρχιτεκτονικής στην Βενετία το 1991), έργα που στο σύνολό τους τελικά συνέβαλαν στην διαμόρφωση των σύγχρονων αρχιτεκτονικών τάσεων.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live