Την Τετάρτη η εκδήλωση «Γύρη λουλουδιών, γύρη μελισσών» στο Εργατικό Κέντρο Χανίων στο πλαίσιο των ”Αλληλοδιδακτικών Κύκλων Γεωργίας”

Κανένα σχόλιο

Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων η πολιτική συλλογικότητα ”χωριά βδ Κρήτης” και η Συλλογικότητα εναλλακτικού και αλληλέγγυου εμπορίου ”Terra Verde” (Γη Πράσινη) διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα “Γύρη λουλουδιών, γύρη μελισσών” στο πλαίσιο των ”Αλληλοδιδακτικών Κύκλων Γεωργίας”.

Η Γιώτα Γώτσιου, βιολόγος-ερευνήτρια στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), θα δώσει πληροφορίες για την γύρη των φυτών, την επιστήμη που την μελετά (παλυνολογία) και την σύνδεσή της με διάφορους κλάδους επιστημών (όπως αρχαιοβοτανική, ιστορική γεωλογία, παλαιοντολογία, εξελικτική βιολογία, αεροβιολογία/ αλλεργιολογία, εγκληματολογία/ ιατροδικαστική). Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην σχέση της γύρης με τις μέλισσες, την επικονίαση των φυτών και την μελισσοπαλυνολογία (μελέτη της γύρης στο μέλι).

Η Γκλόρια Κωσταντουδάκη, βιολόγος και Health Coach, θα μιλήσει για τις ευεργετικές ιδιότητες και την αξία της γύρης στην βελτίωση της υγείας μας.

"Sponsored links"

Ο Γιάννης Αποστολάκης, Ex-Chef MAIX, πρόεδρος του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας, θα αναπτύξει το θέμα “Γύρη, ο θησαυρός της μέλισσας στην γαστρονομία”.

Ο μελισσοκόμος Αντώνης Παπαγιαννάκης θα μιλήσει και θα δείξει στην πράξη με ποιο τρόπο λαμβάνεται η γύρη από την γυρεοπαγίδα της κυψέλης και για το τι θα πρέπει να προσέχει ο παραγωγός και ο καταναλωτής.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live