20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τζανάκης: Θεωρώ υπερβολικά τα 20.000 κρούσματα – Το Λασίθι μέσα στις πρώτες περιφέρειας της Ελλάδας στους εμβολιασμούς, χαμηλά το Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Πολύ περισσότερα, από τα καταγραφόμενα, είναι τα κρούσματα στη χώρα, σύμφωνα με τον Νίκο Τζανάκη.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μίλησε για την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, ενημερώνοντας πως τα μοντέλα έρευνάς του δείχνουν πως «τα ενεργά κρούσματα είναι μεταξύ 70.000 και 100.000» στη χώρα μας.

Σε πρωινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής επεσήμανε πως δεν πρέπει να μας ξεγελούν τα 3.000 κρούσματα ημερησίως, καθώς η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη.

«Ας μην έχουμε αυταπάτες ότι τα κρούσματα είναι 3.000 την ημέρα, είναι πολλά περισσότερα. Σύμφωνα με δικό μας μοντέλο, τα ενεργά κρούσματα είναι μεταξύ 70.000 και 100.000. Είναι τα κρούσματα που σωρευτικά νοσούν μέσα σε ένα 14ημερο περίπου» δήλωσε.

Σχολίασε, ακόμη, την προειδοποίησε του καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Νίκου Σύψα, σχετικά με 20.000 κρούσματα ημερησίως.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η εκτίμηση είναι υπερβολική, ενώ είπε πως για να επιβεβαιωθούν τόσα κρούσματα θα πρέπει να γίνονται 200.000 τεστ την ημέρα.

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη Δέλτα, τόνισε πως θα επικρατήσει σε όλη την Ελλάδα. Κάνοντας αναφορά στον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στην Κρήτη τόνισε ότι λόγω μεγάλης διέλευσης τουριστών είναι λογικό οι πρώτες μεταλλάξεις να φθάνουν εκεί, όπως και στη Θεσσαλονίκη.

Eίπε επίσης ότι το Λασίθι είναι μέσα στις πρώτες 5 περιφέρειες σε ποσοστό εμβολιασμών, τα Χανιά είναι πάνω από το μέσο όρο της Ελλάδας, όμως το Ηράκλειο είναι περίπου 4% κάτω από το μέσο όρο της Ελλάδας και το Ρέθυμνο είναι 7% κάτω από το μέσο όρο.

Παράλληλα, εκτίμησε πως θα έχουμε περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων που θα γίνει πρώτα αισθητή στην Αθήνα και στη συνέχεια στην υπόλοιπη χώρα.

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...