17.8 C
Chania
Friday, March 1, 2024

Την άμεση στελέχωση της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και των Παιδοχειρουργικών κλινικών ΠΑΓΝΗ και ΓΝ Χανίων ζητούν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ σχετικά με την σύσκεψη φορέων για την υπολειτουργία της Παιδοψυχιατρικής και των παιδοχειρουργικών κλινικών του νησιού:

Με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα τον κίνδυνο αναστολής λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ και των δύο Παιδοχειρουργικών Κλινικών της Κρήτης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ηρακλείου, η Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης, η Ομάδα Γυναικών Ηρακλείου της ΟΓΕ, ο γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, ενώ διαδικτυακά συμμετείχαν και η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων, το Σωματείο Εργαζομένων νοσοκομείου Χανίων και ο Σύλλογος Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης.

Οι εκπρόσωποι των ΔΣ των υγειονομικών σωματείων περιέγραψαν τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης των μοναδικών αυτών κλινικών και επισήμαναν τους σοβαρότατους κίνδυνους που εγκυμονεί η καθυστέρηση στη χειρουργική και ψυχιατρική αντιμετώπιση των παιδιών.

Αναφέρθηκαν επίσης στις εξουθενωτικές συνθήκες δουλειάς που οδηγούν αρκετούς υγειονομικούς σε παραίτηση, στα μπαλώματα που γίνονται από τις διοικήσεις με τα «εντέλλεσθε» για υπερεφημέρευση και μετακινήσεις γιατρών, στις σοβαρές χρόνιες ελλείψεις της ΠΦΥ και του ΕΚΑΒ.

Οι υγειονομικοί έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις από τη μεταβίβαση μεγάλου μέρους του κόστους λειτουργίας των νοσοκομείων από το κράτος στους ασθενείς, ενώ έγινε αναφορά και στην περαιτέρω υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση των ψυχιατρικών δομών που θα επιφέρει το νέο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία (αν ψηφιστεί).

Οι εκπρόσωποι γονέων, καθηγητών, κοινωνικών λειτουργών και γυναικών σημείωσαν την ελλιπή διάγνωση παιδιών που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη ή ψυχιατρική εκτίμηση και αντιμετώπιση εξαιτίας της ανεπάρκειας ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία αλλά και εξαιτίας των τεράστιων αναμονών για ραντεβού με παιδοψυχίατρο. Υπογράμμισαν επίσης την ανάγκη ενημέρωσης γονέων και εκπαιδευτικών για τις ελλείψεις των δημόσιων δομών υγείας, για τις επιπτώσεις στην περίθαλψη από τις ελλείψεις αυτές, για τα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ» και την ανάγκη συμμετοχής όλων σε κινητοποιήσεις για την απαίτηση ουσιαστικών λύσεων.

Οι παρευρισκόμενοι στη σύσκεψη συμφώνησαν στην ανάγκη να οργανώσουν και να συντονίσουν τη δράση τους ενάντια στην υποβάθμιση των δημόσιων μονάδων υγείας. Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν:

  • Συλλογή υπογραφών από σωματεία και φορείς ενάντια στην κατάρρευση των δομών ψυχικής υγείας παιδιών και των Παιδοχειρουργικών Κλινικών της Κρήτης
  • Η ενημέρωση γονέων, εκπαιδευτικών, άλλων εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και όλου του λαού για τις τραγικές επιπτώσεις από τη διαχρονική υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση της υγείας και για την επιτακτική ανάγκη άμεσης μαζικής κινητοποίησης για τη διεκδίκηση της στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας
  • Κινητοποίηση στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ στις 31 Γενάρη με αίτημα την άμεση πλήρη στελέχωση της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και των Παιδοχειρουργικών κλινικών ΠΑΓΝΗ και ΓΝ Χανίων με κατεπείγουσες προσλήψεις όλου του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

G20: Εξετάζεται ο παγκόσμιος φόρος των δισεκατομμυριούχων ως φυσικά πρόσωπα

Πολύ κοντά σε μια ιστορική απόφαση βρίσκονται οι G20 που συνεδριάζουν...

Α. Σιάμισιης (Helleniq Energy): Τέλος 2024 οι αποφάσεις για τις γεωτρήσεις στην Κρήτη

Δεν έχει ληφθεί απόφαση για πραγματοποίηση διερευνητικής γεώτρησης στα...

Συναλλαγές με POS: Σχέδιο μείωσης των χρεώσεων

Έτοιμες φαίνεται να είναι οι τράπεζες να μειώσουν τις...