12.8 C
Chania
Tuesday, December 16, 2025

Τι ήθελε ο Κασιδιάρης στα Χανιά | Φωτός

Ημερομηνία:

Πριν 3 χρόνια, στις 30 Ιουλίου του 2013, η κάθοδος του Ηλία Κασιδιάρη για συμμετοχή στην ετήσια επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων αλεξιπτωτιστών στο στρατόπεδο του Μάλεμε συνοδεύτηκε από συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ανακοινώσεις όπου τονιζόταν ότι ο εκπρόσωπος του κόμματος της Χρυσής Αυγής είναι ανεπιθύμητος.

Την Κυριακή 31 Ιουλίου του 2016 ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης ξαναβρέθηκε στα Χανιά, όμως αυτή τη φορά δεν υπήρξαν αντιδράσεις.

Συμμετείχε στις εκδηλώσεις στο Στρατόπεδο της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων όπου πραγματοποιήθηκε τελετή που περιελάμβανε προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, τον οποίο έψαλλαν και οι Καταδρομείς για τα 42 χρόνια από τη θυσία των Καταδρομέων της Αποστολής “ΝΙΚΗ” στην Κύπρο.

Πάντως, σε αντίθεση με το 2013, η Χρυσή Αυγή δεν πραγματοποίησε εκδήλωση, ούτε ενημέρωση για την κάθοδο του βουλευτή στα Χανιά.

Δείτε φωτογραφίες από τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις:

Θυμηθείτε τι έλεγε η ΚΕΕΡΦΑ Χανίων για την επίσκεψη Ηλία Κασιδιάρη στις 30 Ιουλίου 2013:

Χαιρετίζουμε τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στην αγορά λίγες μόνο ώρες μετά την είδηση της άφιξης του νεοναζί βουλευτή Κασιδιάρη στην πόλη μας, δείχνοντας τα άμεσα αντιφασιστικά αντανακλαστικά των εργαζόμενων και της νεολαίας. Ο τρόπος που ήρθε, μίλησε έξω από τη σφηγγοφωλιά της Χρυσής Αυγής στη Τζανακάκη και φυγαδεύτηκε, δείχνει την καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας στη συνείδηση της πλειοψηφίας των Χανιωτών. Καταγγέλουμε την παρουσία του στην ετήσια επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων αλεξιπτωτιστών στο στρατόπεδο του Μάλεμε. Αποτελεί ύβρη στους νεκρούς η παρουσία των απογόνων  των δοσίλογων  την περίοδο της κατοχής,της χούντας  και των βασανιστών της,του πραξικοπήματος στη Κύπρο που προκάλεσε και την τραγωδία στην Κύπρο σε μια τέτοια εκδήλωση. Καταγγέλουμε την πλήρη κάλυψη της αστυνομίας που έκλεισε για ώρες την οδό Τζανακάκη με κλούβες, ΜΑΤ και ασφαλίτες, για να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν μια μη ανακοινωμένη σύναξη 30 θλιβεροί νοσταλγοί του Μεταξά. Η συνέχεια θα δωθεί στους δρόμους, τις απεργίες και τις καταλήψεις μέχρι να ξεφορτωθούμε τις τρόικες, τα μνημόνια και τους νεοναζί.

10 ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ-ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ»

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΧΑΝΙΩΝ

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μανόλης Κουμαντάκης: Ο ξαφνικός του θάνατος και το ραντεβού που δεν πρόλαβε

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην τοπική κοινωνία του...