16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τη Δευτέρα 12 Ιουλιου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα της Belvedere εις βάρος της κατάληψης Rosa Nera

Ημερομηνία:

Στις 29 Ιουνίου 2021 το Πολυτεχνείο Κρήτης (ΑΕΙ-Ν.Π.Δ.Δ.), η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας και του Τεχνολογικού Πάρκου του Πολυτεχνείου Κρήτης (Ειδικό Ν.Π.Ι.Δ.) και η BELVEDERE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ κατέθεσαν στο Ειρηνοδικείο Χανίων “αίτηση ασφαλιστικών μέτρων νομής” κατά του “κινήματος” Rosa Nera, όπως αναφέρεται σε αρκετές από τις σελίδες του δικογράφου που δημοσιεύτηκε στο omniatv.com.

Στο δικόγραφο γίνεται ιδιαίτερα αναφορά στις προσπάθειες εκκένωσης της κατάληψης τα προηγούμενα χρόνια με πρόφαση την επικινδυνότητα των κτιρίων και την ανάγκη πραγματοποίησης εργασίας αλλά και στα οσα ακολούθησαν μετά την επανακατάληψη των κτιρίων, τις εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί εκεί, την διαρκή ενημέρωση για δράσεις μέσω της σελίδας που έχει η κατάληψη στο facebook και στο διαδίκτυο.

Ειδική αναφορά γίνεται στον θάνατο μετά από ατύχημα γνωστού αναρχικού το βράδυ όπου έγινε η κατάληψη. Σημειωνουμε πάντως ότι το συγκεκριμένο ατύχημα σύμφωνα με δεκάδες μάρτυρες δε συνέβη εντός του χώρου που βρίσκεται υπό κατάληψη αλλά στα κακοφωτισμένα σκαλάκια τα οποία καταλήγουν στο Παλιό Λιμάνι.

Συμφωνα με πληροφορίες του omniatv, το Ειρηνοδικείο Χανίων θα εκδικάσει αυτήν την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στις 12 Ιουλίου του 2021 στις 9 το πρωί.

Διαβάστε ολόκληρη την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Rosa Nera πατώντας ΕΔΩ

Το Δίκτυο Επικοινωνίας για τα Ασφαλιστικά Μέτρα κατά της Rosa Nera:

Θα μπορούσε κανείς να πει πως δεν θα έπρεπε να περιμένουμε τίποτα λιγότερο από από την εταιρεία – φάντασμα, το ξενοδοχείο – πολιτικό πλυντήριο και τα στελέχη της κυβέρνησης που επένδυσαν στην καταστολή του τοπικού κινήματος και την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου και του αρχαιολογικού χώρου.

Όμως δεν είναι απλά άλλο ένα έξαλλο κείμενο γεμάτο ψεύδη και νοσταλγία για τις χρυσές εποχές της πολιτικής «καθαρευούσης», στο οποίο οι συντάκτες του αμφισβητούν ακόμα και κατακτημένα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

Στο κείμενο της η εταιρεία κατηγορεί την Rosa Nera, για το ότι αποτελεί το «κίνημα», που «εμποδίζει» την 25ετή ξενοδοχοποίηση και ιδιωτικοποίηση του χώρου, όπως και για το ότι «αποτέλεσε δομή φιλοξενίας προσφύγων». Ως συνήθως, ο ρατσισμός πάει πακέτο με την εκμετάλλευση.

Στην συνέχεια, η εταιρεία περηφανεύεται για το ότι έβαλε συρματοπλέγματα και λαμαρίνες στο μνημείο, όπως και τις κάμερες παρακολούθησης που επέβλεπαν και … δημόσιους χώρους εκτός της Rosa, όπως το λιμάνι, η Αγίου Τίτου και η Αγίου Μάρκου.Παρ΄όλα αυτά, οι νομικοί εκπρόσωποι της εταιρείας κρατούν μετριοπαθή στάση γύρω από άλλα έργα τους, όπως το πρωτοποριακό τσιμέντωμα των λεκανών υγιεινής και το άνοιγμα τεράστιων τρυπών στο μνημείο, ακόμα και στις πέτρες, για τα καλώδια των μέσων παρακολούθησης.

Ενδιαφέρον έχει επίσης το όψιμο ενδιαφέρον τους για την κατάσταση του μνημείου, το οποίο μέχρι να τεκμηριωθεί ως μνημείο, ο πρώην και οι επενδυτές ήθελαν να του αλλάξουν τα φώτα. Αξίζει να θυμόμαστε, πως το κτήριο βρίσκεται στην θέση του, (κρατώντας τον χαρακτήρα του νεώτερου μνημείου), σε πολύ μεγάλο βαθμό λόγω της εθελοντικής εργασίας ανθρώπων της Rosa Nera και του τοπικού κινήματος. Σε ανάλογο πλαίσιο και το σχόλιο για εργασίες αποκατάστασης υδραυλικών που έγιναν με εθελοντική δουλειά από την κατάληψη και κόσμο του κινήματος και αναφέρονται ως κάποια… επικοινωνία του Πολυτεχνείου με την ΔΕΥΑΧ.

Αυτά και άλλο πολλά… και θα μπορούσε κανείς να μείνει εδώ.

Εκεί όμως, που ο λόγος τους ξεπερνάει κάθε προηγούμενο τους ηθικό τέλμα, είναι όταν (άγνωστο για ποιον νοσηρό λόγο) αναφέρονται ακόμα και στο τραγικό δυστύχημα του συντρόφου Marc Tomsin στα σκαλάκια της Αγίου Τίτου… Αυτό λοιπόν το κείμενο, τα ψεύδη τους, η αναξιοπρέπεια και η αμετροέπεια τους χαρακτηρίζει πολιτικά, οριστικά και αμετάκλητα.

Έχουν τελειώσει πλέον, πολιτικά, ηθικά και καταστατικά στα Χανιά.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...