14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τζανάκης: Θα νοσηλευτούν 300 με 500 παιδιά

Ημερομηνία:

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας εκτιμά ότι 30.000 έως 50.000 παιδιά αναμένεται να μολυνθούν από τον κορονοϊό και περίπου 300 με 500 από αυτά θα νοσηλευτούν. Πότε περιμένει μείωση θανάτων και διασωληνωμένων.

Ο Νίκος Τζανάκης εκτιμά ότι περίπου το 20% με 25% των παιδιών έως 15 ετών, θα έρθουν σε επαφή με τον ιό και τα 30.000 έως 50.000 από αυτά θα μολυνθούν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του καθηγητή Πνευμονολογίας στον ΣΚΑΪ, μέχρι τις 25 του μήνα αναμένεται να δούμε μία αργή και σταδιακή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων στα 200 με 250 την εβδομάδα (ανά μέσο όρο).

«Αυτή την εβδομάδα ήμασταν περίπου στα 2.090 με 2.150 κρούσματα στον κινητό μέσο όρο, όταν τέλος Αυγούστου ήμασταν στα 3.200. Επομένως θα έχουμε την κάμψη παρότι γίνεται πολύ μεγάλος αριθμός τεστ λόγω της αναγκαίας υποχρεωτικότητας που έχει επιβληθεί στους ανεμβολίαστους. Έτσι αποκαλύπτουμε και τους ασυμπτωματικούς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσο για τους θανάτους και τις διασωληνώσεις, τόνισε ότι χρονοκαθυστερούν σε σχέση με τα κρούσματα, λέγοντας πως «τώρα βλέπουμε (για τους θανάτους) την επίδραση της περιόδου από τον 15Αύγουστο και μετά. Νομίζω ότι βλέπουμε την επιπέδωση της καμπύλης στους θανάτους και θα αρχίσει σιγά σιγά η αποκλιμάκωση».

«Θα μολυνθούν 30.000 – 50.000 παιδιά»

Αναφορικά με τον αριθμό των παιδιών που αναμένει ότι θα μολυνθούν με τον ιό ή θα νοσηλευτούν, ο κ. Τζανάκης ανέφερε πως το 20% – 25% των παιδιών έως 15 ετών, θα έρθει σε επαφή με τον ιό.

Μάλιστα εκτιμά ότι 300 έως 500 παιδιά ίσως νοσηλευτούν.

«Θα έχουμε περίπου 150.000 – 200.000 παιδιά που θα έρθουν σε επαφή με τον ιό. Εξαρτάται από τα μέτρα που θα λάβουμε, το αν θα νοσήσουν. Περίπου 30.000 έως 50.000 θα μολυνθούν. Η συντριπτική τους πλειονότητα θα περάσει ολιγοσυμπτωματικά, ασυμπτωματικά, ή με μερικά συμπτώματα στο σπίτι, περίπου 1% με 2% θα νοσήσει σοβαρά. Και θα είμαι ευχαριστημένος αν θα πάνε 300 έως 500 παιδιά στο νοσοκομείο, αυτό θα είναι μια καλή εκδοχή».

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, «η επιπλοκή από το εμβόλιο είναι 1 στα 30.000 κάποια αλλεργία, κάποιο εξάνθημα. Η πιο ακραία περίπτωση είναι η περιμυοκαρδίτιδα, η οποία είναι της τάξεως περίπου 1 στις 500.000 έως 1 στο εκατ. Ή αυτοϊάται ή θεραπεύεται σε γρήγορο διάστημα με ή χωρίς φάρμακα, είναι καλοήθης»..

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Αναφορικά με το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων στις σχολικές αίθουσες, ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι είναι «δύσκολη η απάντηση για το πώς θα παραμείνουν ανοικτά».

«Με 30.000 ή 50.000 παιδιά που θα μολυνθούν, είναι δύσκολη απάντηση αν τα σχολεία μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά, δεν είναι αυτό που θέλει το υπουργείο το 50% +1 (όταν και κλείνει ένα τμήμα όταν εμφανιστούν κρούσματα στο 50%+1 των μαθητών) για να κλείσει το σχολείο. Το θέμα είναι το ψυχολογικό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στους γονείς και στα ίδια τα παιδιά όταν θα παρουσιαστεί το πρώτο, ή το δεύτερο, ή το τρίτο κρούσμα μέσα στην τάξη. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι οι γονείς αντανακλαστικά, δεν θα αφήσουν τα παιδιά να πάνε στο σχολείο οπότε πρακτικά δεν θα λειτουργήσει η τάξη» παρατήρησε ο καθηγητής.

Για τον λόγο αυτόν άλλωστε, ανέφερε ότι πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι για τηλεκπαίδευση ενώ ζήτησε να υπάρχει ελαστικότητα στο θέμα των απουσιών.

"google ad"

«Με 85% εμβολιασμών λιγότεροι από 10 θάνατοι»

Τέλος, όσον αφορά τους θανάτους και τις διασωληνώσεις, ο καθηγητής ξεκαθάρισε ότι με ένα ποσοστό 80% – 85% εμβολιασμένων, θα είχαμε 150 διασωληνωμένους ασθενείς και δεν θα ξεπερνούσαμε τους 10 -12 θανάτους ημερησίως.

«Αν είχαμε φτάσει το 80% με 85% εμβολιασμένων, θα είχαμε 150 διασωληνωμένους. Δεν θα ξεπερνούσαμε τους 10 με 12 θανάτους την ημέρα και θα ήμασταν πολύ καλύτερα από πλευράς περιοριστικών μέτρων, μασκών, ιδιαίτερα σε συναντήσεις μεταξύ εμβολιασμένων. Με 85% θα είχαμε λιγότερο από 10 θανάτους μπορεί και πολύ χαμηλούς μονοψήφιους αριθμούς. Σε ό,τι αφορά τους θανάτους την ημέρα» και κατέληξε λέγοντας πως δεν υπάρχουν μόνο θάνατοι στις ΜΕΘ αλλά και θάνατοι στις απλές κλίνες κλινικών».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ