Τζανάκης: Δεν έχουμε τελειώσει με την «Όμικρον». Ο ιός κρύβει άσσο στο μανίκι

Κανένα σχόλιο

Για την πορεία της πανδημίας και την μετάλλαξη Όμικρον μίλησαν σε συνέντευξή τους ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Μονάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης.

Όπως αναφέρει αρχικά ο κ. Τζανάκης στον ΑΝΤ1, ο ιός παρουσιάζει πανευρωπαϊκά έξαρση, την ώρα που στη χώρα μας τα κρούσματα βρίσκονται σε ύφεση και οι επιστήμονες σε εγρήγορση, υπό τον κίνδυνο δημιουργίας νέας και πιο επικίνδυνης μετάλλαξης.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν τα εμβόλια προκαλούν τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, εξήγησε πως η πίεση που υφίσταται ο ιός να εξελιχθεί, οφείλεται στην πορεία που έχει να κάνει, με το πόσους ανθρώπους και ποιους οργανισμούς προσβάλλει. Όσο περισσότερο προσβάλλει οργανισμούς, που έχουν μακρό χρόνο ιοφορίας, τόσο περισσότερο αυτή η γενετική παρτίδα, ρουλέτα, εξελίσσεται και δίνει αφορμή στον ιό να δοκιμάσει τα κλειδιά του, να φτιάξει ένα κλειδί που θα μπορεί να ανοίξει όλες τις πόρτες, δηλαδή τα κύτταρά μας. Πιέζεται να φτιάξει μεταλλάξεις, όσο υπάρχει στην κοινότητα. Αντιθέτως, τα εμβόλια καταπολεμούν αυτήν την τάση του ιού, μη δίνοντάς του τη δυνατότητα, να προσβάλλει πολύ κόσμο».

"Sponsored links"

«Δεν έχουμε τελειώσει με την Όμικρον, μην πανηγυρίζουμε, ο ιός κρύβει άσσο στο μανίκι κι είμαι σίγουρος ότι θα τον βγάλει το επόμενο διάστημα», κατέληξε ο Ν. Τζανάκης.

«Οι μεταλλάξεις ξεκινούν σε χώρες με χαμηλό εμβολιασμό»

Με τη σειρά του ο κ. Λουκίδης, παρατήρησε πως «όλες οι νέες μεταλλάξεις ξεκίνησαν από χώρες με χαμηλό εμβολιαστικό κοινό, όπως η Ινδία».

Όσο για το αν η μετάλλαξη Όμικρον πλήττει περισσότερο τα παιδιά, είπε πως «δεν πρέπει να κάνουμε διακρίσεις, υπάρχει γενικότερη διασπορά στην κοινότητα».

Ο καθηγητής τόνισε πως αυτήν τη στιγμή «νοσηλεύουμε 9 στους 10 ανεμβολιάστους, άνω των 65 με υποκείμενα. Αυτό είναι που οδηγεί τη μετάλλαξη Δέλτα, την Όμικρον».

Ενώ αναφερόμενος σε αυτήν την κατηγορία ασθενών που δεν εμβολιάζονται υπό το φόβο των υποκείμενων νοσημάτων, απάντησε πως «τα συνοδά νοσήματα κάνουν πιο μακρά τη νοσηλεία από τον κορωνοϊό».

Cnn.gr

 

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live