Τετ α τετ Τσίπρα – Άσμουσεν εντός της εβδομάδας

Κανένα σχόλιο

Συνάντηση με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΚΤ Γεργκ Ασμουσεν αναμένεται να έχει εντός της εβδομάδας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα επισκεφθεί την Γερμανία, προσκεκλημένος του κόμματος της αριστεράς (Die Linke).
Η συνάντηση πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά από την επίσκεψη του Γ.Ασμουσεν στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε ζητήσει επαφή με τον κ. Τσίπρα, η οποία όμως δεν είχε καταστεί δυνατή, λόγω απουσία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ από την πρωτεύουσα.

Η συνάντηση θα γίνει με δεδομένη τη θέση του κ. Τσίπρα περί αναγκαιότητας κουρέματος του χρέους, αλλά και τις απορριπτικές δηλώσεις εκ μέρους του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, έχει μεγάλη συμβολική σημασία, καθώς η ηγεσία της ΕΚΤ δείχνει ότι θέλει να έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα.

"Sponsored links"

Με δεδομένες τις δηλώσεις του στην ΕΚΤ δεν αποκλείεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να θέσει επί τάπητος στη συνάντηση το ζήτημα εξεύρεσης νέων χρηματοοικονομικών εργαλείων ενίσχυσης της ρευστότητας.

Το ΑΠΕ αναφέρει ότι σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, πέραν της συζήτησης για την ελληνική οικονομία και την κατάσταση στην ΕΕ, ο κ. Τσίπρας θα θέσει στον Γερμανό αξιωματούχο το θέμα της επιστροφής των κερδών στη χώρα μας από την αγορά ελληνικών ομολόγων, κάτι που μέχρι τώρα αρνείται να κάνει η ΕΚΤ.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live