Τιμές ρεύματος: Στην Ελλάδα η δεύτερη υψηλότερη τιμή στην Ευρώπη

Κανένα σχόλιο

Νέο σοκ από τον χώρο της ενέργειας, καθώς στη χώρα μας για την Τρίτη η τιμή του ρεύματος εκτοξεύεται στο ρεκόρ των 616,38 ευρώ/MWh, ή 14,2% υψηλότερα από σήμερα, με την υψηλότερη να φλερτάρει πλέον με τα 800 ευρώ (794,95 ευρώ/MWh) και τη χαμηλότερη στα 500,57 ευρώ/MWh.

Πρόκειται για τη δεύτερη υψηλότερη τιμή στην Ευρώπη, μαζί με την τιμή στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία και την Ουγγαρία, μετά την Ελβετία στην οποία η τιμή φτάνει τα 624 ευρώ.

Αντίθετα, στην Πορτογαλία και Ισπανία, που έχουν ειδικό καθεστώς από τις Βρυξέλλες, η τιμή είναι μόλις 183 ευρώ η μεγαβατώρα, ενώ στην Πολωνία, λόγω του λιγνίτη η τιμή διαμορφώνεται στα 388 ευρώ/MWh.

"Sponsored links"

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα Δευτέρα η τιμή στην Ελλάδα έφτασε τα 539,54 ευρώ/MWh, καταγράφοντας αύξηση 42,84% σε σχέση με χθες που ήταν στα 377,72 ευρώ/MWh.

Παράλληλα, παρατηρείται διεύρυνση της διαφοράς μεταξύ λιγνίτη και ΑΠΕ. Το φυσικό αέριο συμμετέχει με 46,17%, ο λιγνίτης με 22,72%, οι ΑΠΕ με 15,43%, τα υδροηλεκτικά με 5,58% και οι εισαγωγές με 3,89%.

Την ίδια ώρα οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη αυξάνονται μετά την επιστροφή των φόβων για παρατεταμένη διακοπή της ροής. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς αυξάνονται έως και 15%, αφού έκλεισαν σε ρεκόρ την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι ο βασικός αγωγός Nord Stream θα σταματήσει για τρεις ημέρες συντήρησης στις 31 Αυγούστου, εγείροντας και πάλι ανησυχίες ότι δεν θα επιστρέψει σε λειτουργία όπως έχει προγραμματιστεί μετά τα έργα.

 

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live