Τηλεδιάσκεψη Ξανθού με το Δίκτυο “Υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας” – “Να επιστρέψουν στο ΕΣΥ, με ενισχυμένο διαγνωστικό έλεγχο, οι υγειονομικοί που είναι σε αναστολή εργασίας”

Κανένα σχόλιο

Με πρωτοβουλία του Δικτύου “Υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας” πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Ανδρέα Ξανθό. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η συνεχιζόμενη για 5ο μήνα αναστολή εργασίας του προσωπικού του Ε.Σ.Υ. που δεν έχουν εμβολιαστεί, καταδικάζοντας χιλιάδες εργαζόμενους σε οικονομική εξαθλίωση και στερώντας από τις δημόσιες δομές υγείας πολύτιμο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό στην αιχμή του νέου επιδημικού κύματος.

Παρά το ότι, λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον», έχει καταρρεύσει το κυβερνητικό αφήγημα της «πανδημίας ανεμβολίαστων» και ήδη προσβάλλεται καθημερινά- με σαφώς μικρότερο κίνδυνο σοβαρής νόσησης βέβαια- μεγάλος αριθμός εμβολιασμένου προσωπικού του ΕΣΥ, η κυβέρνηση εμμένει σε μια ακραία επιλογή τιμωρητικότητας και κοινωνικής αγριότητας, που δυναμιτίζει το εργασιακό κλίμα στο ΕΣΥ και υπονομεύει ακόμα περισσότερο τις αντοχές του.

Οι εργαζόμενοι σε αναστολή, οι περισσότεροι από τους οποίους υπηρετούν χρόνια στο δημόσιο σύστημα υγείας και το ΕΚΑΒ , διαμαρτύρονται έντονα για τη στοχοποίηση τους ως «επικίνδυνων για τη Δημόσια Υγεία» την ώρα που οι συνάδελφοι τους που νοσούν επιστρέφουν μετά την 5η μέρα στη δουλειά τους χωρίς καν την υποχρέωση αρνητικού τεστ. Ταυτόχρονα, ανησυχούν πολύ για τη διαφαινόμενη πρόθεση του Υπουργού Υγείας να προχωρήσει σε οριστική απόλυση τους από το ΕΣΥ μετά το χρονικό όριο «συμμόρφωσης» που τους έχει τεθεί ( 31/3/2022).

"Sponsored links"

Ο Ανδρέας Ξανθός αναγνώρισε ότι ήταν μια σκληρή, άδικη και μη αναλογική -με όρους Δημόσιας Υγείας- απόφαση της κυβέρνησης, η οποία αποδυνάμωσε επικίνδυνα το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ και τη δημόσια περίθαλψη και παράλληλα οδήγησε σε ανεργία και φτωχοποίηση χιλιάδες οικογένειες. Δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει πολιτικά το αίτημα της άμεσης επιστροφής στην εργασία τους των υγειονομικών που είναι σε αναστολή , με μέτρα ενισχυμένου διαγνωστικού ελέγχου και υγειονομικής ασφάλειας για την προστασία των ίδιων και των ασθενών .

«Ο εμβολιασμός σε συνθήκη πανδημίας συνιστά πράξη κοινωνικής υπευθυνότητας και , ειδικά για τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, αποτελεί ηθική και επαγγελματική υποχρέωση» τόνισε ο κ. Ξανθός. «Δεν υπερασπιζόμαστε κάποιο συνταγματικά κατοχυρωμένο “δικαίωμα” στον μη εμβολιασμό. Yπερασπιζόμαστε όμως το καθολικό δικαίωμα στην εργασία και στην επιβίωση . Και είμαστε ενάντια στην αυταρχική επιβολή ακραία κατασταλτικών μέτρων τα οποία μεταχειρίζεται η κυβέρνηση και τα οποία όχι μόνο αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά αλλά πλήττουν συνολικά την αξιοπρέπεια και το ηθικό των υγειονομικών» κατέληξε ο Α. Ξανθός.

Τέλος, ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύτηκε να αναδείξει η αξιωματική αντιπολίτευση άμεσα το ζήτημα στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live