22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τεράστια κινητοποίηση από Σωματεία και Συλλόγους για την απεργία της 9ης Νοέμβρη στα Χανιά – Όλα τα καλέσματα

Ημερομηνία:

Στην κυριολεξία, δεκάδες είναι τα σωματεία, οι φορείς και τα συνδικάτα που με κείμενά τους στην εφημεριδα μας καλούν σε συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου και στην διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα Χανια με ώρα συγκέντρωσης για τα σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί και για τα σωματεία που πρόσκεινται στο Εργατικό Κέντρο Χανίων στις 10.30 το πρωί, στο ίδιο σημείο πάντως, στην Πλατεία Δημοτικής Αγορας.

Σημειώνουμε ότι στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης. Ως εκ τούτου, αύριο δε θα υπάρχει ροή ειδήσεων, πέραν γεγονότων που αφορούν την κάλυψη της απεργιακής κινητοποίησης.

Παρακάτω, παραθέτουμε όλες τις ανακοινώσεις που λάβαμε στη σειρά χρονικά που εστάλησαν:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ-delivery Ν. ΧΑΝΙΩΝ ¨ΙΩΣΗΦ ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ¨

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Η καλύτερη απάντηση στο δύσκολο χειμώνα που μας υπόσχονται είναι να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε και συγκεντρώνεταιστους εργοδότες.

Η κυβέρνηση μας λέει ότι η ακρίβεια στα καύσιμα είναι αναπόφευκτη, εισαγόμενη και λόγω του πολέμου. Τους λέμε ότι οι πιο κερδοφόρες εταιρείες το 2022 είναι τα διυλιστήρια και αυτές τις ενέργειας με ρεκόρ κερδών για φέτος. Έχουν επιβάλει χρηματιστήριο ενέργειας, φόρους ρύπων, κυρώσεις στη Ρωσσία, ιδιωτικοποίηση του ρεύματος τη ίδια στιγμή που ο διανομέας δεν έχει να βάλει καύσιμα για το μεροκάματο.

Η προσπάθεια να μας βάλουν σε αναμονή και να δεχθούμε την αδικία θα πέσει στο κενό. Μοιράζουν φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, σε ξενοδόχους, σε μεγάλες αλυσίδες και φορτώνουν τη πλάτη μας με νέα βάρη. Ο προϋπολογισμός έχει υπερεκτελεστεί με πλεόνασμά εισφορών για φέτος τα οποία κατευθύνονται για το 2023 σε μεγαλοεπενδυτές ενώ για εμας γυρίζουν με το σταγονόμετρο ψίχουλα τύπου passκαι την κοροϊδία του καλαθιού του νοικοκυριού.

Σε μια ακόμα χρονιά ρεκόρ για τον επισιτισμό και τον τουρισμό μας επιβάλουν, διανομή με χιονιά και καταιγίδα, να πληρώνουμε ΜΑΠ από το πενιχρό εισόδημα μας, 10ωρη δουλειά, μισθοί πείνας και ατελείωτη εργοδοτική αυθαιρεσία, ποινικοποίηση της αγωνιστικής μας δράσης, μορφές εργασίας πολύ κατώτερες των αναγκών μας.Οι εργαζόμενοι του κλάδου με την πλάτη μας έχουμε φέρει την ανάπτυξη που την καρπώνονται λίγοι.

Καμία διανομή την Τετάρτη 9 Νοέμβρη! Όλοι οι συνάδελφοι στο δρόμο!

Να διεκδικήσουμε γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, να δώσουμε απάντηση στα ψίχουλα της κυβέρνησης και τα κάθε λογής pass. Απάντηση στους εκβιασμούς για κόψιμο ρευμάτων και θέρμανσης στα σχολεία αν ανοίγουν τη θέρμανση, στις άθλιες λογικές ότι όσοι δεν συμμορφωθούν θα πεθάνουν.

Όλοικαι όλες στηνΑπεργία 9 Νοεμβρίουστις 10 π.μ. ΣτηνΔημοτικήΑγοράενάντιαστηνακρίβεια, γιααυξήσειςστουςμισθούςμεσυλλογικέςσυμβάσειςπουνακαλύπτουντιςανάγκεςμας!!!!

  • Για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που κατοχυρώνουν μισθούς και δικαιώματα σύμφωνα με τις πραγματικές μας αναγκες, για αυξήσεις στους μισθούς, για να γίνει υποχρεωτική η Κλαδική Σύμβαση εργασίας στον κλάδο.
  • Για ΒΑΕ για τους διανομείς.
  • Για να μην επιστρέψει κανείς το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα από το ΑΤΜ στην τσέπη του εργοδότη.
  • Για να έχουμε σταθερό και συνεχές ωράριο, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο, για την κατάργηση των ευέλικτων μορφών εργασίας.
  • Για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
  • Για Μέσα προστασίας της υγείας για τους διανομείς με ευθύνη της εργοδοσίας.
  • Για Ασφάλιση σύμφωνα με τα πραγματικά ωράρια.
  • Για Ουσιαστική στήριξη των εργατικών νοικοκυριών και προστασία από την ακρίβεια σε ρεύμα και είδη ευρείας κατανάλωσης.

Συνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων – Μαγειρίων Χανίων

Όλοι στην Απεργία 9 Νοεμβρίου στις 10 π.μ. στην Δημοτική Αγορά.

"google ad"

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όλοι ζούμε στην καθημερινότητα μας την ακρίβεια σε είδη λαϊκής ανάγκης, ρεύμα, βενζίνη, πετρέλαιο και νοίκι. Σε συνδυασμό  με τους χαμηλούς μισθούς ,τις ελλείψεις σε υγεία και Παιδεία, με τις  άθλιες συνθήκες εργασίας σε αρκετούς χώρους δουλειάς, κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο οξυμένη και δύσκολη.

Δεν σκύβουμε το κεφάλι

Είναι ανάγκη όλοι μας να παλέψουμε για μια καλύτερη ζωή. Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος είναι μια σημαντική παρακαταθήκη, με νίκες που επέδειξαν ότι μόνο μέσα από ένα σωματείο με σωστό προσανατολισμό μπορεί να απαιτήσει και να έχουμε αποτελέσματα.

Η Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία 9 Νοεμβρίου είναι ένας σταθμός για να στείλουμε το μήνυμα μας σε κυβέρνηση και μεγάλο εργοδοσία ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Τα έσοδα για τον τουρισμό/επισιτισμό φέτος πλησιάζουν αυτά του 2019 και οι αφίξεις εξωτερικού στην Κρήτη το 2022 έχουν ξεπεράσει τα 4,1 εκ. Το αεροδρόμιο Χανίων έχει ξεπεράσει το ιστορικό του ρεκόρ.Σε μια σεζόν που ακόμα μια φορά έσπασε ρεκόρ μας σερβίρουν ακρίβεια, πλειστηριασμούς, διακοπές ρεύματος,ανεργία, φοροληστεία, παγωμένα σπίτια το χειμώνα, πανάκριβα καύσιμα,απάνθρωπες συνθήκες αμοιβής και εργασίας που έχουν δημιουργηθεί στο κλάδο, τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη,το νοσοκομείο μας και τα κέντρα υγείας σε κατάρρευση, καταστρατήγηση των συμβάσεων μας.Δε σφίγγουμε άλλο το ζωνάρι!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και προχωράμε σε απεργία στις 9 Νοέμβρη,

Η οργή, το άγχος και η στεναχώρια που νιώθουμε δεν είναι τυχαία συναισθήματα! Η εντατικοποίηση ιδιαίτερα σε περιοχές και χώρους δουλειάς που έχουν αυξημένο τουρισμό στα Χανιά έχει χτυπήσει κόκκινο, που ενισχύεται με τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει η κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Δεν συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα….Σωτήρες με voucher   και pass δεν θέλουμε!

Με κεντρικό σύνθημα ” Λαέ μην σφίγγεις άλλο το ζωνάρι” η απεργία στις  9 Νοεμβρίου να είναι πετυχημένη. Η ελπίδα βρίσκεται στον συντονισμό για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους, ενάντια στην ακρίβεια που επιβάλλουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενάντια στη φτώχεια για να πλουτίζουν μια χούφτα πλουτοκράτες.

Όλοι και όλες στην Απεργία 9 Νοεμβρίου στις 10 π.μ. Στην Δημοτική Αγορά ενάντια στην ακρίβεια, για αυξήσεις στους μισθούς με συλλογικές συμβάσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας!!!!

Διεκδικούμε :

  • Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ, της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών.
  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας
  • Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Διαγράφη χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
  • Καμιά δίωξη συνδικαλιστών. Κάτω τα χέρια από τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες.
  • Ε. Σ. Υ για όλους δημόσιο και δωρεάν, με μόνιμο προσωπικό- να καλυφθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό- υλικά- κτίρια.
  • Δημόσια, δωρεάν Παιδεία για όλους, που να καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών μας με προσλήψεις  μόνιμων δασκάλων καθηγητών, καθαριότητα. Τάξεις με λίγα παιδιά, αναλώσιμα και νέες τεχνολογίες στα εργαστηριακά μαθήματα!

Όλοι στην Απεργία 9 Νοεμβρίου στις 10 π.μ. στην Δημοτική Αγορά.

Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδς – Σύλλογος Γυναικών νομού Χανίων

Εργαζόμενη και άνεργη,αυτοαπασχολούμενη στη πόλη ή στην ύπαιθρο,νέα μητέρα,φοιτήτρια,

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της ΟΓΕ, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, απευθύνεται σε σένα που :

  • βιώνεις το άγχος πώς θα τα βγάλεις πέρα μ’ ένα μισθό ή ένα εισόδημα που δε φτάνει να καλύψει

ούτε τις βασικές ανάγκες τις δικές σου και των παιδιών σου, ενώ σε κυνηγάει το τσουνάμι της ακρίβειας και δεν ξέρεις τι να πρωτοπληρώσεις, το ρεύμα, το ενοίκιο, το δάνειο, το σούπερ μάρκετ ή τις δραστηριότητες των παιδιών,

  • εργάζεσαι με εξαντλητικά και ακανόνιστα ωράρια που σε εξουθενώνουν και εξαφανίζουν τον

ελεύθερο χρόνο σου,

  • είτε είσαι μισθωτή είτε με μπλοκάκι, αντιμετωπίζεις την εργοδοτική βία και τρομοκρατία

δουλεύοντας χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς προστασία της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού,

  • χρυσοπληρώνεις τα ιδιωτικά μεγαθήρια της υγείας για τους γιατρούς, τις εξετάσεις, τον

προγεννητικό έλεγχο, τον τοκετό, την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή τον παιδίατρο για το παιδί σου,

  • είσαι φορτωμένη με την αγωνία για τη μόρφωση των παιδιών σου, αφού  αποτελεί ατομική σου

υπόθεση,

  • βγάζουν το σπίτι σου ή το μαγαζί σου στο σφυρί,
  • κατακλύζεσαι καθημερινά από τα φαινόμενα βίας και σεξουαλικής κακοποίησης που σε γεμίζουν

οργή αλλά και ανασφάλεια,

  • είσαι γεμάτη ανησυχία για τις εξελίξεις που αφορούν στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας

σε αυτόν.

Η ΟΓΕ σε καλεί να ενώσουμε τη φωνή της αγωνιστικής μας διεκδίκησης μαζί με τα εργατικά σωματεία, με τις ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, με τους αγροτικούς συλλόγους στις συγκεντρώσεις της απεργίας της 9ης Νοέμβρη.

Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτηση μας σε συλλογική, οργανωμένη, διεκδικητική δράση, αποκρούοντας κάθε προσπάθεια ανοχής και συμβιβασμού, κάθε προσπάθεια να αποδεχθούμε να θυσιάσουμε τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας για να κερδίζουν μια χούφτα παράσιτα από το μόχθο μας.Πυκνώνουμε το ποτάμι της συλλογικής πάλης για να αντιμετωπίσουμε την πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τσακίζουν τη ζωή, την υγεία, το εισόδημα, τα δικαιώματα μας ενώ την ίδια στιγμή μπουκώνουν με κέρδη τους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους, τους κλινικάρχες, τους επιχειρηματικούς ομίλους της Ενέργειας.

Δε συμβιβαζόμαστε με τα επιδόματα που εξανεμίζονται σε χρόνο-ρεκόρ. Δε δεχόμαστε να ζουν οι οικογένειές μας στο σκοτάδι και στο κρύο  για να προχωρήσουν οι πράσινες μπίζνες των επιχειρηματικών κολοσσών.Δεν πέφτουμε στην παγίδα της «ατομικής ευθύνης» γιατί είναι ο φερετζές για μόνιμους «κόφτες» σε βάρος μας.  Απορρίπτουμε τη βάρβαρη λογική της «προσαρμοστικότητας».

Οι ανάγκες μας δεν προσαρμόζονται στα μέτρα τους.

Δεν «τσιμπάμε» στις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές περί «προόδου και συντήρησης», που κρύβουν ότι όλα τα κυβερνητικά κόμματα που κινούνται στις ράγες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λογαριάζουν τις ανάγκες μας ως «κόστος» για το κράτος και πεδίο για κερδοφόρες επενδύσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους.Δε θα “συμμορφωθούμε” με τις τρομοκρατικές διώξεις εργαζόμενων που αγωνίζονται και διεκδικούν. Οι ανάγκες μας δεν μπαίνουν στον πάγο. Οι αγώνες μας δεν μπαίνουν στο γύψο!Δεν υποτασσόμαστε στα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που υπηρετούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μετατρέποντας τη χώρα μας σε «σφηκοφωλιά» των αμερικανοΝΑΤΟικών εγκληματικών σχεδιασμών και σε στόχο αντιποίνων, εμπλέκοντας τη χώρα ολοένα και πιο βαθιά στον πόλεμο. Χτίζουμε τη δική μας ασπίδα προστασίας δυναμώνοντας τον αγώνα για να διεκδικήσουμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας. Αναπτύσσουμε κοινό αγωνιστικό βηματισμό με εργατικά σωματεία, με ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, με αγροτικούς συλλόγους, με φοιτητικούς συλλόγους και διεκδικούμε :

  • Σταθερή εργασία με σταθερό ωράριο και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα,

κατοχυρωμένα με συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Κατάργηση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, αυξήσεις στους μισθούς, με βάση το ύψος του πληθωρισμού.

  • Μέτρα ουσιαστικής στήριξης και προστασίας της μητρότητας, ενίσχυση των νέων ζευγαριών,

ειδικά της πολύτεκνης και μονογονεϊκής οικογένειας, δίκτυο δημόσιων και δωρεάν βρεφονηπιακών σταθμών.

  • Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας, γονικές άδειες με πλήρεις αποδοχές και

ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εργασιακών σχέσεων. Κατάργηση της προϋπόθεσης συμπλήρωσης 200 ενσήμων τα τελευταία 2 χρόνια πριν τον τοκετό για τη χορήγηση επιδόματος  και άδειας μητρότητας.

  • Δημόσια και δωρεάν μαιευτήρια και γυναικολογικές κλινικές με όλο το αναγκαίο μόνιμο

επιστημονικό δυναμικό και σύγχρονο εξοπλισμό που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του προγεννητικού ελέγχου, της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, του τοκετού, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.

  • Δημόσια και δωρεάν παιδεία και προσχολική αγωγή.
  • Κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του λαού, με ευθύνη του κράτους. Κανένας φοιτητής,

καμία φοιτήτρια, κανένας αναπληρωτής, καμία αναπληρώτρια χωρίς στέγη .

  • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών

υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών (ξενώνες, τηλεφωνικές γραμμές κ.α.) για να καλυφθεί των σύνολο των αναγκών, με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ.

  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, στα είδη

πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο

και ηλεκτρική ενέργεια, και του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

  • Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα και μέτρα μείωσης του

κόστους παραγωγής.

  • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά

– λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες. Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.

  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση

των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας ανήκει και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση και κινητοποίηση την Τετάρτη 9/11 στις 10:00 στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Χανίων

Μπροστά στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται ακούμε από τις κυβερνήσεις όλης της Ευρώπης να μιλάνε για διακοπές ρεύματος, για περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας από τα νοικοκυριά, που θα οδηγήσει εκατομμύρια λαϊκές οικογένειες να παγώσουν. Επιδιώκουν να κατεβάσουμε κι άλλο τον πήχη των αναγκών μας, να συμβιβαστούμε με ακόμη λιγότερα, να δεχθούμε την ακρίβεια ως φυσικό φαινόμενο, να αποδεχθούμε σιωπηλά τη κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων ως αναγκαία για να πάει μπροστά η οικονομία. Άραγε για ποιόν θα πάει μπροστά η οικονομία; Όλοι θα έχουμε δύσκολο χειμώνα;

Αυτή την περίοδο περισσεύουν οι διακηρύξεις για τις “λύσεις” των επιδομάτων. Μας παρουσιάζουν σαν “ανακούφιση” τα διάφορα pass και την επιδότηση του ρεύματος, ενώ είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις δικές μας ανάγκες. Όλοι εμείς πληρώνουμε υπέρογκους λογαριασμούς, φορολογία, ΦΠΑ και έμμεσους φόρους, όταν αντίθετα δίνονται τεράστια πακέτα επιδοτήσεων σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και φοροαπαλλαγές.

Καμιά κυβέρνηση ούτε φυσικά και η τωρινή, δεν μιλά για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, δουλειά με δικαιώματα, κατάργηση του απαράδεκτου νόμου Βρούτση-Αχτσιόγλου που δεσμεύει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις των εργαζομένων, ορίζοντας τον εκάστοτε υπουργό αρμόδιο για τον κατώτατο μισθό σε ύψος που να αντέχουν οι δημοσιονομικές ανάγκες, δηλαδή πάλι μακριά από τις πραγματικές δικές μας ανάγκες. Όλοι τους στηρίζουν κάθε νόμο που ροκανίζει τον ελεύθερο χρόνο, τσακίζει τη σταθερή και μόνιμη εργασία, δυσχεραίνει την καθημερινότητά μας. Οι κυβερνήσεις λίγο ή πολύ στηρίζουν κάθε νόμο που διευκολύνει τους ληστές της εργασίας μας να πλουτίζουν.

Δεν είμαστε απροετοίμαστοι. Μέσα από το σωματείο κανείς συνάδελφος δεν είναι μόνος.

Δεν πάει άλλο με τις απλήρωτες και αδήλωτες ώρες δουλειάς, με τις πολλές ώρες σε meetings ειδικοτήτων, ενημερώσεις γονέων, τη συμπλήρωση ηλεκτρονικής πλατφόρμας για αξιολογήσεις. Ο χρόνος μας είναι πολύτιμος. Η εργασία μας πρέπει να αμείβεται ικανοποιητικά. Εμείς έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε αυτή την κατάσταση, όπου υπάρχουν συνεχώς περισσότερες απλήρωτες υποχρεώσεις για εμάς και ολοένα και λιγότερα δικαιώματα.

Στις 9 Νοέμβρη στρέφουμε την αγανάκτησή μας σε αυτούς που μας δεσμεύουν σε όλο και χειρότερους όρους ζωής και εργασίας. Στις 9 Νοέμβρη απεργούμε κλιμακώνοντας τον αγώνα μας για υπογραφή συλλογικής σύμβασης στον κλάδο. Μπορούμε να πετύχουμε νίκες και να γίνουν πράξη οι διεκδικήσεις μας, όπως πρόσφατα συνέβη με τον αγώνα συναδέλφων σε άλλους κλάδους. Απεργούμε για κατάργηση των αντεργατικών νόμων που καθηλώνουν τους μισθούς μας, που υπονομεύουν τη συλλογική διαπραγμάτευση και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση.

Απεργούμε διεκδικώντας:

  • Υπογραφή συλλογικής σύμβασης στον κλάδο.
  • Καταχώρηση τριετιών
  • Δήλωση ωρών που αφιερώνονται σε meetings και ενημερώσεις γονέων
  • Αύξηση του κατώτατου ωρομισθίου στα 11,58€ μεικτά.
  • Κατοχύρωση της Κυριακής αργίας και κατάργηση της πρόσφατης σχετικής νομολογίας.
  • Κατοχύρωση της πλήρους ασφαλιστικής κάλυψης 25 ενσήμων με 21 ώρες την εβδομάδα ανεξαρτήτως του πλήθους των συμβάσεων που τις καλύπτουν.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ και όλων των φόρων στα είδη μαζικής κατανάλωσης και διαβίωσης
  • Κατάργηση όλων των φόρων στην ενέργεια
  • Κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας.

Παλεύουμε οργανωμένα μέσα από το Σωματείο μας, διεκδικούμε τη ζωή που μας ανήκει και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση και κινητοποίηση μαζί με τα άλλα ταξικά Σωματεία την Τετάρτη 9/11 στις 10:00 στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς

Ανακοίνωση Συλλόγου Εργζομένων Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και Συλλόγου Εργαζομένων ΘΨΠΧ – ΚΨΥ 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και ο Σύλλογος Εργαζομένων Θ.Ψ.Π.Χ- Κ.Ψ.Υ. συμμετέχουν στην Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και καλούν στην  συγκέντρωση όλων των σωματείων που θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης στην Δημοτική Αγορά.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝΕ:

– Ουσιαστικές Αυξήσεις  στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

– Ένταξη στα ΒΑΕ.

– Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση- Όχι στις Απολύσεις- Όχι στις Αναστολές εργασίας.

 – Μονιμοποίηση των Συμβασιούχων.

 – Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού.

– Όχι στις Ιδιωτικοποιήσεις.

– Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα Νοσοκομεία.

– Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

– Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος .Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη και ηλεκτρική ενέργεια.

– Πλαφόν στις τιμές των βασικών ειδών κατανάλωσης , ένδυσης, διατροφής- Κατάργηση φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής και Συσκευασίας Τροφίμων

ΟΛΟΙ στον αγώνα! Όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη! «Λαέ, μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι…»

Στις 9 Νοέμβρη καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο των Τροφίμων- Ποτών να σηκώσουν κεφάλι! Καθημερινά μας λένε πως ο χειμώνας που έχουμε μπροστά μας θα είναι δύσκολος, πως θα πεινάσουμε και θα παγώσουμε. Εμείς που παράγουμε, επεξεργαζόμαστε και διακινούμε όλα τα τρόφιμα δε μπορούμε να ταΐσουμε τις οικογένειές μας αξιοπρεπώς, εμείς που παράγουμε τα πάντα, που πληρώσαμε την κρίση, πληρώσαμε την πανδημία, πληρώσαμε την ανάπτυξη, τώρα θα πληρώσουμε και τον πόλεμο. Μας ξεζουμίζουν με τη φορολογία, με το ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης για να τα δίνουν σε όπλα που στέλνουμε στην Ουκρανία, για να γίνονται επιδοτήσεις σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, για να μεγαλώνουν αυτοί τις τσέπες τους κι εμείς να πρέπει να ξαναβάλουμε το χέρι στην τσέπη για να πάει το παιδί μας στο σχολείο, στο Πανεπιστήμιο, για να πάμε στο γιατρό, αφού όλα αυτά τα αφήνουν να ρημάζουν κι ας μας γδέρνουν καθημερινά! Στον κλάδο μας, οι μεγάλες επιχειρήσεις αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους, κάνουν νέες επενδύσεις. Μας λένε πως αν κάνουμε υπομονή θα έρθουν καλύτερες μέρες, όμως η υπομονή μας εξαντλείται κάθε φορά που πάμε στο σουπερμάρκετ, κάθε φορά που πάμε στο βενζινάδικο, κάθε φορά που μας έρχεται ο λογαριασμός του ρεύματος.

Σε αυτές τις συνθήκες το 39% των εργαζομένων δηλώνει ότι εργάζεται υπερωριακά εκ των οποίων το 48% δηλώνει ότι εργάζεται πάνω από 7 ώρες την εβδομάδα υπερωριακά. Το 49% δηλώνει ότι δεν πληρώνεται για την υπερωριακή του εργασία.

Καμία αναμονή – όλοι στον αγώνα

Καμία αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική και τους “σωτήρες” που μας υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας. Η πείρα που έχουμε αποκτήσει από τους επίδοξους λυτρωτές μας δεν πρέπει να αφήνει χώρο για νέες αυταπάτες. Θα είναι επιζήμια κάθε αναμονή που θα εντάσσει τους αγώνες σε οποιαδήποτε κυβερνητική εναλλαγή, που θα παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις μέσα στο λάκκο των υποσχέσεων και των ψεύτικων ελπίδων.

Να μην επιτρέψουμε η οργή μας, η αγανάκτηση να αξιοποιηθούν για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού με τα ίδια ή με νέα υλικά από τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν συμβάλει στην επίθεση στα εργατικά- λαϊκά δικαιώματα.

Οι αγώνες σε Cosco, Ε-food, Λάρκο, στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια της Καβάλας, στους Οικοδόμους, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στην Μαλαματίνα δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Οργάνωση και αγώνας για τη διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς, για συλλογικές
συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για τον λαό!

Η απεργία του Νοέμβρη είναι σημαντικός αγωνιστικός σταθμός για να σταματήσει το αίσχος της κυβερνητικής
παρέμβασης στον κατώτερο μισθό. Η υπογραφή και το ύψος του κατώτερου μισθού να καθορίζεται από τις
συλλογικές διαπραγματεύσεις και την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Απαιτούμε:

• 825€ κατώτερο μισθό στον Ιδιωτικό τομέα, αυξήσεις 20% στον Δημόσιο τομέα
• Συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς με βάση την αύξηση του πληθωρισμού
• Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες
• Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
• Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.
• Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα και μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
• Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
• Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
• Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
• Επαναφορά και νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
• Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας (εργολαβίες – ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι.)
Η δύναμη βρίσκεται στη μαζική οργάνωση και στον ταξικό αγώνα
Με αποφασιστικότητα, με μαχητικότητα και με γενικό απεργιακό ξεσηκωμό να γίνει η οργή μας δύναμη διεκδίκησης και ελπίδας. Οι μαζικοί αγώνες και μεγάλες απεργίες σε πολλές χώρες όπως στη Μεγάλη Βρετανία, στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στις ΗΠΑ κ.α. δείχνουν πως το καζάνι βράζει. Αυτοί οι αγώνες είναι κάτι το ελπιδοφόρο. Δείχνουν ότι η εργατική τάξη δεν είπε την τελευταία της λέξη και ότι ο λαός θα γράψει την δική του ιστορία, τις δικές του εξελίξεις.

Σύλλογος Λογικών ν. Χανίων

Συμμετοχή μας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 στις 10.30 π.μ. στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Ο Σύλλογος Λογιστών Ν Χανίων συμμετέχει στις πανελλαδικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Τετάρτη 09 Νοεμβρίου 2022 για την στήριξη των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της τρέχουσας κρίσης ως Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης.

Συνεπώς τα γραφεία μας την Τετάρτη 9/11/2022 πρέπει να είναι κλειστά για να διαμαρτυρηθούμε όχι μόνο για τα δικά μας προβλήματα μα και για τα κοινά, τα σημαντικά δηλαδή..

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 9:00πμ ΜΕ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΩΝ ΜΟΥΡΝΙΩΝ

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά στην συγκέντρωση των ταξικών συνδικάτων που θα γίνει την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, στις 10:00πμ στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Δίνουμε την μάχη για την επιβίωσή μας, ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημα μας, μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους.

Έχουμε τα ίδια προβλήματα, την ίδια ανασφάλεια και άγχος για το σήμερα και το αύριο, κοινό αντίπαλο και μπορούμε με ενότητα και αποφασιστικότητα να αποσπάσουμε λύσεις και κατακτήσεις.

Διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, δεν είμαστε ζητιάνοι να μας πετάνε ψίχουλα και να ζούμε με επιδόματα, με voucher και pass. Επενδύουμε χρήμα και κόπο στις παραγωγές μας και θέλουμε βιώσιμο εισόδημα, να πληρωνόμαστε τον ιδρώτα μας.

Η οργή, η αγανάκτηση που νιώθουμε βλέποντας το εισόδημά μας να εξανεμίζεται στην ακρίβεια, να κερδοσκοπούν σε βάρος μας και ως παραγωγοί και ως καταναλωτές, να γίνει απόφαση αγώνα και διεκδίκησης, όχι απογοήτευση και φόβος.

Να πιστέψουμε στο δίκαιο του αγώνα μας και κυρίως στη δύναμη της συλλογικής δράσης και κινητοποίησης.

Τίποτε δεν θα αλλάξει μένοντας θεατές, μπορούμε και πρέπει να γίνουμε οι πρωταγωνιστές παίρνοντας την ζωή μας στα χέρια μας.

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 9 Νοεμβρίου και διατρανώσουμε την θέληση μας, διεκδικώντας:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως δίνουν στους εφοπλιστές. Πλαφόν 0,7 λεπτά/Κwh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών.κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια καθώς και στα είδη πρώτης ανάγκης για όλους.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών για την φετινή χρονιά.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν βιώσιμο εισόδημα να ζήσουμε τις οικογένειες μας και να συνεχίσουμε τις καλλιέργειες.
  • Να ενισχυθούν άμεσα και πραγματικά οι ίδιοι οι αγροτοκτηνοτρόφοι για το κόστος των θαλάσσιων μεταφορών
  • Καταγγέλλουμε την αισχροκέρδεια που γίνεται σε βάρος μας και σε βάρος όλων των καταναλωτών με τις ευλογίες των Κυβερνήσεων. Πουλάμε κάτω από το κόστος παραγωγής και τα προϊόντα μας πουλιούνται 5 ως 10 φορές ακριβότερα στα ράφια.
  • Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις τώρα. Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς τις παραγωγές μας.
  • Παλεύουμε με όλο τον λαό για δημόσια δωρεάν υγεία και συντάξεις αξιοπρέπειας, δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας και πτυχία για να βρουν δουλειά και όχι διαβατήρια για την ανεργία ή το εξωτερικό.

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι

Πολλά μας υπόσχονται, μας χτυπάνε φιλικά την πλάτη στις εκλογές, και μετά μας «τσεκουρώνουν». Μην έχετε αυταπάτες ότι θα έρθει κάποιος «σωτήρας» να μας σώσει και μην επιτρέπετε να αποφασίζουν άλλοι για την ζωή σας.

Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου! Με τους αγώνες μας μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Δυναμώνουμε τους Αγροτικούς Συλλόγους, τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο καιτην Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων

Σωματείο Εργαζόμενων στις Επιχειρήσεις του Ομίλου πρώην Μαρινόπουλος στην Κρήτη

Απεργούμε και Απαιτούμε:

  • Αύξηση των μισθών μας, εργασία με συλλογικές διαπραγματεύσεις, προστασία των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
  • Άμεση οικονομική ενίσχυση των ευάλωτων οικογενειών που αγωνίζονται για την επιβίωση εξαιτίας της ακρίβειας σε βασικά είδη διατροφής και των δυσβάστακτων λογαριασμών ενέργειας. Να μην μένει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό.
  • Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και στα υγρά καύσιμα (πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο)
  • Φθηνή στέγη για όλους με άμεσα μέτρα που θα μειώσουν το κόστος στέγασης, μέτρα που θα βοηθήσουν τις οικογένειες που σπουδάζουν παιδιά και πληρώνουν ενοίκιο, αλλά δεν δικαιούνται το φοιτητικό επίδομα
  • Δημόσια δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και παιδεία για όλους. Μόνιμες προσλήψεις για τη στελέχωσή τους
  • Επέκταση του ταμείου ανεργίας των εποχικά εργαζόμενων για όσο διαρκεί η ανεργία τους

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 10:30 π.μ. ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Σωματείο Χειριστών Εκσκαφικών και Ανυψωτικών Μηχανημάτων ν. Χανίων

Απεργούμε και Απαιτούμε:

  • Αύξηση των μισθών μας, εργασία με συλλογικές διαπραγματεύσεις, προστασία των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
  • Άμεση οικονομική ενίσχυση των ευάλωτων οικογενειών που αγωνίζονται για την επιβίωση εξαιτίας της ακρίβειας σε βασικά είδη διατροφής και των δυσβάστακτων λογαριασμών ενέργειας. Να μην μένει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό.
  • Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και στα υγρά καύσιμα (πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο)
  • Φθηνή στέγη για όλους με άμεσα μέτρα που θα μειώσουν το κόστος στέγασης, μέτρα που θα βοηθήσουν τις οικογένειες που σπουδάζουν παιδιά και πληρώνουν ενοίκιο, αλλά δεν δικαιούνται το φοιτητικό επίδομα
  • Δημόσια δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και παιδεία για όλους. Μόνιμες προσλήψεις για τη στελέχωσή τους
  • Επέκταση του ταμείου ανεργίας των εποχικά εργαζόμενων για όσο διαρκεί η ανεργία τους
  • Άρση του Νόμου που επιτρέπει τον χειρισμό «κλαρκ» από ανειδίκευτους.

Σωματείο Επισιτισμού νομού Χανίων

Η Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία 9 Νοεμβρίου είναι ένας σταθμός για να στείλουμε το μήνυμα μας σε κυβέρνηση και μεγάλο εργοδοσία ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Τα έσοδα για τον τουρισμό/επισιτισμό φέτος πλησιάζουν αυτά του 2019 και οι αφίξεις εξωτερικού στην Κρήτη το 2022 έχουν ξεπεράσει τα 4,1 εκ. Το αεροδρόμιο Χανίων έχει ξεπεράσει το ιστορικό του ρεκόρ.Σε μια σεζόν που ακόμα μια φορά έσπασε ρεκόρ μας σερβίρουν ακρίβεια, πλειστηριασμούς, διακοπές ρεύματος, ανεργία, φοροληστεία, παγωμένα σπίτια το χειμώνα, πανάκριβα καύσιμα,απάνθρωπες συνθήκες αμοιβής και εργασίας που έχουν δημιουργηθεί στο κλάδο, τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη,το νοσοκομείο μας και τα κέντρα υγείας σε κατάρρευση, καταστρατήγηση των συμβάσεων μας.Δε σφίγγουμε άλλο το ζωνάρι!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και προχωράμε σε απεργία στις 9 Νοέμβρη,

Διεκδικούμε :

«  Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ, της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών.

«  Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας

«  Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Διαγράφη χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

«  Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης

«  Καμιά δίωξη συνδικαλιστών. Κάτω τα χέρια από τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες.

«  Ε. Σ. Υ για όλους δημόσιο και δωρεάν, με μόνιμο προσωπικό- να καλυφθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό- υλικά- κτίρια.

«  Δημόσια, δωρεάν Παιδεία  για όλους, που να καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών μας με προσλήψεις  μόνιμων δασκάλων καθηγητών, καθαριότητα. Τάξεις με λίγα παιδιά, αναλώσιμα και νέες τεχνολογίες στα εργαστηριακά μαθήματα!

Συλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων “Η Ένωση” παράρτημα Χανίων

Απεργούμε και Απαιτούμε:

  • Αύξηση των μισθών μας, εργασία με συλλογικές διαπραγματεύσεις, προστασία των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
  • Άμεση οικονομική ενίσχυση των ευάλωτων οικογενειών που αγωνίζονται για την επιβίωση εξαιτίας της ακρίβειας σε βασικά είδη διατροφής και των δυσβάστακτων λογαριασμών ενέργειας. Να μην μένει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό.
  • Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και στα υγρά καύσιμα (πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο)
  • Φθηνή στέγη για όλους με άμεσα μέτρα που θα μειώσουν το κόστος στέγασης, μέτρα που θα βοηθήσουν τις οικογένειες που σπουδάζουν παιδιά και πληρώνουν ενοίκιο, αλλά δεν δικαιούνται το φοιτητικό επίδομα
  • Δημόσια δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και παιδεία για όλους. Μόνιμες προσλήψεις για τη στελέχωσή τους
  • Επέκταση του ταμείου ανεργίας των εποχικά εργαζόμενων για όσο διαρκεί η ανεργία τους

Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος Παράρτημα Χανίων

Απεργούμε και Απαιτούμε:

  • Αύξηση των μισθών μας, εργασία με συλλογικές διαπραγματεύσεις, προστασία των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
  • Άμεση οικονομική ενίσχυση των ευάλωτων οικογενειών που αγωνίζονται για την επιβίωση εξαιτίας της ακρίβειας σε βασικά είδη διατροφής και των δυσβάστακτων λογαριασμών ενέργειας. Να μην μένει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό.
  • Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και στα υγρά καύσιμα (πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο)
  • Φθηνή στέγη για όλους με άμεσα μέτρα που θα μειώσουν το κόστος στέγασης, μέτρα που θα βοηθήσουν τις οικογένειες που σπουδάζουν παιδιά και πληρώνουν ενοίκιο, αλλά δεν δικαιούνται το φοιτητικό επίδομα
  • Δημόσια δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και παιδεία για όλους. Μόνιμες προσλήψεις για τη στελέχωσή τους
  • Επέκταση του ταμείου ανεργίας των εποχικά εργαζόμενων για όσο διαρκεί η ανεργία τους

Ένωση Πτυχιούχων Μηχανικών – Συντηρητών Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Θερμαστών Ξηράς νομού Χανίων

Απεργούμε και Απαιτούμε:

  • Αύξηση των μισθών μας, εργασία με συλλογικές διαπραγματεύσεις, προστασία των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
  • Άμεση οικονομική ενίσχυση των ευάλωτων οικογενειών που αγωνίζονται για την επιβίωση εξαιτίας της ακρίβειας σε βασικά είδη διατροφής και των δυσβάστακτων λογαριασμών ενέργειας. Να μην μένει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό.
  • Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και στα υγρά καύσιμα (πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο)
  • Φθηνή στέγη για όλους με άμεσα μέτρα που θα μειώσουν το κόστος στέγασης, μέτρα που θα βοηθήσουν τις οικογένειες που σπουδάζουν παιδιά και πληρώνουν ενοίκιο, αλλά δεν δικαιούνται το φοιτητικό επίδομα
  • Δημόσια δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και παιδεία για όλους. Μόνιμες προσλήψεις για τη στελέχωσή τους
  • Επέκταση του ταμείου ανεργίας των εποχικά εργαζόμενων για όσο διαρκεί η ανεργία τους

Παγκρήτιο Σωματείο Εκτακτων Υπάλληλων Υπουργείου Πολιτισμού

Συναδέλφισσσες-οι,

Το Παγκρήτιο Σωματείο Εκτάκτων Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ αύριο9Νοεμβρίου 2022 και στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί από το Εργατικό Κέντρο Χανίων στην Δημοτική Αγορά Χανίων στις 10:30 π.μ., και καλεί τα μέλη του να δώσουν το παρών.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Σωματείο Πυροσβεστών Περιφέρειας Κρητης

Το Σωματείο Πυροσβεστών Περιφέρεια Κρήτης καλεί όλους τους συναδέλφους αλλά και όλους τους εργαζόμενους και άνεργους του Νομού μας να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία στις 9 Νοεμβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στην Δημοτική Αγορά Χανίων.

Όλοι μαζί να διαδηλώσουμε για την δύσκολη κατάσταση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο κόσμος της μισθωτής εργασίας εξαιτίας των συνθηκών εργασιακής ζούγκλας που επικρατούν αλλά και την κρίση του κόστους ζωής.

Απαιτούμε:

  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και εποχικών συναδέλφων.
  • Σταθερή, μόνιμη και πλήρη εργασία για όλους μας.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
  • Μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους διαβίωσης και του πληθωρισμού.

Κάλεσμα ΣΕΚ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9/11

Πλατεία Αγοράς 10πμ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

  • Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση – επανακρατικοποιήσεις
  • Μαζικές προσλήψεις- μονιμοποιήσεις

Στις 9 Νοέμβρη απαντάμε με πανεργατικό ξεσηκωμό. Οι εργαζόμενοι δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα αφεντικά, να φορτώσουν τα βάρη της ακρίβειας στις δικές μας πλάτες. Στις 9 Νοέμβρη νεκρώνουμε κυριολεκτικά όλους τους χώρους δουλειάς πανελλαδικά, και κατεβαίνουμε μαζικά στα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις, με ένα κεντρικό αίτημα. Να τελειώνουμε με την κυβέρνηση της ακρίβειας, των ιδιωτικοποιήσεων των υποκλοπών και του ρατσισμού.

Θα είναι το επόμενο μεγάλο πανεργατικό βήμα μετά τη διαδήλωση στην ΔΕΘ, που ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων δείχνοντας με τον πιο καθαρό τρόπο την απάντηση των εργαζόμενων και της νεολαίας στις “εξαγγελίες” του Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία αρνούνται να πληρώσουν τη νέα επιδείνωση της κρίσης που φέρνει η ακρίβεια και ο πληθωρισμός. Αρνούνται να ζήσουν με κουπόνια και επιδόματα, την ώρα που η κυβέρνηση του Μητσοτάκη ξοδεύει δις ευρώ για να επιδοτεί τους πλούσιους φίλους του στις εταιρίες ενέργειας, την ώρα που ξοδεύει δις ευρώ για εξοπλισμούς και για να στέλνει όπλα στην Ουκρανία, και για να προσλαμβάνει μπάτσους για να χτυπάνε τους φοιτητές στα πανεπιστήμια.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς οι εργαζόμενοι έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει καθημερινά το εργατικό εισόδημα. Ένα απεργιακό κύμα που ξεκίνησε από την απεργία των Λιμενεργατών της Cosco που κατάφερε και κέρδισε αυξήσεις απέναντι στον πολυεθνικό γίγαντα και συνεχίζεται από τότε, σε όλους τους χώρους. Αυτές οι μάχες που συνεχίστηκαν μέσα στο καλοκαίρι χωρίς σταματημό, είναι που ανάγκασαν τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν στην πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη, βγήκε μέσα από τις απεργιακές μάχες όλο του προηγούμενου διαστήματος, από τις μάχες για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις που δίνουν οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους. Οι απεργοί στη Μαλαματίνα συνεχίζουν την απεργία τους εδώ και δύο μήνες και οι εργάτες της Υγείας προχωρήσαμε σε μαζική απεργιακή κινητοποίηση στις 20 Οκτώβρη με πανελλαδική απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα. Οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό απήργησανγια Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις. Όλοι οι χώροι είναι σε τροχιά σύγκρουσης με την κυβέρνηση και την πολιτική της.

ΝΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ

Αυτήν την απεργία χρειάζεται να την πάρουν στα χέρια τους οι εργάτες και οι εργάτριες σε κάθε χώρο δουλειάς και να την οργανώσουν. Να σημάνουμε ξεσηκωμό απο τώρα σε όλους τους χώρους δουλειάς και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Να προχωρήσουμε σε κάθε σωματείο σε Γενική Συνέλευση για την οργάνωση της απεργίας. Να συζητήσουμε με όλους τους συναδέλφους/φισσες για την σημασία της απεργίας και της συμμετοχής όλων.

Να συγκροτήσουμε απεργιακές επιτροπές παντού σε όλους τους χώρους δουλειάς, με όλους τους μαχητικούς συναδέλφους/φισσες για να βάλουμε να οργανώσουμε συλλογικά τη συμμετοχή όλων στην απεργία, την απεργιακή περιφρούρηση, την συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια. Με εξορμήσεις παντού να απλώσουμε το μήνυμα της απεργίας παντού.

Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσουμε ότι η απεργία στις 9 Νοέμβρη θα είναι η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων χρόνων. Και μετά την επιτυχία της απεργίας να δώσουμε απεργιακή συνέχεια  σε μια σειρά από κλάδους και χώρους για να αναγκάσουμε κυβέρνηση και εργοδοσία να υποχωρήσουν και να δώσουν αυξήσεις και συμβάσεις. Για να ανοίξουμε τον δρόμο για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και όλης της βάρβαρης πολιτικής που υλοποιεί.

Ξέρουμε ότι η κυβέρνηση είναι με την πλάτη στον τοίχο. Από τις υποκλοπές, το χτύπημα στα δημοκρατικά δικαιώματα μέχρι το όργιο της καταστολής στα πανεπιστήμια δείχνει την αδυναμία της. Οργανώνοντας την δική μας δύναμη μπορούμε να τους ανατρέψουμε.

Σύλλογος Βοηθών Φαρμακείων και Φαρμακοϋπαλλήλων νομού Χανίων

Ο Σύλλογος Βοηθών Φαρμακείων και Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Χανίων συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ αύριο9Νοεμβρίου 2022 και στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων στην Δημοτική Αγορά Χανίων στις 10:30 π.μ., και καλεί τα μέλη του να δώσουν το παρών.

✔ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

✔ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΛΠΑΖΕΙ.
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΣΕ ΜΕ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΟΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ.
  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΜΟΖΕΙ.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΔΙΣΑ / Σωματείο Εργαζομένων στην Αποκομιδή Απορριμάτων και Οδοκαθαριστών Χανίων

Τα Σωματεία Εργαζομένων στην αποκομιδή και την διαχείριση των απορριμμάτων, συμμετέχουν στην Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ στις 9Νοεμβρίου 2022, και στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί από το Εργατικό Κέντρο Χανίων την ίδια ημέρα στην Δημοτική Αγορά Χανίων στις 10:30 π.μ., και καλούν τα μέλη τους να δώσουν δυναμικό παρών.

Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

  • Καμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση
  • Άμεσα από την κυβέρνηση μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους διαβίωσης και ταυτόχρονα αύξηση των μισθών μας.
  • Απαιτούμε ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας.
  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονια­κών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογι­κών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
  • ΣΣΕ με βάση της ανάγκες μας.
  • Απαιτούμε το βιοτικό επίπεδο που μας ανήκει.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Σωματείο Καθαριστριών Σχολικών και Ιδιωτικών Κτιρίων ν. Χανίων

Συναδέλφισσσες-οι,

Το Σωματείο Καθαριστριών Σχολικών και Ιδιωτικών Κτιρίων Ν. Χανίων συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ στις 9 Νοεμβρίου 2022 και στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσει το Εργατικό Κέντρο Χανίων την ίδια ημέρα στην Δημοτική Αγορά Χανίων στις 10:30 π.μ., και καλεί τα μέλη του να δώσουν δυναμικό παρών.

Απεργούμε και Απαιτούμε:

  • Άμεσα από την κυβέρνηση μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους διαβίωσης και ταυτόχρονααύξηση των μισθών μας.
  • Σταθερή, μόνιμη και πλήρη εργασία για όλους μας.
  • Απαιτούμε το βιοτικό επίπεδο που μας ανήκει.
  • Απαιτούμε τη παιδεία και την υγεία που μας αξίζει.
  • Απαιτούμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας με την χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας.
  • Απαιτούμε τις συντάξεις που μας κλέψανε.

Σωμαατείο Εργαζομένων Μεταφορικών Επιχειρήσεων Δυτικής Κρήτης “Ο Άγιος Χριστόφορος” / Σωματείο Εργαζομένων στις Υπεραστικές Συγκοινωνίες ν. Χανίων

Το Σωματείο Εργαζομένων Μεταφορικών Επιχειρήσεων Δυτικής Κρήτης ¨Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ» συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ στις 9Νοεμβρίου 2022 και στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσει το Εργατικό Κέντρο Χανίων την ίδια ημέρα στην Δημοτική Αγορά Χανίων στις 10:30 π.μ., και καλεί τα μέλη του να δώσουν δυναμικό παρών.

✔ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

✔ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ.
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΣΕ ΜΕ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΟΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ.
  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
  • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
  • ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ.
  • ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας Δυτικής Κρήτης

Το Σωματείο μας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία στις 9 Νοεμβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση που  πραγματοποιήσει το Εργατικό Κέντρο στις 10.30 το πρωί στην Δημοτική Αγορά Χανίων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους «security» αλλά και όλους τους εργαζόμενους του Νομού μας να συμμετάσχουν μαζικά.

Συνάδελφοι, αυτό που μας προετοιμάζουν και μας παρουσιάζουν ότι θα έρθει, θα έρθει και θα είναι δύσκολο.

ΔΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Απαιτούμε αυξήσεις στους μισθούς μας και υπογραφή ΣΣΕ σύμφωνα με τις ανάγκες μας.
  • Απαιτούμε μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους διαβίωσης.
  • Απαιτούμε το βιοτικό επίπεδο που μας ανήκει.
  • Απαιτούμε τη παιδεία και την υγεία που πληρώνουμε αδρά.
  • Απαιτούμε τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
  • Απαιτούμε τις συντάξεις που μας κλέψανε.
  • Απαιτούμε να έχουμε θέση στις αποφάσεις που αφορούν εμάς και τα παιδιά μας.

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Χανίων

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων καλεί όλους τους συναδέλφους ξενοδοχοϋπάλληλους αλλά και όλους τους εργαζόμενους και άνεργους του Νομού μας να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία στις 9 Νοεμβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στην Δημοτική Αγορά Χανίων.

Όλοι μαζί να διαδηλώσουμε για την δύσκολη κατάσταση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο κόσμος της μισθωτής εργασίας εξαιτίας των συνθηκών εργασιακής ζούγκλας που επικρατούν αλλά και την κρίση του κόστους ζωής.

Απαιτούμε:

  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων και την κήρυξη της ως Γενικώς Υποχρεωτικήγια εργαζόμενους και εργοδότες.
  • Την επαναφορά της χρονικής διάρκειας επιδότησης ανεργίας στα προ μνημονίων επίπεδα.
  • Επαναφορά της απόδοσης «εφάπαξ» στην εικοσαετία.
  • Αναβάθμιση των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης.
  • Στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών με ανθρώπινο δυναμικό.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Σύλλογος Ιατρικών Επισκεπτών Κρήτης

Το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Κρήτης, σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή του στην απεργιακή κινητοποίηση της 9ης Νοεμβρίου.

Απεργούμε και διεκδικούμε:

o            Άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας που ροκανίζει τα εισοδήματα των εργαζομένων.

o            Πραγματικές αυξήσεις μισθών

o            Υπογραφή και εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για όλους

o            Τέλος στις απολύσεις στον κλάδο της ιατροφαρμακευτικής ενημέρωσης που επιτείνουν το πρόβλημα της ανεργίας

o            Μέτρα κοινωνικής προστασίας για όλους

Συνάδελφοι, απεργούμε και καλούμε τα μέλη του σωματείου μας σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της ερχόμενης Τετάρτης 9 Νοεμβρίου.

ΕΛΜΕ Χανίων

Στις 5 Νοέμβρη ΑΠΕΙΧΑΜΕ

Στις 9 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

Η μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών για περισσότερα από 10 χρόνια σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση και τον πρωτοφανή πληθωρισμό που καταγράφεται πλέον στη χώρα μας και εκτινάσσει στα ύψη το κόστος των ενοικίων, των λογαριασμών, των μετακινήσεων αλλά και των βασικών ειδών, οδηγεί στην αδυναμία των εκπαιδευτικών να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις βασικές  ανάγκες των οικογενειών τους.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 9ης  του Νοέμβρη, που γίνεται μαζί με τους/τις εργαζόμενους/ες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Σήμερα με επίσημο πληθωρισμό πάνω από 11% είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Απαιτούμε:

  1. Ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών μέσω υπογραφής συλλογικών συμβάσεων.
  2. Άμεση αύξηση μισθών ίση – κατ’ελάχιστο- με τον ρυθμό του πληθωρισμού και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
  3. Άμεσο μισθολογικό ξεπάγωμα της διετίας 2016-17.
  4. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις που έφεραν τα μνημόνια, καθώς και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης.
  5. Άρση των μισθολογικών ανισοτήτων με οικονομική ενίσχυση των νέων συναδέλφων.
  6. Αύξηση των αποζημιώσεων για την κάλυψη των οδοιπορικών για εκπαιδευτικούς που μετακινούνται για να συμπληρώσουν το ωράριό τους ή να ανταποκριθούν σε άλλες υποχρεώσεις (επιτηρήσεις πανελλαδικών εξετάσεων, βαθμολογικά κέντρα κλπ).
  7. Επαναφορά στο εκπαιδευτικό ωράριο που ίσχυε προ μνημονίων.
  8. Μέτρα στήριξης για όσους/ες εργάζονται μακριά από την κατοικία τους.
  9. Αύξηση χρηματοδότησης σε Παιδεία και Υγεία. Να γίνουν άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να καλυφθούν τα κενά

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙΣ 10:00 ΠΜ

Παγκρήτιο Σωματείο Επαγγελματιών και Εργαζόμενων Υγειονομικού Χώρου

Και οι Υγειονομικοί Χανίων, με το νεοσύστατο “Παγκρήτιο Σωματείο Επαγγελματιών και Εργαζομένων Υγειονομικού Χώρου”,

Καλούμε τους πολίτες στην Πανελλήνια Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοεμβρίου 2022, για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία και το δικαίωμα στην Εργασία με ανθρώπινους όρους.

Κέντρο των όποιων αποφάσεων, πρέπει να είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ως οντότητα σεβαστή, με τα δικαιώματα, τις ελευθερίες του και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτά.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΧΑΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΗ!..

Συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 9/11/2022 και ώρα 10:30 π.μ.

Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Χανίων

Τετάρτη 9/11/2022 μέρα Απεργίας

O δύσκολος Χειμώνας που εδώ και καιρό μας λένε ότι θα έρθει για εμάς τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους έχει φτάσει ήδη.

H κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις αυξήσεις σε ρεύμα-πετρέλαιο τους πλειστηριασμούς και τα κοψίματα στο ρεύμα οδηγούν μία μεγάλη μερίδα από εμάς στο λουκέτο.

Η μονοκαλλιέργεια του τουρισμού και το όποιο οικονομικό αποτύπωμα άφησε δεν μας «ακούμπησε» όλους.

Ήρθε η ακρίβεια που εξαφάνισε το όποιο εισόδημα βγάλαμε. Έτσι για εμάς η βαρυχειμωνιά είναι ήδη εδώ παρούσα. Στο χέρι μας είναι ενωμένοι με αλληλεγγύη  να την αντιπαλέψουμε, να  δώσουμε ανάσες και προοπτική για να έχουμε δουλειά

στα μαγαζιά μας

Την Τετάρτη 9 Νοέμβρη είναι μία πρώτη καλή ευκαιρία να αντιδράσουμε να πάρουμε την υπόθεση επιβίωσης στα δικά μας χέρια.

Είναι ανάγκη να κλείσουμε τα μαγαζιά μας- έστω και για δίωρο-να κατέβουμε στην απεργιακή κινητοποίηση. Μαζί με τους εργαζόμενους ,τους μικρούς αγρότες  να δηλώσουμε με την παρουσία μας. Να διατρανώσουμε  ότι δεν πάει άλλο στη χαμοζωή   που μας επιβάλλουννα ζούμε.

Η στάση μας και η συμμετοχή μας σε μία κινητοποίηση όσο μεγάλη κι αν είναι

σίγουρα ούτε αυτόματα λύνει προβλήματα ,ούτε κυβερνήσεις ανατρέπει,

ούτε τη βάρβαρη εχθρική κυβερνητική ευρωενωσιακή πολιτική την κάνει φιλική προς εμάς. Στέλνει όμως σοβαρά μηνύματα σε αποδέκτες που επηρεάζουν κύρια την καθημερινότητα που ζούμε. Πρώτα σε αυτούς που με την εφαρμογή των πολιτικών τους εξυπηρετούν το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο τους επιχειρηματικούς ομίλους

στέλνοντας σε εμάς το λογαριασμό του λουκέτου και της ανεργίας.

Δεύτερο δίνει ένα ηχηρό μήνυμα προς τον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Σε όλους αυτούς δηλαδή που διαχρονικά παίζουν παλαμάκια στην εκάστοτε κυβέρνηση για τα ψίχουλα που μας πετάνε από το μεγάλο φαγοπότι.Σε όλουςαυτούς που ακολουθούν

κυβερνητική γραμμή  που προωθεί τις πολιτικές που γεννούν φτώχεια και πείνα.

Tέλος δίνει ελπίδα και ανάσα αισιοδοξίας στους συναδέλφουςπου έχουν απογοητευτεί οι δε βλέπουν προοπτική μέσα από τη συλλογική αγωνιστική διεκδίκηση.

Την Τετάρτη 9 Νοέμβρη κάνουμε την αρχή στεκόμαστε απέναντι σε αυτούς που έχουν εφαρμόσει αμέτρητους νόμους εναντίον μας.

Σε αυτούς που με επιστολές και κοινωνικούς διαλόγους καλλιεργούν την «υπομονή» σαν μορφή αρετής. Λες και με την υπομονή την καρτερικότητα ή την αφωνία μας κερδήθηκαν τα όποια δικαιώματά μας έχουν ακόμη απομείνει.

Λες και αυτό που ζούμε σήμερα το πάθαμε από την ανυπομονησία μας ή είναι μία κακιά στιγμή ή μια κακιά συγκυρία.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα ενός σάπιου συστήματος του καπιταλιστικού που η μια οικονομική κρίση θα διαδέχεται την άλλη με μοναδικές σταθερές από τη μία οι επιχειρηματικοί όμιλοι να συσσωρεύουν αμύθητα πλούτη ενώ από την άλλη όλο και περισσότερα λαϊκά στρώματα να οδηγούνται στην εξαθλίωση.

Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι τα περιθώρια αναμονής και αντοχών έχουνστενέψει και

όσο θα περνάει ο χρόνος χωρίς αντίδραση χωρίς διεκδίκηση τόσο θα μας πλακώνουν οι κανόνες και τα θέλω ενός κόσμου που είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των συμφερόντων των λίγων.

Σε αυτές τις εξελίξεις σοβαρές είναι οι ευθύνες της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας του Εμπορικού Συλλόγου Χανίωνπου εδώ και καιρό έχει διαλέξει με ποιους είναι και για ποιους παλεύει.

Εξοργίζει η στάση τους που μετά από καυγάσε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου  σύρθηκαν για να συμπαρασταθούν σε συνάδελφο που πλειστηριαζόταν το μαγαζί του.

Τα ίδια και χειρότερα τώραγια να πάρουν θέσηή τι στάση θα κρατήσει ο σύλλογος σε αυτή την απεργία. Καταρχήν αρνήθηκαν να πάρουν  θέση υπερ. Στην πορεία  και

ενώ είχαν δεσμευτεί ότι θα ακολουθούσαν την απόφαση της ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων Κρήτης (για δίωρο κλείσιμο των καταστημάτων) επέλεξαν να  κοροϊδεύουν τους συνάδελφους με τις ανακοινώσεις τους. Έτσι η απόφαση τις ΟΕΣΚ εξαφανίστηκε και την θέση της πήρε η κυβερνητική «γραμμή» για πανεθνική μέρα δράσης ( κάτι όπως την πανελλαδική μέρα δράσης για το μητρικό θηλασμό)ενημερώνοντας απλά τα μέλη μας ότι την Τετάρτη θα υπάρχει επικείμενη  συγκέντρωση στην πλατεία αγοράς.

Πουθενά για κάλεσμα συμμετοχής των συναδέλφων, έστω και με δίωρο κλείσιμο.

Πουθενά οργάνωση για παρεμβάσεις στους συναδέλφους για το τι κάνουμεστη δύσκολη πραγματικότητα

Για άλλη μία φορά φάνηκαν «βασιλικότεροι του βασιλέως» πλήρως καθοδηγούμενοι από τα κομματικά γραφεία της Ν.Δ χωρίς να κρυφτούν καθόλου ποιανών τα συμφέροντα εξυπηρετούν.

Όσο αφορά το πλαίσιο δράσης που πρότειναν απέχει κατά πολύ από τις ανάγκες των μικρών και αυτοαπασχολούμενων.Οσεβασμός(sic) της πολιτείας (όχι της κυβέρνησης)  στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ακρίβεια (λες και η ακρίβεια είναι Πανδημία και δεν δημιουργήθηκε από συγκεκριμένες πολιτικές).

Όταν βάζεις στην ίδια γραμμήαφετηρίαςτον αυτοαπασχολούμενο και μικρό με τον μεσαίο και μεγάλο  έμπορα προτείνεις επί της ουσίας τη συνέχιση αυτής της βάρβαρης πολιτικής.Προτάσεις όπως καθιέρωση παγίων ρυθμίσεων ,συμμετοχή στο ταμείο ανάκαμψης συγκράτηση ενεργειακού κόστους ή χαμηλότοκα δάνειαείναι μέτρα που εντείνουν την όσο και πιο γρήγορη εξαφάνιση των μικρών και αυτοαπασχολούμενων Είναι η  πιστή εφαρμογή του σχεδίου Πισσαρίδη που προωθεί και καμαρώνει ηευρωενωσιακή πολιτική που υλοποιούν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Σε αυτές τις κατευθύνσεις εμάς τους μικρούς μας θεωρούν  διαρθρωτικό πρόβλημα που θα πρέπει να τους αδειάσουμε την εμπορική γωνιά .Όλα αυτά που προτάσσουν  κρύβουν μόνο δόλο και σκοπιμότητα.

Πουθενά δεν προτείνουν  μέτρα που μπορούν να δώσουν άμεση ανακούφιση όπως επαναφορά του αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ με αύξηση της φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις .Πουθενά δεν υπάρχει η κατάργηση της προκαταβολής φόρο.

Πουθενά δεν υπάρχει η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια στα καύσιμα κ.α. Καμία εντύπωση δεν μας προκαλεί πλέον η στάση τους αυτή. Μας θέλουν κλεισμένους στους τέσσερις τοίχους του μαγαζιού μας ώστε να μην αμφισβητηθεί ούτε λεπτό η κυβερνητική πολιτική που υπηρετούν πιστά.

Εμείς έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο δρόμους ο ένας δρόμος είναι του

συμβιβασμού της μοιρολατρίας της υποταγής αυτός που οδηγεί ακόμη περισσότερο στην επιδείνωση της ζωής μας.

Και ο  άλλος δρόμος είναι της συλλογικής αγωνιστικής διεκδίκησηςτων σύγχρονων αναγκών μας.

Όλοι εμείς που δεν αντέχουμε το άγχος την ανασφάλεια που η θηλιά των χρεών  μας πνίγει καθημερινάη απεργία στις 9 Νοέμβρη είναι η αρχή ,είναι το νέο ξεκίνημα συμπόρευσης με τους εργαζόμενους τους φτωχούς αγρότες τους μικροεπαγγελματίες που και αυτοί πλήττονται από αυτές τις πολιτικές

Την Τετάρτη 9 Νοέμβρηόλοι στην απεργία στην Πλατεία της Αγοράς στις 10:00

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ