Τιμήθηκε η μνήμη των πεσόντων της Νέας Χώρας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – Συγκινητική εκδήλωση με μουσική συνοδεία μαθητών

Κανένα σχόλιο

Τιμήθηκε και φέτος από τον Δήμο Χανίων η μνήμη των πεσόντων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο μνημείο της Νέας Χώρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τα 81 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνό, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους φορείς και εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης στον χαιρετισμό του επεσήμανε τον βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσε η Νέα Χώρα κατά τη Μάχη της Κρήτης και συνολικά τα χρόνια εκείνα, μια περιοχή που «κατοικήθηκε και επεκτάθηκε, πρώτα και κύρια από τους πρόσφυγες και μετανάστες που μετοίκησαν στην περιοχή, μετά και την Μικρασιατική καταστροφή», όπως τόνισε. «Οι άνθρωποι αυτοί που ήρθαν πριν από 100 χρόνια στην περιοχή, έφεραν ένα πλούτο στην πόλη των Χανίων και ενδυνάμωσαν την τοπική κοινωνία, καθιστώντας τη Νέα Χώρα, μία από τις πιο δυναμικές συνοικίες», υπογράμμισε ο κ. Σημανδηράκης και συμπλήρωσεπως τα 107 άτομα που θυσιάστηκαν τιμούμε και θυμόμαστε αυτές τις ημέρες πιο πολύ από ποτέ.

"Sponsored links"

Ο Πρόεδρος της μαρτυρικής Μαλαθύρου, μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδος και πρώην Δήμαρχος Μυθήμνης, Σπύρος Δαράκης,έκανε μια ιστορική αναδρομή στα γεγονότα της περιόδου, που σημάδεψαν την περιοχή της Νέας Χώρας και με ιδιαίτερα φορτισμένη περιγραφή, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να μην λησμονήσουν τα όσα συνέβησαν τις δραματικές εκείνες ημέρες, «ώστε να μη θεωρηθούν ως μη γενόμενα».

Τέλος, η χορωδία της Δ’ Τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και ο μικρός Γιώργος Κωνσταντουδάκης με τη λύρα του, συνόδευσαν μουσικά την εκδήλωση, με το ριζίτικο «Χίτλερ να μην το καυχηθείς», σκορπώντας ρίγη συγκίνησης. Τα παιδιά και τον δάσκαλό τους συνεχάρη ο Δήμαρχος Χανίων για τη συμβολή τους στην εκδήλωση.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live