Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης “Συναίνεση” του Θεάτρου Κυδωνία

Κανένα σχόλιο

Νίνα Ρέιν

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

Consent (2017)

"Sponsored links"

Σκηνοθεσία Μιχάλης Βιρβιδάκης

Πρεμιέρα Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, 9.15 μμ

Γιατί η δικαιοσύνη είναι τυφλή; Επειδή είναι αμερόληπτη;

Ή επειδή φοράει παρωπίδες; Μερικοί φίλοι νομικοί παίρνουν αντίθετες θέσεις σε μια όχι τόσο ξεκάθαρη δικαστική υπόθεση. Κύριος μάρτυρας στην υπόθεση είναι μια γυναίκα της εργατικής τάξης της οποίας η ζωή απέχει παρασάγγας από τη δική τους. Και καθώς κάθε εκδοχή της αλήθειας τίθεται υπό αμφισβήτηση, στις δικές τους ζωές οι σχέσεις τους αρχίζουν να καταρρέουν…

Το έργο «Συναίνεση» της Νίνα Ρέιν ασχολείται με τη στάση της κοινωνίας μας απέναντι στο φαινόμενο του βιασμού και τη συμπεριφορά της δικαιοσύνης απέναντί στα θύματα βιασμού.

On-line προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr και tickets.public.gr καθώς και στα καταστήματα Public

Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων, τηλ. 2821092395

Δεν συναντάς κάθε μέρα σύγχρονα έργα που μπορείς να τα αποκαλέσεις κλασσικά! Η «Συναίνεση» ανήκει χωρίς ίχνος αμφιβολίας σ’ αυτήν την κατηγορία : ένα πολυσύνθετο στην κατασκευή του φιλοσοφικό έργο για τον Έρωτα, τη Δικαιοσύνη και τη Γλώσσα.Η Νίνα Ρέιν στο έργο «Συναίνεση» αναδεικνύει τις διαφορές μεταξύ Νόμου και Δικαιοσύνης.

Το αποτέλεσμα είναι ένα έργο τραγικο-κωμωδία, με έντονο ηθικό προβληματισμό και που στο μεγαλύτερο μέρος του αφήνει το κοινό να ζυγίσει τις καταστάσεις και να αποφασίσει το ίδιο τι είναι σωστό και τι το λάθος στην κάθε περίπτωση. Πρόκειται για ένα αριστουργηματικό κείμενο που μας θυμίζει με χιούμορ πως το Θέατρο, όπως κι ο Νόμος, βασίζονται σε αντικρουόμενες απόψεις τις οποίες εμείς, το κοινό, καλούμεθα να κρίνουμε σαν ένορκοι ή σαν δικαστές.

"Sponsored links"

NEW YORK TIMES , By MATT WOLF APRIL 24, 2017

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις