13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τιμητική διάκριση του Αλ.Κοκολακη στην 3η Διεθνή Ιατρική Ολυμπιάδα για το Κέντρο Θεραπείας Καρκίνου με πρωτόνια στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Στις 2-4 Οκτωβρίου διοργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη η 3η Διεθνής Ιατρική Ολυμπιάδα. Σημειώνουμε ότι οι Ολυμπιάδες αποτελούν επιστημονικές εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας, δέχονται μόνο πρωτότυπες εργασίες κοινωνικού ενδιαφέροντος σε προφορική παρουσίαση και μιμούνται τους Ολυμπιακούς αγώνες με την απονομή βραβείων και άλλων δώρων όπως γίνονταν στις αρχαίες Ολυμπιάδες.

Στην Ολυμπιάδα είχαν επιλεγεί και συμμετείχαν κορυφαίοι επιστήμονες από Πανεπιστήμια όλου του κόσμου με πολύ αξιόλογες-πρωτότυπες εργασίες.

Οι εργασίες που συμμετείχαν, είχαν κατατεθεί στην επιστημονική επιτροπή της Ολυμπιάδας πριν από τις 15 Σεπτεμβρίου ώστε, να υπάρχει χρόνος για την αξιολόγηση τους.

Η επιστημονική επιτροπή της Ολυμπιάδας είχε ενημερωθεί μέσω του Διαδικτύου, σχετικά με τις επιτυχημένες και ουσιαστικές δράσεις του κ. Αλέξη Κοκολάκη.

kokolakis_0

Γνώριζε ότι, με πρόταση του είχε καταφέρει να κερδίσει από το CERN και την ειδική γραμματεία ευρωπαϊκών πόρων μέσω του ΙΚΥ 8 υποτροφίες, αξίας 1.600.000 για έλληνες διδάκτορες με σκοπό να μεταφέρουν νέες ιατρικές καινοτόμες τεχνολογίες στην χώρα μας, χωρίς μάλιστα να χρεώσει την χώρα ούτε ένα ευρώ.

Γνώριζε επίσης για την δομημένη πρόταση του όπου, “ανάγκασε” την ειδική επιστημονική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, να γνωμοδοτήσει ομόφωνα, την έγκριση πρακτικής της νέας θεραπείας κακοήθων όγκων με πρωτόνια, για πρώτη φορά στα ιατρικά δρώμενα της χώρας μας, στο σχετικό φάκελο που είχε καταθέσει.

Για τους παραπάνω λόγους, η Διεθνή Ιατρική Ολυμπιάδα αναγνωρίζοντας την σπουδαία εργασία του κ. Κοκολάκη, την προσφορά του στην επιστήμη και την κοινωνία, τον προσκάλεσε να συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα, δίνοντας του την ευκαιρία να παρουσιάσει την εργασία του, σχετικά με την “Ίδρυση κέντρου αριστείας για την έρευνα την διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου με πρωτόνια στην χώρα μας” στην 3η Διεθνή Ιατρική Ολυμπιάδα.

timitiko_diploma

Η ολοκληρωμένη εργασία του τέως Περιφερειακού συμβούλου Κρήτης και διευθυντή ανάπτυξης του επιστημονικού δικτύου CERN-HERMES Αλέξη Κοκολάκη, εντυπωσίασε την επιστημονική επιτροπή της Ολυμπιάδας, όπως και όλους τους παρευρισκόμενους από όλα τα Πανεπιστήμια που συμμετείχαν, από όλο κόσμο, καθώς και τα ΜΜΕ.

Μετά από τα προαναφερθέντα και την αξιολόγηση της εργασίας του, η επιστημονική επιτροπή της Ολυμπιάδας αποφάσισε να του επιδώσει το ” πρώτο τιμητικό δίπλωμα” για την εν γένει συμβολή του στην ανάπτυξη των ιατρικών φροντίδων και ιδιαίτερα στην εφαρμογή της θεραπείας του καρκίνου με πρωτόνια.

Προς τιμή του μάλιστα, όπως ανάφερε ο πρόεδρος της επιτροπής κατά την βράβευση του, εμπνεύστηκαν και “καθιέρωσαν” από τις 2 Οκτωβρίου 2015 μια ΝΕΑ ΛΕΞΗ στην Ολυμπιάδα για την Ιατρική κοινότητα. Τη λέξη “Philomedicine” κάνοντας ένα συσχετισμό λέξεων στην αναφορά του όπως: φιλότεχνος Φιλαδέλφεια, φιλάνθρωπος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ