Την Τρίτη 6/12 για ένα λεπτό η γη θα καλυφθεί από το σκοτάδι

Κανένα σχόλιο

Στις 8 Ιουλίου, το 99% του παγκόσμιου πληθυσμού έπαιρνε ηλιακό φως στις 11.15 UCT (συντονισμένη παγκόσμια ώρα). Αυτό είναι κάτι που δεν γίνεται συχνά, εξαιτίας των διαφορετικών ‘ζωνών’.

Επιστήμονες θέλησαν να εκτιμήσουν ποια ημέρα του χρόνου θα βυθιζόταν στο σκοτάδι το μεγαλύτερο ‘κομμάτι’ της Γης. Επιδίωξαν να βρουν το ‘μέγιστο σκοτάδι’.

Έβαλαν στους υπολογιστές όλα τα δεδομένα (ώρας του ήλιου για το 2022 και παγκόσμιου πληθυσμού) και αυτοί υπολόγισαν πως στις 19.56 UCT (21.56 ώρα Ελλάδος) της Τρίτης 6/12, ο ουρανός θα είναι σκοτεινός για το 85.92% του παγκόσμιου πληθυσμού.

"Sponsored links"

Η νύχτα θα ‘βασιλεύει’ ταυτόχρονα σε Ασία, Αφρική και Ευρώπη, με τις εξαιρέσεις να είναι ελάχιστες.

To 85.92% του πληθυσμού της Γης θα έχει σκοτάδει για ένα λεπτό, την Τρίτη 6/12.
To 85.92% του πληθυσμού της Γης θα έχει σκοτάδει για ένα λεπτό, την Τρίτη 6/12.  TIMEANDDATE.COM

Διευκρινίζεται πως εκείνη την ώρα ο ήλιος θα φωτίζει το μισό του πλανήτη (Αμερική, Νέα Ζηλανδία, το μεγαλύτερο μέρος της Αυστραλίας), όπως συμβαίνει κάθε άλλη στιγμή.

Εν τούτοις, θα είναι νύχτα εκεί όπου ζουν οι περισσότεροι εκ των 8.000.000.000 κατοίκων της Γης. με πρώτη την Ασία, όπου ζει το 60% των εκπροσώπων του ανθρώπινου είδους.

Ως εναλλακτικές του ‘μέγιστου σκοταδιού’ δόθηκαν η 21η και η 27η του μήνα.

Γιατί υπάρχουν εναλλακτικές;

Το ‘μέγιστο σκοτάδι’ ‘θέλει’ τον ήλιο να βρίσκεται τουλάχιστον 18 μοίρες κάτω από τον ορίζοντα. Εάν η γωνία είναι μικρότερη από 18 μοίρες, είναι λυκόφως.

Αυτή είναι η ώρα που το έμμεσο φως του ήλιου φωτίζει τον ουρανό σε κάποιο βαθμό -το πρωί και το βράδυ. Το πιο σκοτεινό από τα τρία στάδια του λυκόφωτος -το αστρονομικό λυκόφως, με τα άλλα να είναι το ναυτικό και το αστικό, όταν ο ουρανός είναι αισθητά πιο φωτεινός, χωρίς άμεσο ηλιακό φως- δεν διακρίνεται σχεδόν καθόλου από τη νύχτα.

news247.gr

φωτογραφία: depositphotos.com

"Sponsored links"

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live