Τη στήριξη του αγροτικού τομέα με συγκεκριμένες προτάσεις ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης από τα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Τη στήριξη του αγροτικού τομέα ζήτησε από τα Χανιά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά την 11η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως η αγροτική πολιτική και η πολιτική συνοχής είναι οι δύο άξονες ευρωπαϊκής πολιτικής που βρίσκονται κοντά στον πολίτη και στηρίζουν την τοπική ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε αξιοποίηση των πόρων απ’ όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και πρότεινε να ενισχυθούν οι πόροι του προγράμματος Leader κατά τη νέα προγραμματική περίοδο.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης ζήτησε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός για τους νέους αγρότες και να ενταχθούν και οι προτάσεις που έμειναν εκτός προγράμματος ώστε να στηριχθούν όλοι όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

"Sponsored links"

Επεσήμανε πως η επιλογή του υπουργείου να στερήσει πόρους και αρμοδιότητες από τις Περιφέρειες, για τα έργα έως 2,2 εκ. ευρώ αλλά και τους αγροτικούς δρόμους μέχρι 500.000 ευρώ δεν βοηθά στην παραγωγή έργου, ειδικά στην Περιφέρεια Κρήτης που έχει αποδείξει πως μπορεί να δρα αποτελεσματικά και να υλοποιεί έργο.

Ο Περιφερειάρχης παρουσίασε το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τους εργάτες γης και πρότεινε να δοθούν κίνητρα για να παραμείνουν εργατικά χέρια στην Κρήτη, ενώ υπογράμμισε πως είναι αναγκαία η στήριξη του κτηνοτροφικού κόσμου.

Παράλληλα, ζήτησε καλύτερη συνεργασία για την ολοκλήρωση όλων των έργων που αφορούν φράγματα στην Κρήτη και αφορούν έργα σε εξέλιξη.

Αναφερόμενος στην αναγκαιότητα στήριξης του αγροτικού τομέα ανέφερε πως αν δοθούν κίνητρα θα υπάρξει αναβάθμιση του πρωτογενή τομέα. «Γιατί πρέπει ο κόσμος να μείνει στα χωριά και για να μείνει πρέπει να παράγει και να ζει με αξιοπρέπεια», υπογράμμισε.

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα Γιώργος Στύλιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, Δήμαρχοι καθώς και υπηρεσιακά στελέχη εμπλεκόμενων υπηρεσιών και οργανισμών.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live