16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Την ευλογία του Ειρηναίου ζήτησε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης πριν αναχωρήσει για το Φανάρι: “Θα διακονίσω την Ειρήνη και την ενότητα της Κρητικής Εκκλησίας”

Ημερομηνία:

Τον Αρχιεπίσκοπο πρώην Κρήτης κ. Ειρηναίο θέλησε να συναντήσει πριν αναχωρήσει για το Φανάρι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ευγένιος.

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που εξασφάλισε το Cretalive, oι δύο είχαν μια σύντομη συζήτηση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Σεβασμιότατος κ. Ευγένιος πήρε την ευλογία του προκατόχου του, για το έργο που έχει μπροστά του.

Νωρίτερα, στην πρώτη δημόσια δήλωσή του ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

“Με βαθιά συγκίνηση άκουσα το άγγελμα της εκλογής μου στην θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας και Πατριάρχου μας Βαρθολομαίου. Υποβάλω την βαθύτατη αφοσίωση μου προς το πρόσωπο του και στην μητέρα μας Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία την οποία η Εκκλησία της Κρήτης έχει το προνόμιο να έχει την κανονική της αναφορά. Δοξάζω τον Θεό για ότι έχει συμβεί μέχρι τώρα στην ζωή μου, μια ζωή που αφιέρωσα με όλη μου την δύναμη της ψυχής και που Εκείνος την οδηγεί όπου θέλει, όποτε θέλει και όπως κρίνει. Θα διακονίσω την Ειρήνη και την ενότητα της Κρητικής Εκκλησίας, την ενότητα του λαού μας και θα διακονίσω την πορεία μιας Εκκλησίας με χρυσές σελίδες ιστορίας στο διάβα των αιώνων”.
Ειρηναίος Ευγένιος

Ο κ. Ευγένιος μεταβαίνει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την αποδοχή της θέσης του Αρχιεπισκόπου Κρήτης και την τέλεση της Ακολουθίας του Μικρού και Μεγάλου Μηνύματος.

Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου ο κ. Ευγένιος και η συνοδεία του συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης, Γιάννη Κουράκη, που έσπευσε να τον συγχαρεί από κοντά και να του εκφράσει τις θερμές ευχές του.

Ευγένιος Κουράκης

Ευγένιος Κουράκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαριανάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...