Τηλεδιάσκεψη για τα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Σήμερα, Τρίτη 23.02.2021 στις 13.30 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Υφυπουργού Προστασίας Περιβάλλοντος κ. Γ. Αμυρά, της Βουλευτή Χανίων  κ. Ν. Μπακογιάννη, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Ν. Καλογερή, του Γενικού Δ/ντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ κ. Ε. Γκουντούφα, της Δ/ντριας Δασών Χανίων κ. Π. Σκλαβάκη και στελεχών του ΥΠΕΝ με αντικείμενο τα ζητήματα που προκύπτουν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών στην Π.Ε. Χανίων.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της κ. Μπακογιάννη και στόχο είχε να υπάρξει μια πρώτη ενημέρωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την πρώτη εικόνα και τα ερωτήματα που προκύπτουν από την ανάρτηση αυτή που περιλαμβάνει το σύνολο της Π.Ε. Χανίων.

Ο κ. Καλογερής ενημέρωσε για  τα κυρίαρχα ερωτήματα των πολιτών και τα ειδικά ζητήματα που παρουσιάζονται στην περιοχή μας και ζήτησε ενημέρωση από τον Υπουργό και τους συνεργάτες του.

"Sponsored links"

Ανάμεσα στα θέματα που έθιξε ο κ. Καλογερής είναι αυτά που αφορούν σε εκτάσεις που φέρονται ως δάση ή δασικές και αποτελούν βοσκότοπους, στα ζητήματα που προκύπτουν στους ιδιοκτήτες εκτάσεων που φέρονται ως δάση ή δασικές στις αεροφωτογραφίες παλαιότερης λήψης ενώ μεταγενέστερα και σήμερα αποτελούν αγροτικές εκτάσεις, καθώς και  στην ανισότητα που υπάρχει στις χορτολιβαδικές εκτάσεις ανάμεσα στους ιδιοκτήτες που εξέδωσαν οικοδομική άδεια στο παρελθόν και σε αυτούς που δεν το έκαναν.

Ειδικότερα όσον αφορά στους βοσκότοπους, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για το πολύ υψηλό κόστος που θα πρέπει να πληρωθεί από τους κτηνοτρόφους για την υποβολή αντιρρήσεων δεδομένου ότι στο νομό Χανίων αυτές οι εκτάσεις είναι συνήθως πολύ μεγάλες.

Κοινός τόπος όλων είναι ότι οι δασικοί χάρτες είναι ένα απαραίτητο εργαλείο το οποίο θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί πολύ νωρίτερα, ενώ επιβεβαιώθηκε από τον κ. Υφυπουργό ότι προετοιμάζονται νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που προκύπτουν από το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Μετά από ανταλλαγή απόψεων και πληροφόρησης  συμφωνήθηκε ότι είναι αναγκαία η αναλυτική ενημέρωση των πολιτών με κάθε πρόσφορο μέσο και με δεδομένους τους περιορισμούς της πανδημίας, κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί και η Δ/νση Δασών Χανίων.

Η κ. Μπακογιάννη πρότεινε στον κ. Υφυπουργό και το επιτελείο του να επισκεφθούν  τα Χανιά μέσα τον επόμενο μήνα και να παραθέσουν Συνέντευξη Τύπου για την ενημέρωση των πολιτών, πρόταση την οποία αποδέχθηκε με χαρά.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις