26.8 C
Chania
Saturday, October 5, 2024

Τζάκρη: Κατέθεσα φάκελο Κασσελάκη με 87 υπογραφές, όσοι είναι και αυτοί που τον ανέτρεψαν – Γεροβασίλη: Δεν υπάρχουν υποψήφιοι δια αντιπροσώπων

Ημερομηνία:

Εξαιρετικά μεγάλη ένταση επικρατεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν λίγο η Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε στο όργανο φάκελο της υποψηφιότητας Κασσελάκη με τον συμβολικό αριθμό των 87 υπογραφών – όσοι είναι και αυτοί που τον «ανέτρεψαν» είπε – καθώς και το πόθεν έσχες του.

Άμεσα αντέδρασε η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία μετά τη Θεοδώρα Τζάκρη, ανέβηκε στο βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σημειώνοντας πως δεν γίνονται δεκτές υποψηφιότητες δια αντιπροσώπων.

Πρόσθεσε, δε, ότι στα κριτήρια για τις υποψηφιότητες συμπεριλαμβάνεται και ο σεβασμός στις συλλογικές αποφάσεις και το κόμμα, απαντώντας στην αναφορά Τζάκρη περί «ολοκλήρωσης της εκτροπής» με την οποία η Γραμματέας της ΚΟ επιβεβαίωσε την συνεχιζόμενη αμφισβήτηση της «καθαίρεσης».

Εξερχόμενη από την αίθουσα, η Θεοδώρα Τζάκρη έκανε δηλώσεις στις κάμερες για τον φάκελο της υποψηφιότητας Κασσελάκη καταγγέλοντας τις διαδικασίες με τη φράση «σήμερα ολοκληρώθηκε μια εκτροπή».

«Σήμερα ολοκληρώθηκε μία εκτροπή. Μία συγκυριακή πλειοψηφία του χθες Όχι μόνο ανέτρεψε τον οδικό χάρτη του συνεδρίου που η ίδια είχε ψηφίσει αλλά σήμερα προανήγγειλε ότι το συνέδριο δεν θα χωράνε όλοι. Μετά τις κρυφοφανερές ψηφοφορίες και τηλεφωνικές ψήφους φτάσαμε στο συνέδριο με zoom που θα το χειρίζονται ίδιοι ακριβώς για να βάλω σιγαστήρα στην φωνή του ελληνικού λαού.

Ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να εμποδίσουν το καινούριο για να γεννηθεί, ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να εμποδίσουν την κοινωνία να εκλέξει παμψηφεί τον Στέφανο Κασσελάκη πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ από την πρώτη Κυριακή. Κατέθεσα λοιπόν σήμερα ενώπιον της Επιτροπής τις 87 συμβολικές υπογραφές, που στηρίζουν την υποψηφιότητά του Στέφανου Κασσελάκη, 87, όσοι και αυτοί που τον ανέτρεψαν και το πόθεν έσχες του και δηλώνω ότι όλα τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην κάλπη με την πανηγυρική εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν υπάρχουν υποψήφιοι πρόεδροι δια αντιπροσώπων»

Επίσης, εντός της αίθουσας η Όλγα Γεροβασίλη που πήρε το λόγο μετά την Τζάκρη ανέφερε αναλυτικά τα εξής: «Δεν υπάρχουν υποψήφιοι πρόεδροι δια αντιπροσώπων».

»Οι προϋποθέσεις για την υποβολή υποψηφιότητας δεν είναι δύο (υπογραφές και πόθεν έσχες), αλλά είναι τρεις. Είναι και ο σεβασμός στις καταστατικές αρχές, στις αξίες και στις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος. Όποιος δεν σέβεται τις δημοκρατικές αποφάσεις της πλειοψηφίας δεν μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αλλά για ένα άλλο κόμμα», πρόσθεσε.

«Ζητώ από τη Θεοδώρα Τζάκρη να ανακαλέσει όσα προσβλητικά έως υβριστικά εκστόμισε από αυτό εδώ το βήμα σε βάρος συντρόφων και συντροφισσών».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΣΟΚ: Ζητείται ελπίς

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν το...

Τέμπη: Sold out η συναυλία στη μνήμη των θυμάτων

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία της προσεχούς Παρασκευής...