Τη λήψη μέτρων για τα καταλύμματα airbnb ζητά η Ένωση Ξενοδόχων ν. Χανίων

Κανένα σχόλιο

Με αφορμή δημοσίευμα της Καθημερινής που αναφέρει ότι σε όλη την Ευρώπη λαμβάνονται μέτρα και θεσπίζονται, κυρίως σε επίπεδο δήμων, αυστηροί κανόνες για τη λειτουργία της βραχυχρόνιας μίσθωσης, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων απέστειλε επιστολή σε όλους τους δημάρχους και στους βουλευτές του Ν. Χανίων.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Σε όλες πλην της χώρας μας, που όχι μόνο τα συγκεκριμένα καταλύματα συνεχίζουν να λειτουργούν εν μέσω πανδημίας κανονικά, χωρίς κανόνες υγιεινής και ασφαλείας, αλλά έχουμε ένα προδήλως ανεπαρκές νομοθετικό πλαίσιο, που γίνεται μάλιστα εύκολα αντικείμενο κατάχρησης, καλύπτοντας τη λειτουργία παράνομων τουριστικών καταλυμάτων.

"Sponsored links"

Και όσο η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη το δημοσίου, οι δήμοι και τα ασφαλιστικά ταμεία συνεχίζουν να χάνουν έσοδα, τα οποία προσπαθούν να καλύψουν, από την αύξηση των επιβαρύνσεων των νόμιμων επιχειρήσεων.

Συνεχίζουμε να διαβάζουμε δημοσιεύματα για πληρότητες και αφίξεις που καμία σχέση δεν έχουν με την ξενοδοχειακή πραγματικότητα ενώ συνεχίζουμε να μιλάμε για φαινόμενα υπερτουρισμού, προσποιούμενοι πως δεν καταλαβαίνουμε που αυτά οφείλονταιi.

Σας καλούμε να κάνετε ότι πράττουν και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη ώστε να μπει μια τάξη στο χάος που επικρατεί. Να προστατεύσετε το τουριστικό μας προϊόν και τις επιχειρήσεις μας, που προσφέρουν τα μέγιστα στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live