Την ανέγερση νέου σχολείου απαιτούν οι γονείς στο Κοκκίνη Χάνι του Ηρακλείου Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Σε συμβολική κατάληψη του Δημοτικού σχολείου Κοκκίνη Χάνι στο Ηράκλειο Κρήτης, προχώρησαν χθες Πέμπτη οι γονείς των μαθητών, διεκδικώντας την ανέγερση νέου σχολείου.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρει: «Ούτε η βροχή κατάφερε να ανακόψει τη θέλησή μας και την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε για το σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας. Είχαμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό τους αρμόδιους φορείς ότι η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Δεν θέλουμε άλλες υποσχέσεις που δεν έχουν αντίκρυσμα. Δεν δεχόμαστε τα μπαλώματα ως λύσεις μιας τραγικής κατάστασης του κτιριακού, που επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια, για την οποία έχουν ευθύνη τόσο ο Δήμος, όσο και η Περιφέρεια.

Η ανέγερση νέου σχολείου στο Κοκκίνη Χάνι αποτελεί επιτακτική ανάγκη, και θα έπρεπε να έχει μπει σε πρώτη προτεραιότητα. Γιατί οι μελέτες του νέου σχολείου καθυστερούν τόσο; Γιατί κάθε χρόνο χάνουν οι αρμόδιοι φορείς τις καθορισμένες προθεσμίες του ΕΣΠΑ; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τις τριτοκοσμικές καταστάσεις που βιώνουν οι μαθητές στο Κοκκίνη Χάνι, όταν πρέπει να κάνουν μάθημα σε προκατασκευασμένες αίθουσες μοιρασμένες σε τρία διαφορετικά κτίρια, χωρίς καμιά υποδομή για τις ανάγκες των σύγχρονων παιδαγωγικών προγραμμάτων;

"Sponsored links"

Τα αιτήματά μας, επιπλέον, για την άθλια κατάσταση του δρόμου προς το ένα παράρτημα του σχολείου, για τον εμβολιασμό των παιδιών, για την πρόσληψη ειδικοτήτων, για τη γενναία χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, που μέχρι σήμερα δεν έχουν δώσει στο σχολείο ούτε ένα ευρώ, μένουν ακόμα αναπάντητα.

Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε ενάντια σε αυτή την πολιτική, που καταδικάζει τη δημόσια εκπαίδευση στον αφανισμό. Η Περιφέρεια και ο Δήμος πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αγωνιστούν για τα δικαιώματα των πολιτών τους, να διεκδικήσουν και αυτοί με τη σειρά τους τα αυτονόητα αγαθά που πρέπει να παρέχονται σήμερα σε όλους, όπως είναι και το αγαθό της παιδείας».

902.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις